Grand Slam
Honkbal Verslagen
11 juni 2006
Compiled and Copyright © 1997-2006 by Marco Stoovelaar

Zondag 11 juni
Blessure-geplaagd HCAW verslaat Sparta/Feyenoord
Cordemans leidt ADO naar winst



Blessure-geplaagd HCAW verslaat Sparta/Feyenoord
English | Line Score | Box Score | Sparta/Feyenoord's vorige wedstrijd | HCAW's vorige wedstrijd
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores
ROTTERDAM - Mr. Cocker HCAW moest de startende line-up zondagmiddag aanpassen vanwege een aantal (nieuwe) blessures, maar desondanks herstelde de ploeg zich van de grote shutout-nederlaag van gisteren en versloeg Sparta/Feyenoord vandaag met 6-4.

Het seizoen was al met wat blessures begonnen, maar dit weekeinde waren er meer blessures voor de Bussumse ploeg. Voor aanvang van het duel raakte derde honkman Bart Gabriëls geblesseerd en moest uit de startende line-up worden geschrapt. Ralph Milliard, die vorige week in de line-up terugkeerde, maar de laatste drie wedstrijden vanwege een blessure op het eerste honk speelde, verving hem op het derde honk. Gisteren speelde rechtsvelder Bas de Jong niet vanwege een elleboog-blessure, maar was vandaag de Designated Hitter. Outfielder Ronald Jaarsma, die de laatste vier wedstrijden DH was, omdat ook hij een lichte blessure had, keerde terug in het linksveld. Kenny Berkenbosch, die dit seizoen veel in het outfield speelde, stond vandaag in relief en startte daarom niet. Bovendien speelde ook Gino Henson niet.
Door al deze omstandigheden moest de line-up worden aangepast door Roy Berrevoets, die vandaag inviel als Hoofd Coach. Hij nam waar voor Patrick Vielvoye, die vorige week werd benoemd tot Hoofd Coach, maar vandaag niet kon coachen vanwege werkverplichtingen. Berrevoets en Bench Coach Chicho Jesurun kozen voor utility Rodney Michel in het midveld, terwijl outfielder Martijn Meeuwis op het tweede honk speelde. Jos de Jong, één van de werpers, speelde in het rechtsveld en rookie Sebastiaan Olgers debuteerde en speelde als eerste honkman. Uiteindelijk bleek alles te werken, want HCAW won met 6-4.

HCAW opende de score gelijk in de eerste inning. Ralph Milliard begon met een honkslag op starter Elton Koeiman, die hierna Ronald Jaarsma uitschakelde met drie slag. Maar vervolgens sloeg Sidney de Jong een honkslag, waarna de twee lopers opschoven na een grounder van Martijn Meeuwis. Vervolgens leverde Rodney Michel een 2-run double af en bezorgde HCAW een vroege voorsprong.
Het derde punt werd toegevoegd in de tweede slagbeurt. Bas de Jong opende met een honkslag en schoof op toen Jos de Jong met één uit vier wijd kreeg in zijn eerste Hoofdklasse-slagbeurt. Even later werd hij uitgeschakeld na een 'force play-grounder'. De honken kwamen vol toen Ronald Jaarsma werd geraakt door een worp. Vervolgens kreeg Sidney de Jong vier wijd en bracht een punt binnen, maar HCAW liet toen drie lopers achter, omdat Martijn Meeuwis werd uitgevangen.
In de vierde inning begon Sebastiaan Olgers, die het seizoen was begonnen in het tweede team, met een honkslag, maar zou op het derde honk stranden, omdat Sparta/Feyenoord de inning afsloot met een dubbelspel.
HCAW verhoogde de voorsprong naar 5-0 met twee runs in de vijfde inning. Sidney de Jong begon met een vrije loop en schoof op naar het derde honk toen volgende slagman Martijn Meeuwis veilig het eerste honk bereikte na een foute aangooi van korte stop Ramphis Trinidad. De Jong scoorde daarna op een honkslag van Rodney Michel, die 2-uit-4 sloeg en drie RBI's had. Nadat Michel was uitgeschakeld op een gedwongen loop scoorde Meeuwis op een OS van Bas de Jong.

Sparta/Feyenoord begon vanaf de 2e5 terug te komen toen het tweemaal scoorde. HCAW-starter Nick Stuifbergen had slechts één honkslag en twee honklopers toegestaan in de eerste vier innings, maar kreeg nu een one-out infield-hit tegen van Marwin Kleinmoedig, die scoorde toen Orson Slaats volgde met een double. Met twee uit scoorde Slaats op een honkslag van Earmy Isabella. Ramphis Trinidad sloeg ook nog een honkslag, maar de inning kwam ten einde na een vangbal.
HCAW pakte een punt terug in de zesde inning. Elton Koeiman gaf zijn vijfde vrije loop weg en opnieuw was het Jos de Jong die zo het honk bereikte. De werper zou in de achtste inning nog een vrije loop krijgen van reliever Sander Klop, maar toen worden uitgeschakeld in een dubbelspel. Maar dit keer schoof De Jong op na een honkslag van Ralph Milliard en scoorde op een one-out single van Sidney de Jong, voordat een dubbelspel deze slagbeurt beëindigde.

Nadat HCAW niet tot scoren was gekomen in de laatste drie innings werd Sparta/Feyenoord dreigend in de 2e9. De Rotterdammers hadden niet niet gescoord in de voorgaande drie innings op Jurjen van Zijl, die het werpen in de zesde inning had overgenomen van Nick Stuifbergen. In de 2e9 verving Kenny Berkenbosch Van Zijl, maar zou vier honkslagen en twee punten moeten toestaan. Eerst opende Dwayne Kemp met een tweehonkslag. Earmy Isabella sloeg hierna een honkslag in het midveld, waarop Kemp het derde honk bereikte. Midvelder Rodney Michel gooide de bal terug naar korte stop Dimitri Leon, maar toen die even aarzelde, reageerde Kemp alert en ging richting thuis. Leon's aangooi naar de plaats was niet op tijd en Kemp scoorde. Isabella ging vervolgens gedwongen uit na een grounder van Ramphis Trinidad, die hetzelfde lot onderging op een grounder van Patrick Wabbijn, gevolgd door een foute aangooi bij een poging een dubbelspel te completeren. Met Wabbijn op het tweede honk leverde Sjoerd Hermans een RBI-single af en bracht de stand op 6-4. Jeroen Hermans sloeg hierna ook een honkslag, maar met lopers op het eerste en tweede honk kwam de inning en de wedstrijd ten einde toen rookie Sil Wagenaar een gecallde drie slag kreeg.
(11 juni)



Cordemans leidt ADO naar winst
English | Line Score | Box Score | ADO's vorige wedstrijd | Almere's vorige wedstrijd
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores
DEN HAAG - ADO herstelde zich zondag van de 3-2 nederlaag van zaterdagavond door met 6-1 te winnen vs. Instant Holland Almere '90.

Werper Rob Cordemans gooide het gehele duel voor ADO en kreeg slechts zeven honkslagen tegen. De ervaren rechtshander had acht strikeouts, waarmee hij zijn carrière-totaal opvoerde naar 997.
Cordemans, die 103 worpen nodig had, stond in deze wedstrijd slechts één speler tot het derde honk toe en dat resulteerde in Almere's enige punt in de eerste inning. In de openingsslagbeurt bereikte Shaldimar Daantji het eerste honk op een close play infield-hit. Die schoof hierna op na een honkslag van Randy Daal en een vangbal van Bryan Engelhardt, voordat hij scoorde op een OS van Ivanon Coffie. In de volgende acht innings bereikte Almere nog slechts tweemaal het tweede honk. Beide keren gebeurde dat door Ivanon Coffie, die een tweehonkslag sloeg met één uit in de vierde en de negende inning. In de vijfde en zesde inning kreeg Cordemans steun van een dubbelspel.

Almere speelde vandaag zonder hun reguliere linksvelder Eugene Kingsale. Zaterdagavond waren er al vraagtekens waarom er een pinch-hitter werd ingezet voor de ervaren, voormalige Major Leaguer met volle honken in de tweede helft van de negende inning. Pinch-hitter Ferd van Stekelenburg leverde echter een 'game-winning single' af. Vandaag werd duidelijk dat Kingsale een inning eerder tijdens het honklopen een spierblessure in zijn lies had opgelopen. Uit voorzorg speelde Kingsale daardoor vandaag niet.
ADO had vandaag opnieuw de slagvolgorde gewijzigd. Jermaine Esprit keerde terug als lead-off hitter, terwijl Shurty Tremus (de lead-off in de vorige drie duels) nu tweede slagman was. Maikel Benner en James Rutherford, die de laatste drie wedstrijden onderaan de slaglijst stonden, schoven een plaats op en deden dat in omgekeerde volgorde.

Met een 1-0 achterstand kwam ADO langszij in de tweede inning. Met één uit sloeg Percy Isenia een double, schoof op na een honkslag en scoorde vervolgens op een 2-out single van James Rutherford.
In de derde inning nam ADO bezit van de wedstrijd met een 4-run rally. Met één uit sloeg Shurty Tremus een honkslag en kreeg Berry van Driel vier wijd. Kalian Sams en Percy Isenia volgden hierna met RBI-singles en bezorgden ADO een 3-1 voorsprong. ADO zorgde hierna voor volle honken toen Harvey Monte vier wijd kreeg, wat leidde tot een werperswissel. Martin Kuipers nam het over van starter Forstin Coenraad en gooide vier wijd op Maikel Benner, waardoor opnieuw werd gescoord. Hierna ging Isenia gedwongen uit op thuis na een grounder van James Rutherford, maar toen kreeg ook Michel Korzeniewski vier wijd en verhoogde de stand naar 5-1. Er volgde wederom een werperswissel en Derrick Isenia kwam Kuipers vervangen. Dit keer kwam de inning ten einde na een groundout.

ADO voegde een punt toe in de vijfde inning. Met twee uit sloeg Maikel Benner een honkslag en zou gaan scoren op een honkslag met volle honken van Jermaine Esprit.
Almere was niet meer in staat terug te komen op Rob Cordemans, die zijn tweede complete wedstrijd op rij gooide. ADO had tien honkslagen, waarbij Percy Isenia 4-uit-4 sloeg.
(11 juni)


Bedankt voor het bezoeken van deze site. Tot gauw!

Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl

Laatste Update: 11 juni 2006
Copyright © 1997-2006 Marco Stoovelaar.