Grand Slam
Softbal Verslagen
13 mei 2006
Compiled and Copyright © 1997-2006 by Marco Stoovelaar

Zaterdag 13 mei
Twee shutout voor DSC '74
Judith van Kampen gooit Perfect Game!
Sparks Haarlem wint tweemaal
Tex Town Tigers wint en protesteert


Twee shutouts voor DSC '74
English | Line Scores | Box Score # 1 | Box Score # 2 | Birds' vorige wedstrijden | DSC's vorige wedstrijden
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores

ZOETERMEER - Na de eerste zeven wedstrijden te hebben verloren heeft Van der Peijl DSC '74 nu drie ontmoetingen op rij in winst omgezet. Zaterdag registreerde de ploeg twee shutout tegen Birds, 7-0 en 6-0. Door de dubbele nederlaag staat Birds nu alleen op de laatste plaats.

In de opener debuteerde de Amerikaanse werpster Lindsay Enders voor DSC en in de Nederlandse Hoofdklasse met een 5-inning one-hitter. De rechtshander gooide viermaal drie slag en kreeg de enige honkslag tegen in de vierde inning toen Kimberly van der Lee opende met een single. Slechts twee andere speelsters van Birds waren nog in staat het honk te bereiken en dat gebeurde in de tweede inning toen Sandra Rusman op het honk kwam na een fout met één uit en Merel Meershoek vier wijd kreeg met twee uit.
DSC werd hitloos gehouden voor drie innings door Kim van Vliet, die een punt tegen kreeg als gevolg van een fout in de derde inning. Meike Hylkema opende toen met een vrije loop en bereikte het tweede honk na een OSS van Laura Burggraaf. Een poging Hylkema uit te schakelen op twee resulteerde in een foute aangooi, die haar in staat stelde het eerste punt te scoren.
Drie punten werden toegevoegd in de volgende slagbeurt. Inge Consent opende met een driehonkslag en scoorde toen Gallieth Haaker een opofferingsslag sloeg. Lisanne van den Berg kreeg hierna vier wijd, die leidde tot een werperswissel. Birds-starter Kim van Vliet werd vervangen door Anne Be Bartels, die werd verwelkomd met een RBI-triple van Cindy Baretta. Even later scoorde Baretta toen Lindy Prins het honk bereikte op een fout.
In de vijfde inning kwam het duel buiten bereik van Birds, omdat DSC opnieuw driemaal scoorde. Ellen Venker begon de rally met een lead-off single. Na op te schuiven op een OSS en een honkslag van Gallieth Haaker scoorde ze toen ook Lisanne van den Berg een honkslag sloeg. De honken kwamen vol toen Cindy Baretta het honk bereikte na een fout. Haaker ging vervolgens gedwongen uit op thuis na een grounder van Lindy Prins, maar een nieuwe fout, dit keer op een grounder van Meike Hylkema, leverde DSC twee runs op en bracht de stand op 7-0. De inning kwam ten einde toen Prins werd uitgegooid op thuis toen ze probeerde te scoren na een honkslag van Laura Burggraaf.

In Game Two gooide Laura van den Berg het hele duel voor DSC, kwam tot vijf strikeouts en kreeg vier hits tegen. Birds-catcher Kim Kafoé had er daar twee van. Slechts twee Birds-speelsters bereikten het tweede honk.
DSC scoorde alle punten in de tweede inning op slechts twee honkslagen. Alle punten waren verdiend, want één van de honkslagen was een homerun en vier vrije lopen droegen bij aan de puntenproductie. Lindy Prins opende met vier wijd en schoof op na een one-out single van Laura van den Berg. Nadat de twee waren opgeschoven na een doorgeschoten bal kwamen de honken vol te staan toen ook Nanda Eygenhuijsen vier wijd kreeg. Birds-werpster Rebecca Antonissen bleef hierna problemen houden met haar controle, want ze gooide ook vier wijd op volgende slagvrouwen Ellen Venker en Inge Consent, waardoor de eerste punten werden gescoord door DSC. Kim van Vliet nam hierna het werpen over, maar begon met een puntscorende wilde worp. Na drie slag voor Gallieth Haaker kreeg Van Vliet een daverende 3-run inside-the-park-homerun tegen van Lisanne van den Berg, die de stand verhoogde naar 6-0. Er volgden nog twee vrije lopen, maar hierna kreeg Jasja Bos voor de tweede keer in deze inning drie slag, waarmee een einde aan de slagbeurt kwam.
Kim van Vliet gooide het duel vervolgens uit, kreeg nog vier hits tegen, maar geen enkele DSC-speelster wist toen nog voorbij het eerste honk te komen.
(13 mei)


Judith van Kampen gooit Perfect Game!
English | Line Scores | Box Score # 1 | Box Score # 2 | Terrasvogels' vorige wedstrijden | Twins' vorige wedstrijden
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores

SANTPOORT - Judith van Kampen gooide zaterdag een 7-inning Perfect Game in de openingswedstrijd tegen Twins, die door A4 Terrasvogels met 4-0 werd gewonnen. In Game Two volgde een andere shutout, dit keer 3-0, waardoor de winning streak van Terrasvogels werd verlengd naar tien wedstrijden.

7-inning Perfect Games sinds 1989
DatumPitcherTeamTegenstander
29 april 1989Fredy van OfferenTerrasvogelsSchiedam
11 mei 1996Sharon Emanuels (5 inn.)
Birgit Ferdinandus (2 inn.)
DSC '74Robur '58
10 juli 2004Maaike ZijlstraTerrasvogelsBirds
13 mei 2006Judith van KampenTerrasvogelsTwins
Perfect Games since 1989; minder dan 7 innings
DatumPitcherTeamTegenstander
1 juni 1993Anouk Mels (5 inn.)HCAW/TijgersHoofddorp Pioniers
1 juni 1996Inez Hollander (5 inn.)SparksRobur '58
31 mei 2003Jocelyn Forest (5 inn.)DSC '74Birds
14 juni 2003Rebecca Soumeru (4 inn.)Sparks HaarlemHCAW
Copyright © 2006 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News
In de opener gooide Judith van Kampen de negende 7-inning Perfect Game sinds 1982 en is de zesde werpster die het hele duel gooide. Het was slechts de derde Perfect Game die door één werpster werd gegooid in de laatste 17 jaar. Dit was de vijfde one-pitcher Perfect Game op rij die werd gegooid door een Terrasvogels-werpster, sinds Els Koks er twee gooide in 1984. In 1996 gooiden Sharon Emanuels (5 innings) en Birgit Ferdinandus (2 innings) samen een 7-inning Perfect Game voor DSC '74 en dat is de enige keer dat er één door twee werpsters werd gegooid.
In 1982 gooide krachtwerpster Fredy van Offeren voor zover bekend de eerste Perfect Game toen ze uitkwam voor HHC (tegenwoordig bekend als Sparks Haarlem). In het volgende seizoen registreerde Caroline Fris van Bloemendaal twee Perfect Games, net als Els Koks dat in 1984 deed als werpster voor Terrasvogels. In de laatste 12 jaar zijn er nog vier andere Perfect Games gegooid, maar die waren allen korte dan zeven innings, vanwege een verschil van tien punten of meer.
De laatste 7-inning Perfect Game werd in 2004 gegooid door Maaike Zijlstra.

Judith van Kampen schakelde in het duel twaalf speelsters met drie slag uit. Slechts tweemaal werd de bal het outfield ingeslagen. De eerste keer in de eerste inning toen Daisy de Peinder werd uitgevangen in het midveld. De tweede keer was in de vijfde inning toen Caroline Sins opende met een klap naar het linksveld. Vier vangballen werden in het infield gemaakt, terwijl één slagvrouw op fout gebied werd uitgevangen. Twee resulteerde een grondbal in een nul op het eerste honk.

Terrasvogels werd in de eerste vier innings puntloos gehouden door Michelle Haen, maar scoorde drie punten in de vijfde slagbeurt met twee uit. Olga Kleinlooh opende met vier wijd. Na een strikeout bereikte Nicole Wessels het honk na een fout. De honken kwamen vol te staan toen Petra van Heijst werd geraakt door een worp. Een binnenhoog van pinch-hitter Yvette Krooder was toen verantwoordelijk voor de twee nul in de inning. Hierna scoorde Kleinlooh het openingspunt toen Nina van Huissteden een honkslag sloeg en kon Wessels scoren toen catcher Charlotte Haen de bal niet onder controle had na de aangooi vanuit het midveld. Dana Horeman volgde met een RBI-single om er 3-0 van te maken.
In de zesde inning opende Nathalie Gosewehr met een homerun om de voorsprong te verhogen naar 4-0.

In Game Two kreeg Kirsten Scheele vijf honkslagen tegen in vijf innings en zag Twins een paar keer dicht bij een punt komen.
In de eerste inning sloegen Sandy Lauwers en Daisy de Peinder een honkslag en schoven op na een grounder, maar maakte een vangbal een einde aan de inning.
In de derde inning kreeg Twins de honken vol met nul uit, maar kwam niet tot scoren. Michelle Haen opende met een infield-hit en schoof op na een honkslag van Fabiënne van Uden, waarna Sandy Lauwers vier wijd kreeg. Daisy de Peinder sloeg vervolgens in een 5-2-3 dubbelspel. De honken kwamen opnieuw vol te staan toen ook Caroline Sins vier wijd kreeg, maar een grounder sloot deze slagbeurt af.

Terrasvogels werd dit keer vijf innings lang puntloos gehouden door de Amerikaanse werpster Andrea Lindgren, die slechts twee honkslagen toestond in deze periode.
In de zesde Twins-slagbeurt nam Judith van Kampen het werpen over voor Terrasvogels en zou de winnende werpster worden, waardoor ze haar 'record' verhoogde naar 6-0. Ze kreeg de winst op haar naam, omdat Terrasvogels driemaal scoorde in de tweede helft van de zesde inning. Met één uit kwamen de honken vol na opeenvolgende honkslagen van Marieke Jansen, Nina van Huissteden en Linda Hoenderdos. Het eerste punt werd toen gescoord op een stootslag-honkslag van Olga Kleinlooh, die werd gevolgd door een binnenhoog. Hierna droeg Dana Horeman bij met een 2-run single die de stand opvoerde naar 3-0.
(13 mei)


Sparks Haarlem wint tweemaal
English | Line Scores | Box Score # 1 | Box Score # 2 | Centrals' vorige wedstrijden | Sparks Haarlem's vorige wedstrijden
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores

DE BILT - Sparks Haarlem blijft de naaste achtervolger van koploper A4 Terrasvogels, want er werd zaterdag tweemaal gewonnen tegen Centrals, 10-1 en 7-0. Aanstaande zaterdag staan Sparks en Terrasvogels tegenover elkaar in Haarlem.

In de opener waren vijf innings genoeg voor Sparks om een verschil van 7 punten (of meer) te bereiken, maar dat gebeurde in de laatste drie innings van het duel.
Sparks scoorde het eerste punt in de eerste inning toen Kim Kluijskens opende met een honkslag en op het derde honk stond met twee uit. Ze scoorde toen een klap van Blake Hoorelbeke werd gemist in het linksveld.
De voorsprong werd verdubbeld in de tweede inning. Dit keer begon Chantal Versluis met een honkslag en stond eveneens op het derde honk met twee uit. Ze scoorde op een honkslag van Kim Kluijskens, die 3-uit-3 sloeg.
Centrals kwam terug met een punt in de 2e2. Solange Starrenburg opende toen met een honkslag en zou gaan scoren op een honkslag van Maud Braakman. Maar dit zou het enige punt zijn voor Centrals, want Blake Hoorelbeke stond hierna nog slechts één speelster tot de honken toe en schakelde negen van de volgende tien slagvrouwen uit.
Sparks verhoogde de voorsprong naar 4-1 in de derde inning op een 2-out, 2-run single van Kinge Bouma.

In de vierde inning werden vier runs toegevoegd. Kim Kluijskens begon met een infield-hit en scoorde op een triple van Lynn Geertman, die even later zelf scoorde op een OS van Marloes Fellinger. Met twee uit kreeg Noémi Boekel vier wijd, waarna de honken vol kwamen toen Mariska Greve en Chantal Versluis volgden met honkslagen. Twee punten werden vervolgens gescoord toen Kinge Bouma opnieuw een 2-out, 2-run single sloeg.
In de vijfde inning werd de voorsprong verhoogd naar 10-1 op een 2-out, 2-run single van Noémi Boekel.
Sparks scoorde acht van hun tien punten in dit duel met twee uit. Winnende werpster Blake Hoorelbeke gooide een 3-hitter en kwam tot acht strikeouts.

In Game Two gooide Blake Hoorelbeke opnieuw, omdat Crissy Autry ook nu nog niet inzetbaar was vanwege rugklachten. Dit keer gooide de rechtshander een 2-hit shutout en had zes strikeouts.
De enige keer dat Centrals een scoringskans had was in de vierde inning toen Marieke Brouwer opende met vier wijd, opschoof na een OSS en het derde honk bereikte op een double van Bianca Hardeveld, maar hierna volgden twee nullen.
Sparks nam een 4-0 voorsprong in de eerste inning. De rally begon met een RBI-triple van Lynn Geertman, die hierna scoorde op een wilde worp. Later in de inning hadden Mariska Greve en Kinge Bouma RBI-singles.
Twee punten werden gescoord in de vierde slagbeurt met twee uit. Met Lyanne Horeman (vier wijd) en Marloes Fellinger (honkslag) op het derde en tweede honk droeg Blake Hoorelbeke zelf tot haar zege bij met een 2-run double. Twee innings later voegde ze nog een RBI-double toe om de stand op 7-0 te brengen.
Kim Kluijskens had opnieuw drie honkslagen en scoorde tweemaal.
(13 mei)


Tex Town Tigers wint en protesteert
English | Line Scores | Box Score # 1 | Box Score # 2 | Tex Town Tigers' vorige wedstrijden | Euro Stars' vorige wedstrijden
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores

ENSCHEDE - Computer SOS Tex Town Tigers sloot zaterdag hun double-header af met een 4-3 zege in acht innings vs. Euro Stars. In de opener verloor Tex Town Tigers met 1-0, maar diende een protest in tegen het enige punt, dat het resultaat was van een homerun.

In de eerste wedstrijd werd slechts één punt gescoord, maar dat was niet alleen verantwoordelijk voor het resultaat van de wedstrijd, maar ook voor een protest. Dat protest heeft mogelijk nog invloed op de status van de wedstrijd, die op dit moment een overwinning is voor Euro Stars.
Het bewuste punt werd gescoord in de vierde inning. Met één uit dreunde Karin Tuk de bal toen het midveld in, waar het speeltuig in het net terechtkwam en het predikaat homerun kreeg. Tex Town Tigers protesteerde echter tegen deze beslissing.
In het midveld staan twee hekken, een laag hek en een hoger hek, dat achter het lagere hek staat. De twee hekken zijn verbonden met een netwerk. Het midveldhek is hierdoor hoger dan die in het linksveld en het rechtsveld. Volgens de berichten kwam de bal in het hoge netwerk van het midveldhek, dat dus is gelokaliseerd achter het kleinere hek, waardoor een homerun werd gegeven. Tex Town Tigers stelt echter dat beide hekken één hek vormen en dat dit dus geen homerun is. Het is nu aan de Protestcommissie om deze zaak te beoordelen en een beslissing te nemen over de status van de wedstrijd. Als het protest wordt toegewezen wordt zal de wedstrijd moeten worden overgespeeld vanaf het moment dat Karin Tuk de bal in het hek sloeg. Als de homerun geldig is, wint Euro Stars het duel met 1-0.
Euro Stars was dicht bij een ander punt in de zevende inning toen Areke Spel opende met een triple. Maar die werd even later uitgegooid na een pick-off van de catcher, die resulteerde in een rundown.
Tex Town Tigers had vijf honkslagen, maar bereikte slechts driemaal het tweede honk.

Game Two bleef vijf innings lang puntloos.
Euro Stars bereikte slechts eenmaal het honk in die eerste vijf beurten en dat was toen Manon Schol een honkslag sloeg in de vierde inning.
De ploeg nam hierna een 2-0 voorsprong in de zesde inning. Marsha-Ann Krul opende met een honkslag, schoof op na een OSS en scoorde op een foute aangooi na een grounder van Anouk van den Heuvel. Nadat de laatste twee had gestolen, schoof ze op naar drie na een nieuwe OSS en scoorde op een double van Manon Schol.
Tex Town Tigers liet de honken vol achter in de tweede inning, maar kwam in de 2e6 langszij. Meike Witteveen opende met een honkslag en Lindsey Meadows bereikte het honk na een fout, resulterend in een pitcherwissel. Areke Spel nam het over van starter Lara Hollander en zag de loopsters opschuiven na een OSS. Een RBI-single van Monique ter Steege en een OS van Mieke van der Zwaan zorgden voor een gelijke stand.
Euro Stars hernam de leiding in de achtste inning toen tie-break loopster Marsha-Ann Krul scoorde op een 2-out single van Shulaika Balentina.
Tex Town Tigers antwoordde met twee runs om het duel te winnen. Met tie-break loopster Merel Oosterveld op het tweede honk werden twee fouten op rij gemaakt op twee opofferingsstootslagen en kwamen de honken vol. Mieke van der Zwaan sloeg hierna met een honkslag het gelijkmakende punt binnen, die werd gevolgd door een gedwongen nul op thuis. Met de honken nog altijd allemaal bezet bracht Linda ter Steege met een honkslag het winnende punt binnen en werd daardoor zelf winnende werpster.
(13 mei)


Bedankt voor het bezoeken van deze site. Tot gauw!

Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl

Laatste Update: 17 mei 2006
Copyright © 1997-2006 Marco Stoovelaar.