Grand Slam
Honkbal Verslagen CupWinners Cup
15 juni 2006
Compiled and Copyright © 1997-2006 by Marco Stoovelaar


Pioniers in Finalepoule!
English | Box Score | Play-by-Play | Standen, Uitslagen & Programma
PRAAG (Tsjechi) - Konica Minolta Pioniers won donderdag ook hun tweede wedstrijd op het toernooi om de CupWinners Cup, waardoor men poulewinnaar werd en zich plaatste voor de Finaleronde.
De Hoofddorpse ploeg won met 21-1 van Antwerp Eagles, dat momenteel op de laatste plaats staat in de Belgische competitie. De wedstrijd duurde slechts zes innings, vanwege de internationale 20-punten verschil regel.

Pioniers kwam tot 15 honkslagen in deze wedstrijd, waaronder vier van rookie Bart Sabel, die 4-uit-4 sloeg, waaronder een triple, en ook viermaal scoorde. Jefferson Muzo sloeg 3-uit-4. Mark-Jan Moorman sloeg 2-uit-3 met een homerun, maar scoorde driemaal en had vijf RBI's. Alle 12 positiespelers die door Pioniers werden ingezet in deze wedstrijd scoorden minimaal n punt.

De Belgische tegenstander kwam tot slechts twee honkslagen. Pionier-starter Erik Jan Lind gooide vijf innings, waarin hij slechts n honkslag toestond en vijf keer drie slag gooide. De rechtshander, die dit seizoen in de Hoofdklasse debuteert, schakelde de eerste 14 slagmensen die hij zag op rij uit, voordat hij een infield-hit tegen kreeg in de vijfde inning met twee uit. In de zesde inning gooide Danil Overbeek voor Pioniers en kreeg de tweede Belgische honkslag tegen.

Pioniers opende de score met vier runs in de eerste inning. Nadat het eerste punt werd gescoord op een honkslag van Edwin de Graaf, waarna er drie werden toegevoegd op twee fouten.
In de tweede inning sloeg Jefferson Muzo een honkslag en scoorde op een groundout van De Graaf.
Een andere 4-run rally volgde in de derde slagbeurt. Bart Sabel opende met een single om de rally te starten, waarin de eerste twee runs werden gescoord op RBI-singles van Mark-Jan Moorman en Jefferson Muzo. Hierna voegde Michael Duursma een 2-run single toe om de stand op 9-0 te brengen. In de vierde inning sloeg Bart Sabel een triple met n uit en scoorde toen een fout werd gemaakt op een grounder van D Flanegin, waarna Mark-Jan Moorman volgde met een 2-run homerun.

Met een 12-0 voorsprong verhoogde Pioniers de stand naar 18-0 in de vijfde inning met een 6-run rally, waarin tien slagmensen aan slag kwamen. Michael Duursma opende met een double en scoorde op een fout. Met de honken vol eindigde een grounder van Norbert Lokhorst in een gedwongen nul op thuis, maar hierna werd gescoord toen Mark-Jan Moorman vier wijd kreeg en een volgend punt kwam tot stand na een OS van Lars Koehorst. RBI-singles van Jar Roseburg en Jefferson Muzo leverden vervolgens nog eens drie runs op.
In de zesde inning kreeg Danil Overbeek het enige Belgische punt tegen toen een fout werd gemaakt in de Pionier-verdediging, maar het verschil van 20 punten werd hierna bereikt in de 2e6. Pioniers kreeg de honken vol met n uit en scoorde de drie benodigde punten op een simpele manier toen Mark-Jan Moorman en Lars Koehorst vier wijd kregen en Jar Roseburg werd geraakt door een worp om een einde aan de wedstrijd te maken.
(15 juni)


Bedankt voor het bezoeken van deze site. Tot gauw!

Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl

Laatste Update: 16 juni 2006
Copyright © 1997-2006 Marco Stoovelaar.