Grand Slam
Honkbal Verslagen
15 augustus 2006
Compiled and Copyright © 1997-2006 by Marco Stoovelaar

Dinsdag 15 augustus
ADO vs. Neptunus opnieuw afgelast
Sparta/Feyenoord keert terug naar zesde plaats



ADO vs. Neptunus opnieuw afgelast
English | ADO's vorige wedstrijd | Neptunus' vorige wedstrijd
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores
DEN HAAG - De inhaalwedstrijd tussen ADO en DOOR Neptunus, die voor dinsdagavond op het programma stond, moest opnieuw worden afgelast, nadat regen er zaterdag al voor had gezorgd dat er niet gespeeld kon worden.
De hevige regen van de afgelopen dagen zorgde ervoor dat het veld in het Leen Volkerijk Stadion onbespeelbaar werd, waardoor 's middags al werd besloten dat er 's avonds niet gespeeld zou worden.

Hoewel er kort gesproken is het duel woensdagavond al in te halen, zal dat uiteindelijk niet gebeuren, omdat beide ploegen ook al wedstrijden hebben staan voor donderdag, zaterdag en zondag.
Hierdoor is er nog geen inhaaldatum bekend, omdat ADO ook nog de twee over te spelen wedstrijden op het programma krijgt, die vorige week ongeldig werden verklaard.
(15 augustus)



Sparta/Feyenoord keert terug naar zesde plaats
English | Line Score | Box Score | Sparta/Feyenoord's vorige wedstrijd | Pirates' vorige wedstrijd
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores
ROTTERDAM - Na twee dagen op de zevende plaats te hebben gestaan keerde Sparta/Feyenoord dinsdagavond terug naar de zesde plaats door met 9-3 te winnen in een inhaalwedstrijd vs. Amsterdam Pirates. De oorspronkelijke wedstrijd verregende zaterdag.

Sparta/Feyenoord stond het gehele duel voor en 'outhit' Pirates met 13-8.
De Rotterdammers openden de score in de tweede inning. Met één uit sloeg Jeffrey Sprott een double, schoof op na een grounder en scoorde op een honkslag van Patrick Wabbijn.
In de derde inning kreeg Pirates-starter Robin Franken, die zijn eerste start van het seizoen maakte na 19-relief optredens, een one-out single tegen van Nick Eppinga, waarna hij drie slag gooide op volgende slagman Tim Roodenburg. De linkshander kreeg hierna een single tegen van Sjoerd Hermans, maar sloot de inning af met een volgende strikeout, dit keer voor Jeroen Hermans.
Franken begon ook de vierde slagbeurt met een strikeout, maar kreeg hierna zijn tweede punt tegen. Met één uit sloeg Orson Slaats een honkslag, schoof op na een grounder en scoorde op een double van Sil Wagenaar.
Sparta/Feyenoord besliste het duel waarschijnlijk met een 3-run rally in de vijfde inning, waarmee de stand werd opgevoerd naar 5-0. Nick Eppinga opende met een honkslag, waarna Tim Roodenburg werd geraakt door een worp. Eppinga stal hierna het derde honk en Roodenburg schoof op na velderskeus, voordat Sjoerd Hermans een RBI-single sloeg. Met Roodenburg op het derde honk ging Hermans uit bij een steelpoging, waarna zijn broer Jeroen Hermans drie slag kreeg, maar Jeffrey Sprott volgde met een 2-run homerun om de stand op 5-0 te brengen. Dit was Sprott's vierde homerun van het seizoen, het hoogste aantal voor Sparta/Feyenoord sinds Eric de Bruin er acht sloeg in 1999. In hetzelfde seizoen sloeg Sprott zijn laatste Hoofdklasse-homerun als speler van Neptunus. Het duurde daarna ruim zes seizoenen voordat hij dit jaar zijn volgende homerun sloeg.

Pirates was niet in staat te scoren in de eerste zes innings op Satoru Fujii. In zowel de eerste als de tweede inning had Pirates een loper op het derde honk met twee uit. In de eerste inning kreeg Roderick Simon vier wijd met één uit, maar strandde op drie. In de tweede opende Fausto Álvarez Rizo met een honkslag, maar werden de volgende drie slagmensen uitgeschakeld en bleef hij op het derde honk achter. In de derde inning begon Remco Draijer met een infield-hit, maar ging op het eerste honk uit na een pick-off in een dubbelspel, nadat Derick Francisca drie slag had gekregen. In de vijfde strandde Pirates twee lopers.
Maar in de zevende inning kwam Pirates terug met twee punten op twee fouten. Fausto Álvarez, die 3-uit-4 sloeg, begon met een honkslag, maar hierna kregen Ralph Lagas en Björn Henrichs drie slag. Satoru Fujii gooide hierna vier wijd op Kevin Gerard. Een fout van derde honkman Sil Wagenaar op een grounder van Remco Draijer stelde Álvarez in staat te scoren. Hierna scoorde Gerard toen korte stop Sjoerd Hermans een fout maakte op een grounder van Derick Francisca. Hermans nam de plaats in van reguliere korte stop Ramphis Trinidad, die afgelopen zondag op zijn werd geraakt na een bad-hop infield-hit. Trinidad's lip moest worden gehecht en speelde daarom vanavond niet. De positie van Hermans op het tweede honk werd ingenomen door rookie Tim Roodenburg, die eerder dit seizoen driemaal als werper werd ingezet.

Sparta/Feyenoord pakte één punt terug in de 2e7 op nieuwe werper Robert van der Pol, die vier wijd gooide op lead-off hitter Nick Eppinga. Na een OSS scoorde Eppinga op een honkslag van Sjoerd Hermans, die 3-uit-4 sloeg.
In de achtste voegde Sparta/Feyenoord drie extra runs toe. Opnieuw kreeg de eerste slagman in de inning vier wijd, dit keer Jeffrey Sprott, waarna Orson Slaats een honkslag sloeg. Na drie slag voor Patrick Wabbijn schoven de twee lopers op na een double-steal en vervolgens na een wilde worp, resulterend in een punt. Sil Wagenaar volgde met zijn tweede double van de avond en bracht de stand op 8-2. Even later scoorde Wagenaar op een 2-out single van Nick Eppinga, die eveneens 3-uit-4 sloeg.

Met twee uit in de negende inning sloeg Pirates drie honkslagen op rij, maar scoorde slechts eenmaal. Remco Draijer sloeg een single en scoorde toen Derick Francisca volgde met een double. Volgende slagman Roderick Simon sloeg vervolgens ook een honkslag, maar de wedstrijd kwam ten einde toen Francisca op de thuisplaat werd uitgegooid.
(15 augustus)


Bedankt voor het bezoeken van deze site. Tot gauw!

Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl

Laatste Update: 15 augustus 2006
Copyright © 1997-2006 Marco Stoovelaar.