Grand Slam

Honkbal Verslagen
17 maart 2007

Compiled and Copyright © 1997-2007 by Marco Stoovelaar

Zaterdag 17 maart
Kinheim opent met monsterzege.
ADO wint na 3-0 achterstand.
2-game series Pioniers geschrapt.
HCAW No-Hits Almere.
Pirates wint vierde op rij.
Almere stopt streak Pirates.



Kinheim opent met monsterzege
English | Line Score | Box Score | RCH's vorige wedstrijd
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores
HAARLEM - Landskampioen Corendon Kinheim begon hun oefenseizoen zaterdag sterk met een ruime 21-2 overwinning tegen MediaMonks RCH op 18 honkslagen, waaronder vijf van Dirk van 't Klooster. De wedstrijd werd gespeeld in het Haarlemse Pim Mulier Stadion, omdat het veld van RCH in Heemstede niet beschikbaar was.

De wedstrijd duurde eigenlijk maar één inning of misschien zelfs minder, want Kinheim kwam tot een rally van twaalf punten in de eerste slagbeurt van deze wedstrijd, waarin alle negen innings werden gespeeld. RCH-starter Bobbie van Duuren kon de slagzone niet vinden in zijn eerste oefenstart, want hij gaf vier van de acht slagmensen die hij zag vier wijd, raakte een ander en kreeg twee honkslagen tegen. Toen hij werd opgevolgd door Alexander Plakke was er slechts één uit en stond Kinheim met 5-0 voor. Van Duuren gooide eerst vier wijd op lead-off hitter Danny Rombley en kreeg toen een honkslag tegen van Dirk van 't Klooster. De honken kwamen vol, nadat ook Roel Koolen vier wijd kreeg. Kinheim scoorde het eerste punt toen Tjerk Smeets werd geraakt door een worp. Twee punten werden vervolgens toegevoegd toen ook Vince Rooi en Jeffrey Verbij een vrije loop kregen. Met de honken nog steeds vol werd Wouter Heemskerk de eerste nul na een pop-fly in het infield, maar Robin Longhurst volgde met een 2-run single die de stand op 5-0 bracht.

...Vince Rooi slaat raak voor Kinheim...
(Foto: Arie-Jan Lam)
Hierna nam Plakke het werpen over van Van Duuren, maar kon Kinheim ook niet van scoren afhouden. De honken kwamen opnieuw vol te staan toen Plakke vier wijd gooide op Denny Beljaards, gevolgd door een puntscorende vrije loop voor René Cremer. De tweede nul werd vervolgens geregistreerd op een grounder naar het derde honk van Danny Rombley, waarop Longhurst gedwongen uitging op thuis. Het punten scoren was nog niet afgelopen, want Dirk van 't Klooster sloeg een 2-run single, waarna Roel Koolen een punt binnensloeg met een honkslag, gevolgd door een 2-run double van Tjerk Smeets en een RBI-double van voormalig prof Vince Rooi, die vorig jaar speelde in de organisatie van de Pittsburgh Pirates. Daarvoor speelde Rooi zes seizoenen voor de Montreal Expos/Washington Nationals-organisatie. De inning kwam eindelijk ten einde toen Jeffrey Verbij, de 16e slagman in deze beurt, een vangbal sloeg. Kinheim voegde drie runs toe in de derde inning toen Smeets (1-run) en Rooi (2-run) opnieuw een double sloegen en de stand op 15-0 brachten.


...Kinheim-catcher Tjerk Smeets...
...4-uit-5, 2 doubles, 1 homerun...
...5 Runs, 6 RBI's...
(Foto: Arie-Jan Lam)
Nadat Kinheim-starter Patrick Beljaards RCH het zwijgen had opgelegd in de eerste twee innings kreeg de linkshander vier honkslagen tegen in de derde slagbeurt. Met één uit kreeg hij een honkslag tegen van ex-Piraat Kevin Gerard, die in zijn eerste wedstrijd voor zijn nieuwe ploeg speelde. Beljaards gooide toen drie slag op een andere voormalige Piraat Giovanni Josefa (Pirates-2), voordat de honken vol kwamen toen Jeroen Bakker en Jim Leijenaar een honkslag sloegen. RCH scoorde het eerste punt toen Floris Morang, die vorig seizoen voor Kinheim speelde, ook een honkslag sloeg. Maar hierna strandde RCH drie lopers, omdat Lex Leijenaar een grounder sloeg.

Na een puntloze vierde inning scoorde Kinheim tweemaal in de vijfde slagbeurt. Met één uit kreeg Dirk van 't Klooster vier wijd, waarna, met twee uit, Tjerk Smeets homerde en hij zes RBI's in dit duel op zijn naam kreeg. In de zesde beurt kreeg Wouter Heemskerk vier wijd, bereikte het derde honk na een foute aangooi en scoorde op een honkslag van René Cremer. In de zevende werd de stand verhoogd naar 20-1 op RBI-singles van Jeffrey Verbij en Wouter Heemskerk. Op de klap van de laatste scoorde Tjerk Smeets zijn vijfde punt in dit duel. De catcher bereikte het honk in al zijn zes slagbeurten, net als Dirk van 't Klooster, die 5-uit-5 sloeg, viermaal scoorde en drie RBI's had. Smeets, de MVP van vorig seizoen, sloeg 4-uit-5, waaronder drie extra basehits. Rooi had vier RBI's. Kinheim scoorde hun laatste punt in de achtste inning toen René Cremer een tweehonkslag sloeg en scoorde op de vijfde honkslag in dit duel van Dirk van 't Klooster.

RCH scoorde het tweede punt in het thuisdeel van de achtste inning. Nadat lead-off hitter Nick Heij was uitgevangen werd Jimmy van der Veldt, die het werpen in de vierde inning van Beljaards had overgenomen, vervangen door Michiel van Kampen. Van der Veldt had een goed optreden, want slechts twee van de 13 slagmensen die hij zag bereikte het honk, beide keren in de vijfde inning. In die slagbeurt opende Kevin Gerard met een honkslag, maar ging op het eerste honk uit in een dubbelspel, nadat Nick Heij werd uitgevangen door de derde honkman. Bobby Heij kreeg hierna vier wijd, maar hierna schakelde Van der Veldt de volgende acht slagmensen op rij uit, voordat Van Kampen het overnam. Kinheim's closer begon met het raken van Bobby Heij en kreeg hierna honkslagen tegen van Jim Leijenaar en Alex Vogel (infield-hit), waardoor de honken vol kwamen. Op een grounder van Lex Leijenaar terug naar Van Kampen ging Heij gedwongen uit op thuis, maar toen Wouter Heemskerk (die het catchen in de zesde overnam) probeerde een dubbelspel te draaien richting eerste honk maakte hij een foute aangooi, resulterend in een punt, maar dat was alles voor RCH.
(17 maart)



ADO wint na 3-0 achterstand
English | Line Score | Box Score | ADO's vorige wedstrijd | Sparta/Feyenoord's vorige wedstrijd
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores
DEN HAAG - ADO, dat vorig week hun oefen-opener verloor, keek vandaag tegen een 3-0 achterstand aan toen het vier punten scoorde in de laatste drie innings om met 4-3 te winnen vs. Sparta/Feyenoord.

De wedstrijd bleef drie innings puntloos waarin beide ploegen de honken vol achterlieten in de tweede slagbeurt. In de eerste helft van de tweede inning sloeg Shurendell Borgschot een honkslag met één uit voor SParta/Feyenoord en stal hierna het tweede honk. Nadat Sil Wagenaar een groundout sloeg kwamen de honken vol toen Orson Slaats vier wijd kreeg en Earmy Isabella een honkslag sloeg. De inning werd hierna afgesloten toen Shaldimar Daantji een grounder sloeg naar startende werper Quint Tramm. De rechtshander werd voor deze wedstrijd aan ADO's staff toegevoegd door Hoofd Coach Wim Martinus, die momenteel slechts drie beschikbare werpers heeft. Tramm kwam vorig jaar september vanuit Curaçao naar Nederland en speelde in het restant van het seizoen voor het derde team van ADO.
In de tweede helft van de tweede inning kreeg ADO de honken vol met twee uit. Na een vangbal kreeg Harvey Monte vier wijd, maar ging gedwongen uit op het tweede honk na een grounder van Boudewijn van Elswijk. Sparta/Feyenoord-starter Rudy Seebus kreeg hierna een honkslag tegen van Adrian Anthony en gooide vier wijd op Dimitri Leon, waardoor de honken vol kwamen, maar deze slagbeurt eindigde op een 'force play-grounder' van Michel Korzeniewski.

In de vierde inning nam Sparta/Feyenoord een 1-0 voorsprong toen Shurendell Borgschot vier wijd kreeg met één uit en scoorde op een 2-out double van Orson Slaats op Berry van Driel, die het werpen in de derde inning had overgenomen. Het tweede punt werd toegevoegd in de zesde inning op Dennis Burgersdijk, die deze inning begon. Hij werd begroet met een honkslag van rookie Rien Vernooy, die opschoof na een doorgeschoten bal en een grounder, waarna hij scoorde op een wilde worp. Sparta/Feyenoord bracht de stand op 3-0 in de zevende inning. Patrick Wabijn opende met een double, schoof op na een doorgeschoten bal en scoorde op een 2-out single van Dwayne Kemp.

ADO kwam terug met een punt in de 2e7 op Elton Koeiman, Sparta/Feyenoord's vierde werper in dit duel. Jaïr Roseburg opende met een driehonkslag en scoorde op een OS van Percy Isenia. In de 2e8 draaide ADO het duel in eigen voordeel om door driemaal te scoren op Koeiman's opvolger Leon de Bijl. ADO kreeg de honken vol toen Boudewijn van Elswijk vier wijd kreeg, Adrian Anthony een honkslag sloeg en Dimitri Leon eveneens vier wijd ontving. Van Elswijk scoorde vervolgens op een OS van Michel Korzeniewski. Na vier wijd voor Jason Halman stelde De Bijl ADO in staat langszij en op voorsprong te komen via twee wilde worpen. Hij herstelde zich met drie slag voor Idelgardo Raap, maar werd hierna vervangen door Daan Baecke, die ADO's resterende vier slagmensen in dit duel uitschakelde.

Met een 4-3 achterstand opende Shaldimar Daantji de negende inning voor Sparta/Feyenoord met een stootslag-honkslag en stal het tweede honk. Hierna schakelde Robin van Doornspeek de volgende drie man uit, waarvan twee met drie slag, waardoor hij winnende werper werd.
(17 maart)


2-game series Pioniers geschrapt
English | Pioniers' vorige wedstrijd
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores
HOOFDDORP - De 2-game series van Konica Minolta Pioniers tegen hun in de Eerste Klasse spelende tweede team Omron Pioniers kwam te vervallen, vanwege de veldsituatie op het Hoofddorpse Sportpark Toolenburg.

Beide wedstrijden, die vandaag en morgen gespeeld zouden worden, werden al voor het weekeinde van het programma gehaald. Momenteel zijn er werkzaamheden aan de gang op het hoofdveld waar het outfieldhek naar binnen wordt gebracht en een nieuwe warning track wordt aangelegd. Door deze situatie is er maar één seniorenhonkbalveld beschikbaar voor de hele vereniging. Hierdoor hield het Hoofdklasse-team de wekelijkse trainingen de afgelopen dagen op het complex van Amsterdam Pirates.

Vandaag hield Pioniers een extra training op Veld 2 en speelde een intersquad-game, met aanvulling van een aantal spelers van het tweede team. Vanwege de verwachte ongunstige weersomstandigheden voor morgen werden activiteiten voor die dag afgelast.
(17 maart)



HCAW No-Hits Almere
English | Line Score | Box Score | Almere's vorige wedstrijd | HCAW's vorige wedstrijd
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores
ALMERE - Mr. Cocker HCAW opende de driekamp in Almere met een 1-1 gelijkspel tegen gastheer Almere '90, waarin werpers Jeroen Hubert en Rutger Zwaal samen een 5-inning No-Hitter gooiden.

HCAW, dat vorig weekend opende met twee nederlagen, nam een 1-0 voorsprong in de eerste inning toen Almere-starter Forstin Coenraad driemaal vier wijd gooide. Eerst begon Ronald Jaarsma met vier wijd, maar hierna kreeg Shurty Tremus drie slag. Ralph Milliard kreeg vervolgens ook vier wijd, voordat Jaarsma opschoof naar het derde honk na een doorgeschoten bal. Jaarsma scoorde op een grounder van Gino Henson, die resulteerde in een gedwongen nul op het tweede honk. HCAW kreeg de honken hierna vol toen Sergio Koelemij vier wijd kreeg en Bart Gabriëls het honk bereikte na een fout. Maar HCAW was niet in staat nog een punt te scoren, omdat Coenraad hierna rookie Stefan Hoogewerff met drie slag uitschakelde.

Net zoals vorige week sloeg HCAW al hun honkslagen in één inning. In de tweede inning sloeg Juriën Overman een honkslag met één uit, waarna Ronald Jaarsma een single sloeg met twee uit, maar beide lopers bleven achter. In de vierde inning kregen twee slagmensen vier wijd met één uit, maar dit keer draaide Almere een dubbelspel.

Almere bereikte slechts driemaal het honk, maar wist wel een (onverdiend) punt te scoren. In de tweede inning opende Randy Daal met vier wijd, stal twee en schoof op naar het derde honk na een doorgeschoten bal. Hierna gooide HCAW-starter Jeroen Hubert drie slag op Giovannie Samboe en Jeffrey de Vrieze. De inning had hierna afgelopen kunnen zijn, want Ricky Daal sloeg de bal in het midveld, maar daar volgde een fout, waardoor de stand in evenwicht kwam. Hierna werden de laatste tien slagmensen in dit duel op rij uitgeschakeld. Hubert, die de eerste drie innings gooide, kwam tot vijf strikeouts, voordat Rutger Zwaal twee 'perfect' innings toevoegde. Verdedigend maakten HCAW's eerste honkman Gino Henson (eerste inning) en tweede honkman Ralph Milliard (derde inning) twee fraaie acties op klappen van Niels van Weert.
(17 maart)



Pirates wint vierde op rij
English | Line Score | Box Score | HCAW's vorige wedstrijd | Pirates' vorige wedstrijd
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores
ALMERE - In Game Two van de driekamp in Almere bleef Amsterdam Pirates ongeslagen in het oefenseizoen en won hun vierde opeenvolgende duel door Mr. Cocker HCAW met 6-4 te verslaan.

Pirates opende de score in de eerste inning toen, met twee uit, Sidney de Jong vier wijd kreeg en scoorde op een double van Ferd van Stekelenburg, die in zijn eerste duel van het jaar speelde. Nadat HCAW een dubbelspel draaide in de tweede inning moest de Bussumse ploeg, die na vorig seizoen vijf spelers naar Pirates zag gaan, drie punten toestaan in de derde inning. HCAW's starter Mark Kolner zorgde voor volle honken via vier wijd voor Remco Draijer (met één uit), Sidney de Jong en Ferd van Stekelenburg (beiden met twee uit). De honken werden hierna schoongemaakt toen voormalig HCAW-outfielder Bas de Jong een 3-run double sloeg.

Pirates bracht de stand op 6-0 door drie runs toe te voegen in de vijfde inning op Joep de Wit, die het werpen van Kolner in de vierde inning had overgenomen. Zaïr Koeiman begon met een honkslag, gevolgd door een double van Sidney de Jong. De Wit gooide toen drie slag op Ferd van Stekelenburg, die vorig seizoen in de Hoofdklasse debuteerde als speler van Instant Holland Almere '90. Hierna kreeg Bas de Jong zijn vierde RBI in het duel toen hij een honkslag sloeg, waarna een infield-fout op een pop-fly van Kenny Berkenbosch voor volle honken zorgde. Een vrije loop voor Roderick Simon stelde Sidney de Jong vervolgens in staat 6-0 te scoren. De Jong bereikte vandaag opnieuw driemaal het honk, waardoor hij nu veilig het honk heeft bereikt in zijn laatste 13 slagbeurten.

HCAW moest het opnemen tegen hun oud-werper Jos de Jong. Die gooide vier sterke innings, waarin hij slechts één honkslag toestond, een lead-off single van Juriën Overman in de derde inning, maar Pirates draaide hierna een dubbelspel. Maar in de vijfde slagbeurt kreeg De Jong vier onverdiende punten tegen, omdat Pirates driemaal in de fout ging. Sergio Koelemij begon met een honkslag, waarna Bart Gabriëls het honk bereikte na een fout. Na een strikeout werd er een fout gemaakt op een foutslag van Juriën Overman, die hierna vier wijd kreeg en de honken vol zette. Koelemij en Gabriëls scoorden vervolgens beiden toen een outfield-fout werd gemaakt op een uithaal van Siemen Korff. Even later scoorde Overman op een grounder van Ronald Jaarsma. Nadat volgende slagman Shurty Tremus vier wijd had gekregen werd Raban Schalm ingebracht als vervanger voor De Jong. Die kreeg een honkslag tegen van voormalig teamgenoot Sidney Ensermo, die twee seizoenen geleden voor Pirates speelde, en Korff in staat stelde de achterstand te verkleinen tot 6-4. Maar de wedstrijd kwam ten einde toen Ensermo het slachtoffer werd van een pick-off op het eerste honk door catcher Sidney de Jong, waardoor er een loper in scoringspositie achterbleef.
(17 maart)



Almere stopt streak Pirates
English | Line Score | Box Score | Almere's vorige wedstrijd | Pirates' vorige wedstrijd
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores
ALMERE - De driekamp in Almere werd vandaag afgesloten met een 6-2 zege voor gastheer Almere '90, waarmee een einde werd gemaakt aan de 4-game winning streak van Amsterdam Pirates.

Pirates, dat tot nu toe aanvallend een goed oefenseizoen heeft, kwam in dit duel tot slechts twee honkslagen. De eerste kwam van de knuppel van 'hot-hitting' Bas de Jong, een 2-out single in de vierde inning. De tweede werd geregistreerd door Björn Henrichs in de vijfde slagbeurt.

Almere nam een 1-0 voorsprong in de eerste inning op starter Kevin Miner. Met twee uit sloeg Derrick Francisca, die vorig jaar voor Pirates speelde, een honkslag. Zijn honkslag kwam nadat Miner 17 worpen (waaronder elf foutballen) nodig had gehad op vorige slagman Emeron Lourens, die een groundout sloeg. Even later scoorde Francisca op een double van Bryan Engelhardt. Miner moest zelfs nog meer worpen afleveren, omdat volgende slagmensen Randy Daal en Giovannie Samboe beiden vier wijd kregen. Maar Almere liet drie lopers achter, omdat Ricky Daal de inning afsloot met een foul-fly.

Almere-starter Patrick de Lange, die in de Hoofdklasse debuteerde als werper van Pirates en vorig seizoen voor Mr. Cocker HCAW gooide, kreeg slechts negen slagmensen tegenover zich in de eerste drie innings. Nadat De Lange de eerste zes man op rij had uitgeschakeld bezorgde een fout op een klap van openingsslagman Roderick Simon Pirates de eerste loper. Maar er volgde drie slag en een dubbelspel. In de vierde inning strandde Pirates twee lopers.

In de 2e4 kwam Almere tot een rally van vijf runs op Nick Stuifbergen, niet het werpen net had overgenomen van Miner. Met één uit sloeg Jeffrey de Vrieze een double en bereikte Wesley Bernardus het honk na een fout. De honken kwamen vol toen Eugene Kingsale vier wijd kreeg. Honkslagen van Emeron Lourens (2-run) en Derrick Francisca (1-run) verhoogden de stand naar 4-0. Een volgend punt werd gescoord op een grounder van Bryan Engelhardt en hierna nog één op een 2-out single van Giovannie Samboe.

Pirates kwam terug met twee punten in de vijfde inning op nieuwe werper Jerry Breek (die, net als De Lange, in het verleden voor Pirates gooide). Breek raakte openingshitter Djurvin Cleofa met een worp en gooide vier wijd op Roderick Simon, waarna hij een one-out single tegen kreeg van Björn Henrichs en de honken volkwamen. Hierna sloeg Remco Draijer een grounder richting eerste honkman Ricky Daal, waarop Cleofa kon scoren. Draijer werd safe gegeven op het eerste honk, omdat Daal over het honk was gelopen zonder het aan te raken. Terwijl Almere de call bekritiseerde scoorde ook Simon. Pirates kwam hierna niet meer tot scoren, omdat een foul-out en een force play de 5-inning wedstrijd afsloten.
(17 maart)


Bedankt voor het bezoeken van deze site!

Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl

Laatste Update: 17 maart 2007
Copyright © 1997-2007 Marco Stoovelaar.