Grand Slam

Honkbal Verslagen
19 april 2007

Compiled and Copyright © 1997-2007 by Marco Stoovelaar

Donderdag 19 april
Neptunus 'one-hits' RCH.
Sparta/Feyenoord draait achterstand om in gelijkspel.



Neptunus 'one-hits' RCH
English | Line Score | Box Score | Neptunus' vorige wedstrijd | RCH's vorige wedstrijd
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores
ROTTERDAM - Na zaterdag al met 10-1 van hen te hebben gewonnen versloeg DOOR Neptunus MediaMonks RCH vanavond met 9-1 in hun thuis-opener van het seizoen 2007. Drie verschillende werpers legden de RCH-slagploeg het zwijgen op en stonden samen slechts één honkslag toe.

Voor aanvang van het duel van vanavond had RCH het roster uitgebreid met de Tsjechische spelers Petr Baroch en Jan Drabek, die debuteerden in de Hoofdklasse. Baroch, die vorig seizoen al voor de ploeg speelde in de Eerste Klasse, keerde terug als korte stop, terwijl Drabek het duel op het eerste honk begon, maar in de zevende inning verhuisde naar het derde honk. Kevin Gerard, de korte stop van afgelopen zaterdag, was vanavond de DH en de eerste honkman van dat duel, Jim Leijenaar, kwam nu in de zevende inning in het duel en verving Drabek op het eerste honk. Het was Drabek, die tekende voor RCH's enige honkslag toen hij een single sloeg in zijn eerste Hoofdklasse-slagbeurt in de derde inning.

Jurjen van Zijl, die zijn eerste start maakte in een Neptunuspak, schakelde de eerste zes slagmensen uit, voordat Jan Drabek de derde inning opende met zijn honkslag langs drie en kort. Van Zijl raakte hierna Kevin Gerard met een worp, maar daarna volgden een flyout, force out en nog een vangbal. In de vijfde inning bereikte Floris Morang het honk als openingshitter op een fout, waarna Jan Drabek vier wijd kreeg, maar dit keer maakten een dubbelspel en een vangbal een einde aan deze mogelijke scoringskans van RCH.

In de zesde slagbeurt, op reliever Martijn Nijhoff, scoorde RCH hun enige punt, maar op dat moment stond Neptunus reeds met 7-0 voor. Nijhoff had problemen met het vinden van de slagzone op de eerste drie slagmensen die hij zag, want hij gooide vier wijd op lead-off hitter Nick Heij en raakte vervolgens Jeroen Bakker en Petr Baroch met een worp, waardoor de honken vol kwamen. Maar ook deze scoringskans verdween, want powerhitters Danny Mujica (foulout) en Churandy La Cruz (strikeout) werden uitgeschakeld. RCH scoorde hierna op een wilde worp, voordat de honken opnieuw vol kwamen te staan via vier wijd voor Floris Morang. Nijhoff sloot de inning hierna af met drie slag voor Jan Drabek.

In de zevende inning bereikte RCH nog driemaal het honk, waaronder tweemaal met vier wijd, maar scoorde opnieuw niet. In de achtste inning nam Kevin Heystek het werpen over en schakelde alles zes slagmensen die hij zag uit, ondermeer dankzij een schitterende actie van korte stop Raily Legito in de achste inning. Legito dook toen naar de bal en gooide de snelle Floris Morang op het eerste honk uit om een einde aan de slagbeurt te maken.

RCH gebruikte vier werpers, die toevalligerwijs zaterdag allen in dezelfde volgorde gooiden in de eerste wedstrijd tegen Neptnus. Het kwartet volgde toen starter Alexander Plakke op. De starter van vanavond, Thomas Morang, gooide slechts 2/3 inning, maar kreeg wel negen slagmensen tegenover zich en kreeg drie hits en vier runs tegen. Johnny Balentina opende met een honkslag en stal twee, voordat Benjamin Dille vier wijd kreeg. Nadat de twee opschoven na een double-steal, scoorden ze toen Raily Legito volgde met een 2-run single. Die schoof op na een fout op een grounder van Evert-Jan 't Hoen en scoorde op een honkslag van Lennart Koster. De honken kwamen vol na vier wijd voor Martijn Meeuwis, waarna 't Hoen scoorde op een OS van Jeffrey Arends. Een pop-out volgde, maar de honken kwamen opnieuw vol toen dit keer Jeroen Sluijter vier wijd kreeg en dat betekende het einde voor Morang. Hij werd opgevolgd door Ewout Bos, die de inning afsloot toen Balentina een vangbal sloeg.

In de tweede inning werden drie runs toegevoegd. Benjamin Dille begon met een honkslag en scoorde op een one-out triple van Evert-Jan 't Hoen, die daarna zelf scoorde op een 2-out infield-hit van Martijn Meeuwis, gevolgd door een RBI-double van Jeffrey Arends.
Twee punten werden daarna gescoord in de zesde inning op een grounder van Lennart Koster en een OS van Jurriaan Korff, die Martijn Meeuwis in de slagvolgorde had vervangen.

Acht van Neptunus' negen punten werden gescoord door de bovenste vier slagmensen in de slagvolgorde, waarvan drie door Raily Legito. Het kwartet tekende ook voor zeven van de 12 honkslagen van de ploeg en sloeg 7-uit-17.
(19 april)



Sparta/Feyenoord draait achterstand om in gelijkspel
English | Line Score | Box Score | Sparta/Feyenoord's vorige wedstrijd | Pioniers' vorige wedstrijd
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores
ROTTERDAM - Konica Minolta Pioniers, dat in het openingsweekeinde in de problemen kwam tegen Mr. Cocker HCAW, verspeelde vanavond een 3-0 voorsprong tegen Sparta/Feyenoord en moest uiteindelijk genoegen nemen met een 4-4 gelijkspel. Het duel werd na negen innings gestopt, vanwege de 22:50 uur curfew-regel. En zoals al in eerdere wedstrijdverslagen gezegd, wanneer wordt deze regel weer afgeschaft?

Pioniers begon goed en had na twee innings al een comfortabele 3-0 voorsprong, maar ploeg zou hierna in de volgende zeven innings zeven lopers achterlaten en voegde nog slechts één punt toe. En die werd gescoord bij een 4-3 achterstand in de achtste inning. In de eerste slagbeurt opende Michael Duursma met een honkslag en schoof op na een doorgeschoten bal en een OSS van Norbert Lokhorst. Hij scoorde vervolgens op een grounder van zijn broer Mark Duursma.
In de tweede inning kreeg Jourick Blanco vier wijd met één uit. Afgelopen zondag werd Blanco uit voorzorg met een hamstring-blessure vervangen, maar vanavond kon weer gewoon spelen. Met twee uit schoof de Arubaan op naar het derde honk toen een foute aangooi werd gemaakt op een grounder van Jefferson Muzo, die zelf hierdoor het tweede honk bereikte. Hierna maakte korte stop Ramphis Trinidad een fout op een grounder van Michael Duursma, die zowel Blanco als Muzo in staat stelde te scoren en Pioniers een vroege 3-0 voorsprong opleverde. Duursma stal hierna nog het tweede honk en schoof op toen een foute aangooi volgde. Norbert Lokhorst werd vervolgens nog geraakt door een worp van starter Rudy Seebus, maar een gedwongen nul sloot de inning af.

Sparta/Feyenoord bereikte ook het honk in de eerste en tweede inning, maar kwam niet tot scoren. In de eerste beurt draaide Pioniers een dubbelspel, waarna twee lopers strandden in de volgende slagbeurt. In de vierde inning kwam de thuisploeg terug met twee runs op starter Roger Kops. Met één uit sloeg Orson Slaats een honkslag en scoorde toen Rien Vernooy volgde met een double. Vernooy schoof op toen een fout werd gemaakt op een grounder van Shurendell Borgschot en scoorde op een 'force play-grounder' van Sape Wagenaar. De inning kwam ten einde toen Kops met een pick-off Wagenaar op het eerste honk uitschakelde.
In de vijfde inning kreeg Sparta/Feyenoord de honken vol met twee uit toen Kops een honkslag tegen kreeg, vier wijd gooide en een slagman raakte, maar hierna volgde een vangbal. Pioniers had ook een scoringskans in hun vijfde beurt, maar toen bleef er een loper op het derde honk achter.

In de zesde sloeg Jourick Blanco een honkslag met één uit namens Pioniers en volgde Marcel Venema met een infield-hit. Nadat Jefferson Muzo was uitgevangen kwam Erwin Bonis Rudy Seebus vervangen en sloot de inning af met het vangen van een pop-fly van Michael Duursma. In de volgende inning liet Pioniers opnieuw twee lopers achter.

In de 2e7 liep het mis voor Pioniers, maar ging het goed voor Sparta/Feyenoord. Met één uit sloeg Ramphis Trinidad een honkslag en werd starter Roger Kops opgevolgd door Ramon Romijn. Echter, de rookie had vanavond niet zijn avond. Zijn eerste worp was wild, waardoor Trinidad van het eerste naar het derde honk kon opschuiven. Trinidad scoorde even later het gelijkmakende punt toen een nieuwe wilde worp volgde. Romijn gooide vervolgens vier wijd op Nick Eppinga en Dwayne Kemp en werd vervangen door routinier Marc Steenhof. Die kreeg een mogelijke double play-grounder van Jeffrey Sprott, maar derde honkman Marcel Venema gooide de bal langs tweede honkman Jourick Blanco voor de gedwongen nul, waardoor Eppinga het leidende punt kon scoren. Met lopers op het tweede en derde honk gooide Steenhof drie slag op Orson Slaats en zette de honken hierna vol via opzettelijk vier wijd voor Rien Vernooy. De ervaren rechtshander sloot de inning hierna af met een groundout van Shurendell Borgschot. In de laatste twee innings gooide closer Dave Draijer en die zorgde voor zes nullen op rij.

Met een 4-3 achterstand scoorde Pioniers langszij in de achtste inning en scoorde eveneens op een wilde worp. Jourick Blanco begon met vier wijd en schoof op na een one-out grounder en een honkslag van Michael Duursma, waarna hij scoorde op een wilde worp van Erwin Bonis. En dat was het laatste punt in de wedstrijd.
(19 april)


Bedankt voor het bezoeken van deze site!

Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl

Laatste Update: 19 april 2007
Copyright © 1997-2007 Marco Stoovelaar.