Grand Slam
Honkbal Verslagen
27 april 2006
Compiled and Copyright © 1997-2006 by Marco Stoovelaar

Donderdag 27 april
Neptunus dient Pioniers eerste verlies toeNeptunus dient Pioniers eerste verlies toe
English | Line Score | Box Score | Neptunus' vorige wedstrijd | Pioniers' vorige wedstrijd
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores
ROTTERDAM - DOOR Neptunus diende Konica Minolta Pioniers donderdagavond met een 8-1 zege de eerste nederlaag van het seizoen toe. Met de overwinning brak Neptunus Pioniers' 4-game winning streak. Mr. Cocker HCAW is nu de enige ongeslagen ploeg.

Ondanks 'outhitting' Neptunus met 10-8 kwam Pioniers slechts eenmaal tot scoren. Dat kwam doordat vier Pionier-werpers samen elf vrije lopen weggaven, die bijdroegen tot de acht verdiende tegenpunten. Beide ploegen bereikten regelmatig de honken, Neptunus 20 keer, Pioniers 16 keer, maar beide teams lieten 12 lopers achter.


...Norbert Lokhorst uit bij stelen in de 1e inning...
...Korte Stop Raily Legito wacht hem op met de bal...
(Foto: Ron Wicklert - www.eott.nl)
Het was Pioniers dat de score opende in de derde inning. Met één uit sloeg Norbert Lokhorst een double en blesseerde zichzelf op weg naar het tweede honk. Hij bleef in de wedstrijd en scoorde even later toen ook Mark Duursma een tweehonkslag sloeg, voordat de inning ten einde kwam na twee groundouts. Toen Pioniers het veld in ging voor de 2e3 bleef Lokhorst achter in de dug-out en werd in het linksveld vervangen door Marcel Venema.
In de eerste inning was Pioniers al dicht bij een punt. Met één uit sloeg Norbert Lokhorst een honkslag, maar ging uit bij een steelpoging. Mark Duursma kreeg daarna vier wijd, kreeg het tweede honk omdat Neptunus-starter Kevin Heijstek schijn maakte en bereikte het derde honk op een infield-hit van Dè Flanegin, maar ook toen maakte een vangbal een einde aan de scoringskans.
Neptunus was eveneens dicht bij een punt in hun eerste slagbeurt. Met twee uit kreeg Yuji Nerei vier wijd en sloeg Raily Legito een double, maar ook nu maakte een vangbal een einde aan deze mogelijkheid.

In de derde inning kwam Neptunus langszij. Johnny Balentina opende met een double en scoorde toen Benjamin Dille volgde met een honkslag.
In de vijfde inning nam Neptunus een 2-1 voorsprong. Dit keer opende Balentina met vier wijd en schoof op na een grounder van Dille. Balentina stal daarna het derde honk en dat was belangrijk, want even later kon hij het leidende punt scoren toen Yuji Nerei werd uitgevangen.

In de zevende inning besliste Neptunus de wedstrijd door viermaal te scoren op slechts twee honkslagen. Johnny Balentina was wederom openingshitter en bereikte opnieuw het honk, dit keer op een honkslag. Nadat hij was opgeschoven na een OSS van Benjamin Dille werd werper Tommy van Limburg vervangen. Van Limburg had het werpen overgenomen in de vijfde van starter Daniël Overbeek, die viermaal vier wijd had gegooid. Van Limburg, de enige Pionier-werper die geen vier wijd gooide, werd opgevolgd door de Venezolaan Erkly Esteban Hinojosa Viloria. De linkshander arriveerde afgelopen maandag en beleefde vanavond een onsuccesvol debuut, want zijn controle was nog niet scherp en dat werd onderstreept met zijn eerste drie worpen. Op zijn eerste worp sloeg Yuji Nerei een honkslag, waardoor Balentina kon scoren. Zijn volgende worp ging richting eerste honk waar Nerei net was gearriveerd. Echter, eerste honkman Dè Flanegin kwam inlopen en de pick-off poging verdween over zijn hoofd in het rechtsveld voor een '2-base error', waardoor Nerei het derde honk bereikte. Hinojosa's volgende pitch was een wilde worp waarop Nerei scoorde. De Venezolaan zorgde hierna voor volle honken door driemaal op rij vier wijd te gooien en werd vervangen door Mark-Jan Moorman. Maar Moorman, die in het rechtsveld speelde voordat hij naar de heuvel werd gehaald, kon de slagzone ook niet vinden. Hij gooide vier wijd op Jeffrey Arends en Sape Wagenaar, waardoor er twee automatische punten gescoord konden worden, die Neptunus een 6-1 voorsprong opleverden. Hierna gooide Moorman drie slag op Jeroen Sluijter, die voor vanavond beste slagman in de Hoofdklasse was, maar nu driemaal drie slag kreeg. Een vangbal maakte een einde aan de inning.

In de achtste inning voegde Neptunus twee runs toe. De eerste werd gescoord na een grounder van Evert-Jan 't Hoen, die in zijn eerste wedstrijd van het seizoen speelde na het uitzitten van een schorsing, die hij tijdens de Holland Series had opgelopen. Het tweede punt kwam tot stand na een honkslag van Lennart Koster.
Met een 2-1 achterstand kwam Pioniers tweemaal dicht bij de gelijkmaker. In de zesde opende Mark Duursma met zijn tweede double van de wedstrijd en bereikte drie na een one-out grounder. Maar na een vrije loop kwam de inning ten einde toen Mark-Jan Moorman drie slag kreeg.
In de zevende inning kregen Jefferson Muzo en Michael Duursma vier wijd met één uit en schoven een honk op toen Kevin Heijstek voor de tweede keer schijn maakte. Nadat Marcel Venema uitging na een vangbal op fout gebied werd Heijstek vervangen door Jan Naterop. Met lopers op twee en drie stelde de linkshander de voorsprong veilig door drie te slag te gooien op Mark Duursma en kreeg daardoor een 'Hold' op zijn naam.
In de achtste inning nam Gregory Gustina het over met een 6-1 voorsprong en maakte het duel af.
(27 april)


Bedankt voor het bezoeken van deze site. Tot gauw!

Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl

Laatste Update: 27 april 2006
Copyright © 1997-2006 Marco Stoovelaar.