Grand Slam * Stats & News
Updated: 1 mei 2010
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


Dubbele winst Terrasvogels, Sparks Haarlem
English
ENSCHEDE / HAARLEM - De drie double-headers die voor zaterdag waren vastgesteld in Haarlem werden allen volgens schema gespeeld, maar de dubbel in Enschede verregende. In Enschede waren regerend landskampioen Tex Town Tigers en Centrals bezig aan de vijfde inning met een puntloze stand toen het duel voor de tweede keer werd onderbroken vanmwege regen en uiteindelijk werd gestaakt, gevolgd door afgelasting van de tweede wedstrijd. Beide wedstrijden zijn opnieuw vastgesteld voor zondag 9 mei.

In Haarlem won Sparks Haarlem met 7-0 en 7-6 vs. Twins. In de opener gooide Dagmar Bloeming een 2-hit shutout en kreeg de steun van 12 honkslagen. In Game Two stond Sparks emt 4-0 achter in de tweede inning, maar kwam terug in de wedstrijd dankzij een 3-run homerun van Lyanne Horeman in de 2e2.
Iber Lengua Terrasvogels won met 5-0 en 4-1 vs. DSS. In Game One stond Terrasvogels met 2-0 voor toen het drie 'insurance runs' toevoegde in de zevende inning, waaronder twee op een homerun van Kaitlyn Gentile. In Game Two gooide ook Femke van Dusschoten een 3-hitter voor Terrasvogels, dat een 1-1 stand brak in de vierde inning door tweemaal te scoren.
Olympia Haarlem verzuimde aanvankelijk een 2-0 voorsprong vast te houden vs. Euro Stars en stond met 4-2 achter in de vijfde inning, maar kwam toen langszij en won met 5-4 door een punt te scoren in de zesde na een honkslag van Maranca Ham. In Game Two won Euro Stars met 10-0 op elf honkslagen.

Stand & Programma


Sparks Haarlem vs. Twins, 7-0, 7-6
HAARLEM - In Haarlem won Sparks Haarlem met 7-0 en 7-6 vs. Twins. In de opener gooide Dagmar Bloeming een 2-hit shutout en kreeg de steun van 12 honkslagen, waaronder drie van Debby Connor (inclusief een tweehonkslag), die ook drie RBI's had en Marloes Fellinger (die tweemaal een double sloeg). Voor Fellinger, die aanvankelijk na vorig seizoen haar afscheid aankondigde, was dit haar tweede weekend in vier weken dat ze weer bij de ploeg was. Ook catcher Kim Kafoé kwam vandaag uit 'retirement' en was in beide wedstrijden de catcher.
In Game Two stond Sparks met 4-0 achter in de tweede inning, maar kwam terug in de wedstrijd dankzij een 3-run homerun van Lyanne Horeman in de 2e2. Sparks kwam daarna langszij in de vijfde en voegde drie runs toe in de zesde.


...Debby Connor...
...3 hits, 3 RBI's...
(© Foto: MS)
In de eerste wedstrijd had Sparks aan vijf innings genoeg om het duel af te sluiten. De ploeg opende de score met een punt in de tweede inning toen Marloes Fellinger begon met een tweehonkslag en scoorde op een one-out single van Debby Connor. Na twee loopsters te hebben achtergelaten in de derde slagbeurt werd een nieuw punt toegevoegd in de vierde. Areke Spel (die op het honk stond via velderskeus) scoorde toen na een tweehonkslag van Debby Connor. In de vijfde inning bereikte Sparks het verschil van zeven punten met één uit. Rebecca Soumeru begon met een honkslag, maar ging gedwongen uit na een grounder van Nathalie Gosewehr. Ze stal daarna het tweede honk, waarna Chantal Versluis vier wijd kreeg. Nadat de twee waren opgeschoven na een 'double-steal' volgde er een foute aangooi en kon Gosewehr scoren. Hierna volgden vier RBI-hits. Eerst zorgde Kim Kluijskens met een honkslag voor een punt, waarna Marloes Fellinger haar tweede double in het duel sloeg, gevolgd door honkslagen van Areke Spel en Debby Connor. Fellinger en Connor sloegen beiden 3-uit-3, waarbij de eerste twee runs scoorde en de tweede drie binnengeslagen punten had.

In de tweede inning kreeg werpster Dagmar Bloeming een one-out single tegen van Fabienne van Uden, die even later uitging bij een steelpoging. Vanaf dat moment gingen 10 slagvrouwen op rij uit, voordat Daisy de Peinder opende met een honkslag, maar daarna volgden weer drie nullen.


...Lyanne Horeman...
...3-run homerun...
(© Foto: MS)
In Game Two nam Twins een 4-0 voorsprong in de tweede inning via vier onverdiende punten. Met één uit had Twins de honken vol met loopsters Lieke Duffhues (fout), Sarah Van Der Meiren (velderskeus) en Sandy Lauwers (honkslag). De eerste scoorde toen het openingspunt na een grounder van Evelien Vonk. Hierna sloeg Sophie Bugter een 2-run triple en die kwam een dag nadat ook een RBI-triple had geslagen voor Jong Oranje in een wedstrijd vs. DSS. Even later scoorde ze het vierde punt in de inning toen Micky Jansen het honk bereikte na een fout.

Met een 4-0 achterstand kwam Sparks Haarlem terug in de wedstrijd in de 2e2, dankzij een homerun. Areke Spel begon met een tweehonkslag en Debby Connor kreeg vier wijd. Hierna volgden twee nullen, maar toen sloeg Lyanne Horeman een 3-run homerun om de stand op 4-3 te brengen. Voor Lyanne was dit haar eerste homerun in haar Hoofdklasse-loopbaan, die in 2002 begon.

Sparks kwam daarna langszij in de vijfde inning toen Nathalie Gosewehr werd geraakt door een worp, opschoof na een tweehonkslag van Chantal Versluis en scoorde op een grounder van Kim Kluijskens. In de zesde scoorde Sparks drie punten om een 7-4 voorsprong te nemen. Debby Connor begon met een honkslag en schoof op toen Kim Kafoé volgde met een tweehonkslag. Connor werd toen vervangen door pinch-runner Kirsten Scheele, die even later scoorde toen Judith Diepeveen volgde met een opofferingsslag. Met twee uit waren honkslagen van Nathalie Gosewehr en Chantal Versluis goed voor nog eens twee runs.

Twins verkleinde de achterstand daarna tot 7-6 door twee onverdiende punten te scoren in de zevende. Met twee uit bereikte Micky Jansen het honk na een fout en scoorde op een double van Fabienne van Uden. Andee Lindgren sloeg hierna een honkslag en bracht Van Uden binnen om de stand op 7-6 te brengen. Werpster Rebecca Soumeru werd toen vervangen door Dagmar Bloeming, die opzettelijk vier wijd gaf aan Daisy de Peinder om een gedwongen loop op te zetten, maar het duel daarna afsloot met drie slag voor Lieke Duffhues.

Line Scores, Box Scores & Play-by-Plays


Olympia Haarlem vs. Euro Stars, 5-4, 0-10 (6)
HAARLEM - Olympia Haarlem verzuimde aanvankelijk een 2-0 voorsprong vast te houden vs. Euro Stars en stond met 4-2 achter in de vijfde inning, maar kwam toen langszij en won met 5-4 door een punt te scoren in de zesde na een honkslag van Maranca Ham. In Game Two won Euro Stars met 10-0 op elf honkslagen, waaronder een double en triple van Davinia de Kwant. Winnende werpster Daisy Verstappen kreeg slechts drie hits te verwerken.


...Maranca Ham...
...gamewinning RBI...
(© Foto: MS)
Olympia scoorde het eerste punt in de tweede inning toen Karlene Headley-Cooper vier wijd kreeg, opschoof na een OSS van Rebecca Duindam en scoorde op een tweehonkslag van Lisanne van den Berg. Het tweede punt werd even later gescoord in de derde slagbeurt. Eliza Rikkelman begon toen met vier wijd en bereikte het derde honk na een honkslag van Courtney Lyons. Met één uit scoorde Rikkelman toen Lyons opschoof na een velderskeus. Hierna kreeg Olympia de honken vol toen Marisèla de Wind het honk bereikte via velderskeus waarop Lyons uitging en zowel Headley-Cooper als Duindam vier wijd kregen. Hierna werd de Amerikaanse werpster Laura Benardinelli opgevolgd door Rebecca Antonissen, die de inning afsloot met een strikeout, zodat er drie loopsters achterbleven.


...Davinia de Kwant...
...3 hits, 2B, 3B...
...run, 5 RBI's...
(© Foto: MS)

...Daphne Endlich...
...3 hits, double...
...2 runs, RBI's...
(© Foto: MS)
Euro Stars kwam daarna tot een rally van vier punten in de vijfde inning. Daphne Endlich en Michelle van Driel begonnen met honkslagen en schoven op na een OSS van Ellen Venker. Honkslagen van Kim Donkers en Daisy Verstappen zorgden daarna voor een gelijke stand. Met twee uit bracht Davinia de Kwant met een honkslag nog eens twee punten binnen en zorgde voor een 4-2 stand. Maar Olympia kwam onmiddellijk langszij in de eigen vijfde slagbeurt. Met één uit sloeg Maranca Ham een honkslag en Marisèla de Wind een tweehonkslag, waarna beiden scoorden toen Rebecca Duindam een 2-out single sloeg.

Olympia scoorde vervolgens het winnende punt in de zesde inning. Met één uit kreeg Gwen Brinkman vier wijd, net als Courtney Lyons met twee uit. Hierna zorgde Maranca Ham met een honkslag voor een punt. In de zevende inning liet Euro Stars nog twee loopsters achter.

In Game Two kwam Euro Stars tot een rally van vier punten in de eerste inning op vier honkslagen. Ellen Venker opende met een honkslag en schoof op na een OSS, waarna ze scoorde op een honkslag van Daisy Verstappen. Nadat Anouk van den Heuvel het honk had bereikt na een fout bracht Davinia de Kwant twee punten binnen met een driehonkslag, waarna ze zelf scoorde na een honkslag van Daphne Endlich.

Twee runs werden toegevoegd in de vierde toen Daphne Endlich begon met een tweehonkslag en Celine van Roon een honkslag sloeg. De twee scoorden toen een fout werd gemaakt op een grounder van Kirsten Molle na een werpsterswissel. In de zesde scoorde Euro Stars opnieuw vier punten, dit keer op een 2-run single van Kim Donkers, een honkslag van Anouk van den Heuvel en een tweehonkslag van Davinia de Kwant. Winnende werpster Daisy Verstappen had zeven strikeouts en kreeg slechts drie honkslagen tegen.

Line Scores, Box Scores & Play-by-Plays


DSS vs. Iber Lengua Terrasvogels, 0-5, 1-4
HAARLEM - Iber Lengua Terrasvogels won met 5-0 en 4-1 vs. DSS. In Game One stond Terrasvogels met 2-0 voor toen het drie 'insurance runs' toevoegde in de zevende inning, waaronder twee op een homerun van Kaitlyn Gentile. Winnende werpster Aimee Murch stond slechts drie hits toe.' In Game Two gooide ook Femke van Dusschoten een 3-hitter voor Terrasvogels, dat een 1-1 stand brak in de vierde inning door tweemaal te scoren.


...Aimee Murch...
...14 strikeouts...
(© Foto: MS)
In de opener begonnen Linda Hoenderdos en Shannah van der Kaaij het duel beiden met vier wijd, maar de twee bleven achter op het tweede en derde honk, want drie nullen volgden. Na nog een loopster te hebben achtergelaten op het tweede honk in de tweede inning opende Terrasvogels de score in de derde slagbeurt. Linda Hoenderdos begon toen met ene honkslag en schoof op na een fout en een OSS van Christina Rolla, waarna ze scoorde op een OS van Solange Starrenburg. In de vierde slagbeurt sloeg Marije Schoenmaker een driehonkslag met één uit, maar bleef achter op het derde honk. Het tweede punt werd daarna gescoord in de vijfde toen Shannah van der Kaaij voor de derde keer in dit duel vier wijd kreeg en opschoof na honkslagen van Christina Rolla en Kate Gentile. Met de honken vol werd een punt gescoord na een wilde worp, maar opnieuw bleven twee loopster achter.

In de zevende inning voegde Terrasvogels drie runs toe met twee uit. Christina Rolla sloeg toen een honkslag en stal het tweede honk en scoorde toen Kate Gentile volgde met haar eerste homerun van het seizoen. Hierna bereikte Solange Starrenburg het honk via een stootslag-honkslag en stal het tweede honk, waarna ze het vijfde punt scoorde op een honkslag van Mariëlle Vleugels.

Winnende werpster Aimee Murch domineerde in het duel, want ze gooide 14 keer drie slag en stond slechts drie honkslagen toe. Van de eerste tot in de vierde inning schakelde de Australische tien slagvrouwen op rij uit, waaronder zeven met drie slag.


...Mariëlle Vleugels...
...3 hits (double), 4 RBI's...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
In Game Two scoorde Terrasvogels het eerste punt in de tweede inning toen Kate Gentile het honk bereikte na een fout en scoorde op een honkslag van Mariëlle Vleugels. DSS kwam langszij in hun tweede slagbeurt toen Marijke van Veen vier wijd kreeg en haar pinch-runner Maaike Siegerist later scoorde na een foute aangooi.

Terrasvogels voegde twee runs toe in de vierde inning. Shannah van der Kaaij begon met vier wijd en Christina Rolla werd geraakt door een worp. Met één uit kwamen de honken vol toen Solange Starrenburg opzettelijk vier wijd kreeg, maar de drie punten werden daarna gescoord toen Mariëlle Vleugels vier wijd kreeg en Marije Schoenmaker volgde met een opofferingsslag om de stand op 3-1 te brengen.

Het vierde punt werd gescoord in de zesde. Met twee uit sloeg Solange Starrenburg een honkslag en scoorde op een double van Mariëlle Vleugels, die drie binnengeslagen punten had.

DSS liet elf loopsters achter, waaronder de honken vol in de eerste inning. DSS kwam tot slechts drie honkslagen op Femke van Dusschoten, maar die zorgde zelf via zevenmaal vier wijd voor extra honkloopsters.

Line Scores, Box Scores & Play-by-Plays


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.