Grand Slam * Stats & News
Updated: 2 mei 2010
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


DSS wint tweemaal vs. Jong Oranje
English
HAARLEM - DSS won vrijdag tweemaal vs. Jong Oranje, 9-3 en 4-1. De geroutineerde werpster Sonja Pannen gooide in beide wedstrijden het gehele duel en kwam in elk van de twee ontmoetingen tot 11 keer drie slag. Naast de 22 strikeouts stond de rechtshander in beide wedstrijden slechts twee honkslagen toe.


...Sonja Pannen...
...twee zeges; 22 strikeouts...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
In de opener, met een 3-0 voorsprong, besliste DSS het duel met een 6-run rally in de derde inning, maar Jong Oranje wist een mercy-rule nederlaag te voorkomen, want de ploeg kwam met drie runs terug in de vierde inning. Oranje zorgde voor drie nullen in de vierde en vijfde inning en schakelde een loopster op het derde honk uit in de zesde om het punt tegen te houden, dat DSS het puntenverschil zou opleveren om het duel voortijdig af te sluiten.

Honkslagen van Marijke van Veen, Eva Halman en Kelly Zuurendonk en een opofferingsslag van Amanda Hess droegen bij in de voorsprong van 3-0 voor DSS in de tweede inning op starter Loes van der Vliet. Zes runs werden toegevoegd in de derde inning op reliever Inge Tishauser, die viermaal vier wijd gooide (waaronder één met volle honken) in deze inning en een RBI-single tegen kreeg van Kelly Zuurendonk en een 3-run double van Amanda Hess, die later zelf scoorde in een velderskeus-situatie.

Door de vroege 9-0 voorsprong leek DSS op weg naar een 'mercy rule-zege', maar in de vierde inning verkleinde Jong Oranje de achterstand tot 9-3. Lead-off hitter Kimberly Jones bereikte het honk na een fout, waarna Rebecca Duindam vier wijd kreeg. Later stelde een wilde worp Jones in de gelegenheid te scoren en bracht Duindam naar het derde honk. De laatste scoorde daarna op een grounder van Suzanne Meiring. Met twee uit sloeg Noëmie Brandjes een honkslag, stal het tweede honk en scoorde op een daverende driehonkslag van Sophie Bugter, die bijna over de omheining in het linksveld ging.


...Sophie Bugter arriveert op het derde honk...
...na haar 'stand-up RBI triple'...
...in Game One...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Met een 9-3 voorsprong had DSS nog slechts één punt nodig om alsnog een verschil van zeven punten te kunnen bereiken, maar slaagde er niet in dat punt te scoren, omdat Jong Oranje in de volgende drie slagbeurten verdedigend goed speelde. Na de punten te hebben toegestaan in de derde inning herstelde Inge Tishauser zich prima en schakelde acht slagvrouwen op rij uit, waaronder drie nullen op rij in de vierde en vijfde beurt. In de zesde opende Jacqueline Wesselink met een infield-hit en bereikte uiteindelijk het derde honk, maar werd toen in een rundown uitgeschakeld toen een pinch-runner het tweede honk stal.

In Game Two had DSS een 3-run rally in de derde slagbeurt om het duel te beslissen.

DSS opende de score in de eerste inning toen Jacqueline Wesselink een driehonkslag sloeg met één uit en scoorde na een tweehonkslag van Julie Owen. De inning werd afgesloten met een fraai dubbelspel, waarin werpster Mariëlle Vleugels een line drive ving van Floor Roest en daarna Owen op het derde honk uitschakelde. Drie runs werden daarna toevoegd in de derde inning. Wesselink opende weer en bereikte dit keer het honk via een fout, waarna Julie Owen werd geraakt door een worp en Kim Scholtes een infield-hit sloeg. Een infield-hit van Floor Roest, een fout en een honkslag van routinier Yvette Krooder brachten de stand vervolgens op 4-0.

Jong Oranje scoorde het enige punt in de vierde inning. Met twee uit scoorde Laura Treurniet (die vier wijd had gekregen) toen na een honkslag van Noëmie Brandjes.

Stand & Programma

Line Scores, Box Scores & Play-by-Plays


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.