Grand Slam * Stats & News
Updated: 3 oktober 2010
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


Sparks Haarlem neemt leiding in Series!
English
HAARLEM - Sparks Haarlem kwam zondagmiddag tot 14 honkslagen en Tex Town Tigers werd slechts op twee hits gehouden, terwijl Sparks een 4-0 shutout boekte tegen de regerend landskampioen om een 2-1 voorsprong te nemen in de best-of-five Holland Series. Game Four wordt aanstaande zaterdag in Enschede gespeeld. Indien nodig volgt een vijfde duel zondag in Haarlem.


...Dagmar Bloeming...
...2-hitter...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Sparks-pitcher Dagmar Bloeming gooide een prima duel, stond slechts twee honkslagen toe in de tweede inning en gaf een vrije loop weg in de vierde, maar daar bleef het bij. De rechtshander had slechts 78 worpen nodig en gooide er slechts 13 in de laatste twee innings! Na voor drie nullen te hebben gezorgd in de eerste inning kreeg Bloeming een lead-off single tegen van Karin Tuk in de tweede inning. Met twee uit sloeg ook Mieke Smit-van der Zwaan een honkslag, maar dat zou de tweede en laatste honkslag zijn voor Tex Town Tigers. Bloeming gooide hierna drie slag op Martina Lackner en schakelde zes slagvrouwen op rij uit en 16 van de volgende speelsters die ze tegenover zich kreeg in het restant van het duel, alleen onderbroken via vier wijd voor Nadine Marinus met twee uit in de vierde slagbeurt. De laatste 10 slagvrouwen gingen daarna weer op rij uit, waarvan zeven via een groundout.


...Saskia Kosterink scoort het eerste punt...
...in de tweede inning...
(© Foto: Marco Stoovelaar)

...Noémi Boekel, die Saskia binnensloeg met een hit...
...op het 2e honk met Martina Lackner als pitcher...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Aanvallend was Sparks vandaag erg productief met 14 honkslagen en speelde de beste wedstrijd tot nu toe in het 'postseason'. Het was zelfs het hoogste honkslagen-totaal voor de ploeg dit seizoen, met uitzondering van de 16 honkslagen die op 7 augustus werden geslagen in Game 1 vs. Euro Stars op de laatste dag van de reguliere competitie. Sparks, dat de Hoofdklasse aanvoerde met 266 honkslagen, had 13 wedstrijden met 10 of meer honkslagen, waaronder de competitie, tussenronde, Play-Offs en Holland Series.

Sparks begon gelijk goed, maar kwam nog niet tot scoren in de eerste inning op startende werpster Martina Lackner. Met één uit kreeg Chantal Versluis vier wijd, maar werd toen op het derde honk uitgeschakeld bij een poging op te schuiven na een honkslag van Kim Kluijskens, waarna een vangbal de inning afsloot.

De thuisploeg opende daarna de score in de tweede slagbeurt. Saskia Kosterink, die 1-uit-6 sloeg in de eerste twee wedstrijden, begon met een tweehonkslag in diep linksveld, maar net iets te kort voor een homerun. Ze scoorde daarna het eerste punt na een honkslag van volgende slagvrouw Noémi Boekel, die zelf opschoof na een fout in het outfield. Een 'one-out single' van Areke Spel bracht haar naar het derde honk, maar toen volgden twee nullen.

Sparks voegde twee runs toe in de vierde inning op nieuwe werpster Ginger de Weert. Saskia Kosterink opende met een honkslag, waarna de honken vol kwamen toen Noémi Boekel vier wijd kreeg en Marloes Fellinger het honk bereikte na een stootslag-honkslag. Met één uit sloeg Kim Kafoé twee punten binnen met een honkslag, maar Fellinger werd op het derde honk uitgeschakeld toen ze probeerde op te schuiven. Een grounder sloot de slagbeurt af, maar Sparks had een 3-0 voorsprong genomen en dat was eigenlijk genoeg, want Dagmar Bloeming domineerde als werpster.

Het vierde punt werd daarna gescoord in de vijfde inning. Maar hoewel de eerste vier slagvrouwen een honkslag sloegen werd er maar één punt gescoord. Chantal Versluis begon met een driehonkslag langs de rechtsveld-lijn, waarna Kim Kluijskens volgde met een stootslag-honkslag, maar Versluis kon hier niet op scoren. Hierna bracht Debby Connor Versluis wel binnen met een honkslag en kwamen de honken vol toen ook Saskia Kosterink een honkslag sloeg. Maar na een strikeout werd Kluijskens gedwongen uitgeschakeld op thuis na een grounder richting kort van Marloes Fellinger, waarna een nieuwe strikeouts de inning afsloot.

In de zesde sloegen Chantal Versluis (die 3-uit-3 sloeg) en Kim Kluijskens (die 3-uit-4 sloeg) wederom een honkslag, maar dit keer bleven de twee achter op de honken. Saskia Kosterink sloeg 3-uit-3 en keert maandag weer terug naar Italië waar ze nog een aantal wedstrijden moet spelen met Sanotint Bollate om de Italiaanse Beker. Hierdoor zal ze komend weekeinde niet voor Sparks kunnen spelen.


...Home Plate Umpire...
...Carolien Stadhouders...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
In de eerste helft van de zevende inning zorgde Dagmar Bloeming voor de vijfde keer in de wedstrijd en derde inning op rij weer voor drie nullen om het duel af te sluiten.

De Holland Series-feitjes van vandaag.
Voor Sparks Haarlem was dit de zevende shutout-zege in 24 overwinningen in 49 Holland Series-wedstrijden. In die zeven shutout-overwinningen was Carolien Stadhouders, de Home Plate Umpire van vandaag, actief in vijf van die wedstrijden, waarvan vier achter de plaat! De eerste van deze wedstrijden was Game 2 van de 1999 Series toen Sparks voor het eerst tot een Holland Series-shutout kwam. Overigens was Peter Vonk, de 3B Umpire van vandaag, in het duel van elf jaar geleden de 1B umpire, terwijl de 3B Umpire van dat duel, Bert Loggen (tegenwoordig de Umpire Commissioner) en Official Scorer Huub Nelissen vandaag als toeschouwer aanwezig waren. 'For the record', de overige umpires die achter de plaat stonden in de resterende drie shutouts waren Boyd Suk, Bob Krijnen en Rob Veldkamp (die vandaag de 1B Umpire was). Arie Nokkert (3 wedstrijden), Hans Hornstra, Bob Gieskens en Albert Tolen waren ook als umpire actief in deze voorgaande shutouts.

Dit was Sparks' eerste thuisoverwinning en eerste shutout in een Holland Series sinds met 1-0 werd gewonnen van Terrasvogels op 14 oktober 2006 in Game 4. Eh ja, Carolien Stadhouders stond ook toen achter de plaat en Pieter van der Ploeg, de Official Scorer van vandaag, vulde ook vier jaar geleden de scorekaart in.

Sinds de invoering van de best-of-five formule in 1990 is dit de tiende keer dat een ploeg een 2-1 voorsprong neemt. In zeven van de negen voorgaande Series met deze situatie won de ploeg die met 2-1 voorstond ook Game 4 om de titel te pakken. Maar twee keer wist de ploeg die met 2-1 achterstond in staat terug te komen om Game 4 en Game 5 te winnen en landskampioen te worden.

(3 oktober)


...De wedstrijd van vandaag was goed bezocht...
(© Foto: Marco Stoovelaar)

...Ginger de Weert, die het werpen overnam...
...voor Tex Town Tigers in de 4e inning...
(© Foto: Marco Stoovelaar)

...Sparks-Coach Juny Francisca in gesprek met...
...Saskia Kosterink, Noémi Boekel en Areke Spel...
(© Foto: Marco Stoovelaar)

...Kim Kafoé op het tweede honk na haar 2-run single...
...in de vierde inning...
(© Foto: Marco Stoovelaar)

...Debby Connor zorgt met een honkslag voor het...
...vierde punt in de vijfde inning...
(© Foto: Marco Stoovelaar)

...Chantal Versluis scoort het vierde punt...
...op de honkslag van Debby Connor...
(© Foto: Marco Stoovelaar)

...Kim Kluijskens gaat gedwongen uit op thuis in de 5e inning...
...Catcher Karin Tuk probeert een dubbelspel te completeren...
(© Foto: Marco Stoovelaar)

...Een paar honderd toeschouwers bekeken Game Four van de Holland Series...
(© Foto: Marco Stoovelaar)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.