Grand Slam * Stats & News
Updated: 4 september 2010
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


Terrasvogels nadert tweede plaats
English
HAARLEM / ENSCHEDE / OOSTERHOUT / CAPELLE a/d IJSSEL - Het softbalseizoen nadert de ontknoping nu de laatste wedstrijden worden gespeeld in de zogenaamde tussenronde. Na afloop van het uit 32 wedstrijden bestaande reguliere seizoen speelt de top-4 nu voor een definitieve eindstand, net als de onderste-4. De stand in de top-4 is bepalend voor het thuisvoordeel tijdens de Play-Offs, terwijl de stand bij de onderste-4 belangrijk is voor degradatie.

De combinaties voor de Play-Offs zijn reeds sinds vorige week bekend. Sparks Haarlem, dat op de eerste plaats zal eindigen, ontmoet Centrals (dat vierde wordt) in de best-of-five, waarin Sparks het thuisvoordeel heeft. Iber Lengua Terrasvogels treft Tex Town Tigers in de andere halve finale. Zaterdag versloeg Terrasvogels Tex Town Tigers eenmaal en speelde vervolgens gelijk om dicht bij de tweede plaats te komen. Morgen (zondag) kan Terrasvogels die tweede plaats overnemen als het twee inhaalwedstrijden speelt bij Centrals. Aanstaande zaterdag sluit Terrasvogels af vs. Sparks, terwijl Tex Town Tigers Centrals zal ontmoeten. De Play-Offs beginnen op donderdag 16 september.

In de degradatie-poule is Olympia Haarlem nu de enige ploeg op de laatste plaats en als het daar aanstaande zaterdag ook zal eindigen betekent dit automatische degradatie. Zaterdag verloor Olympia beide wedstrijden bij Twins, dat zich vorige week verzekerde van handhaving in de Hoofdklasse. De twee overige ploegen zijn ook nog altijd in degradatiegevaar. Euro Stars heeft de beste papieren kan in elk geval niet meer op de laatste plaats eindigen, maar wel op de één-na-laatste plaats, waardoor er een best-of-five Promotie/Degradatie Play-Off gespeeld moet worden tegen de nummer 2 van de Overgangsklasse en dat is Gryphons, dat vorig jaar degradeerde. Euro Stars staat drie punten voor op DSS, dat het tweede team lijkt, samen met Olympia, dat in gevaar is voor degradatie. DSS staat twee punten voor op Olympia, dat zaterdag Euro Stars ontmoet, terwijl DSS Twins treft.

Zaterdag won Sparks Haarlem, bij wie opnieuw twee gestopte speelsters in de line-up terugkeerden, met 7-1 en 5-0 van Centrals, terwijl Terrasvogels een 8-0 shutout boekte bij Tex Town Tigers in de opener, gevolgd door een 3-3 gelijkspel in 9 innings. Twins won met 3-2 en 6-0 van Olympia Haarlem en DSS deelde met Euro Stars. Na 4-3 verlies in negen innings in de opener won de Haarlemse ploeg de volgende wedstrijd met 3-1.


Sparks Haarlem vs. Centrals, 7-1, 5-0
In Haarlem keerden opnieuw twee speelsters die aanvankelijk na vorig seizoen waren gestopt terug in de line-up. Marloes Fellinger, die eerder dit seizoen al in een aantal wedstrijden speelde, kreeg gezelschap van Jolanda Kroesen en Lynn Geertman. De laatste speelde op haar bekende plek als tweede honkvrouw, terwijl Kroesen de designated player was. Fellinger speelde op haar oude positie op het derde honk, hoewel de laatste jaren voornamelijk in het outfield stond. De drie, allen oud-internationals, sloegen samen vier honkslagen, want Fellinger en Kroesen sloegen 1-uit-3 en Geertman was 2-uit-2 met een gescoord punt en een RBI. In de derde inning opende Geertman in haar eerste slagbeurt van het seizoen met een honkslag en scoorde even later het gelijkmakende punt, nadat Centrals de score kort ervoor in de 1e3 had geopend op werpster Rebecca Soumeru toen Lotte Holvast scoorde na een foute aangooi. Nadat Geertman de gelijkmaker had gescoord resulteerden een honkslag van Kim Kluijskens, honkslag van Noémi Boekel, foute aangooi en tweehonkslag van Areke Spel in nog eens drie punten en een 4-1 voorsprong. Na een punt te hebben toegevoegd in de vierde werden er nog eens twee scoord in de vijfde na honkslagen van Lynn Geertman en Nathalie Gosewehr. In de opener kwam Sparks toe 12 honkslagen, waaronder drie van Kim Kluijskens, die ook twee RBI's had.

In Game 2 won Sparks met 5-0 op zeven honkslagen, waaronder doubles van Debby Connor en Jolanda Kroesen en een driehonkslag van Noémi Boekel.

Behalve Marloes Fellinger, Jolanda Kroesen en Lynn Geertman keerden eerder nog twee speelsters terug uit 'retirement' en namen deel aan verschillende wedstrijden, namelijk Kim Kafoé en King Bouma. De laatste nam zelfs vorige maand met de ploeg deel aan het toernooi om de Cup Winners Cup.


Tex Town Tigers vs. Iber Lengua Terrasvogels, 0-8, 3-3 (9)
In Enschede versloeg Terrasvogels de regerend landskampioen met 8-0 op elf hits op Ginger de Weert, waaronder drie van Femke Haage en twee van Linda Hoenderdos, Kate Gentile en Solange Starrenburg, terwijl Christina Rolla een tweehonkslag sloeg. Aimee Murch kreeg slechts twee hits tegen van Tex Town Tigers, dat vandaag speelde zonder de geblesseerde Virginie Anneveld en Meike Witteveen. Een opofferingsslag van Solange Starrenburg leidde tot twee runs in de eerste inning, waarna drie runs werden toegevoegd in de volgende slagbeurt na een honkslag van Linda Hoenderdos, een gestolen honk-situatie en de tweehonkslag van Christina Rolla. In de vierde verhoogde Terrasvogels de voorsprong met drie punten, die werden gescoord op honkslagen van Kate Gentile en Solange Starrenburg en een grounder van Dana Horeman.

In Game 2, die 2 uur en 22 minuten duurde, kwam Femke van Dusschoten tot een 'career-high' 15 strikeouts, maar een wilde worp zorgde in de 2e ook voor het gelijkmakende punt, waardoor het duel in een 3-3 gelijkspel eindigde. Terrasvogels nam een 2-0 voorsprong in de derde inning na een 2-run double van Kate Gentile, maar TTT kwam langszij in de eigen derde beurt via een honkslag van Lindsey Meadows en een gestolen thuisplaat van Merel Oosterveld. In de negende hernam Terrasvogels de leiding toen Eva de Bruin scoorde na een squeeze van Femke Haage, maar in de 2e9 scoorde pinch-runner Virginie Anneveld de gelijkmaker na een wilde worp. Terrasvogels kwam tot elf honkslagen, waaronder drie van Linda Hoenderdos.


Twins vs. Olympia Haarlem, 3-2, 6-0
In Oosterhout won Twins de opener met 3-2, dankzij drie runs in de openingsslagbeurt op Christie Hill. De Amerikaanse werpster gooide vier wijd op Mickey Jansen en Fabienne van Uden, kreeg toen een 2-run triple tegen van Sandy Lauwers, die daarna zelf scoorde na een opofferingsslag van Evelien Vonk. Olympia pakte een punt terug in de tweede inning via een honkslag van Marisèla de Wind, maar hierna bleven de honken vol achter, zoals dat ook gebeurde in de volgende slagbeurt. In de zevende inning voegde Olympia een punt toe na een OS van Karlene Headley-Cooper, maar liet opnieuw twee loopsters achter.

In Game 2 kwam Twins tot een 6-0 shutout tegen Olympia op negen honkslagen, waaronder drie van Fabienne van Uden. Twins scoorde tweemaal in de eerste, derde en zesde inning. Olympia maakte drie veldfouten, resulterend in vijf onverdiende punten.


Euro Stars vs. DSS, 4-3 (9), 1-3
In Capelle a/d IJssel stond Euros Stars met 3-1 achter in de achtste inning, maar won uiteindelijk met 4-3 in negen, terwijl de ploeg slechts drie honkslagen sloeg op de ervaren rechtshander Sonja Pannen. Na vier puntloze innings scoorde DSS het eerste punt in de vijfde na een honkslag van Floor Roest, maar Euro Stars kwam langszij in de vijfde via een honkslag van Laura Belardinelli. In de verlenging scoorde DSS tweemaal in de achtste inning op RBI-doubles van Roest en Julie Owen. Opnieuw bracht Euro Stars de stand in evenwicht, want het antwoordde met twee runs na een OSS van Kirsten Vierdag en een honkslag van Kim Donkers. De thuisploeg scoorde daarna het winnende punt in de negende toen Manon Schol scoorde na een OS van Anouk van den Heuvel. Winnende werpster Daisy Verstappen, die het gehele duel gooide, had 12 strikeouts.

In Game 2 won DSS met 3-1 en scoorde alle runs in de zevende inning. Euro Stars nam een 1-0 voorsprong in de eerste inning toen Sonja Pannen een tweehonkslag tegen kreeg van Kim Donkers en een honkslag van Daisy Verstappen, waarna een steel-situatie het punt opleverde. Hierna kreeg Pannen nog slechts één honkslag tegen in het restant van het duel. In de zevende inning opende Julie Owen met een honkslag, waarna Judith van Kampen (die de DP was) het honk bereikte na een stootslag-honkslag. De twee schoven op na een OSS van Yvette Krooder, waarna de honken vol kwamen toen Tippy Vink opzettelijk vier wijd kreeg. Maar vervolgens veegde Judith van Tiel de honken leeg met een 3-run triple.

(4 september)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.