Grand Slam * Stats & News
Updated: 6 mei 2010
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


Euro Stars dient Jong Oranje twee kleine nederlagen toe
English
SCHIEDAM - Euro Stars won woensdag tweemaal met klein verschil van Jong Oranje, 7-4 en 4-1.

In de opener bleef de wedstrijd drie innings puntloos, waarin beide ploegen één loopster op de honk achterlieten, maar toen scoorde Euro Stars tweemaal in hun vierde slagbeurt. Kim Donkers opende met een honkslag, schoof op na een grounder, waarna ze scoorde toen Anouk van den Heuvel een driehonkslag sloeg. Hierna bracht Davinia de Kwant het tweede punt binnen met een honkslag.


...Kirsten Molle...
...3 hits...
(© Foto: MS)
In de vijfde Jong Oranje-beurt kreeg Marisèla de Wind vier wijd, maar bleef achter, waarna Euro Stars viermaal tot scoren kwam om een ogenschijnlijk ruime voorsprong te nemen. Kirsten Molle, Michelle van Driel en Ellen Venker sloegen allen een honkslag en zorgden voor volle honken, waarna Kim Donkers de vierde honkslag op rij sloeg en een punt binnenbracht. Hierna werd een fout gemaakt op een grounder van Daisy Verstappen, waardoor nog eens tweemaal werd gescoord. Een grounder van Anouk van den Heuvel was hierna goed voor het vierde punt in deze slagbeurt en een 6-0 stand.

In de eerste helft van de zesde inning bracht Jong Oranje de spanning terug in het duel door vier punten te scoren op vier honkslagen op de Amerikaanse werpster Laura Belardinelli. Noëmie Brandjes opende met een honkslag en stal het tweede honk. Nadat Jessie van Aalst werd geraakt door een worp volgde Dinet Oosting met een RBI-single. Hierna bracht Mariëlle Vleugels een punt binnen met een stootslag-honkslag, waarna, met twee uit, Marisèla de Wind een driehonkslag sloeg en nog eens twee punten binnenbracht om de achterstand terug te brengen naar 6-4.

In de 2e6 voegde Euro Stars een 'insurance run' toe. Met één uit sloeg Kirsten Molle een tweehonkslag en scoorde dankzij een honsklag van Ellen Venker. Euro Stars kwam tot 10 honkslagen, waaronder drie van Kirsten Molle, die 3-uit-3 sloeg met een tweehonkslag en tweemaal scoorde.


...Laura Belardinelli...
...3-run double...
(© Foto: MS)
In Game Two nam Jong Oranje een 1-0 voorsprong in de tweede inning. Euro Stars-pitcher Daisy Verstappen gooide toen vier wijd op lead-off hitter Mariëlle Vleugels, die opschoof na een opofferingsstootslag van Marisèla de Wind en scoorde op een honkslag van Debby Barbé. Jong Oranje-werpster Laura Treurniet stond één honkslag toe aan Euro Stars in de eerste drie innings, maar kreeg er daarna drie tegen in de vierde slagbeurt, resulterend in vier punten. Met Kim Donkers (fout) en Anouk van den Heuvel (honkslag) op het tweede en derde honk en één uit leverde een grounder van Davinia de Kwant geen nul op, maar wel een punt. Hierna kwamen de honken vol te staan toen Daphne Endlich het honk bereikte met een stootslag-honkslag. Laura Belardinelli maakte vervolgens de honken schoon met een 3-run double en bracht de stand op 4-1.

Jong Oranje kreeg nog twee loopsters op de honken in de vijfde toen Debby Barbé en Marit van Vulpen een honkslag sloegen, maar beiden bleven achter. In de zevende sloeg Laura Treurniet een honkslag en kreeg Van Vulpen vier wijd, maar bleven eveneens achter. Euro Stars verzuimde meer punten toe te voegen in de vijfde toen er drie loopsters op de honken achterbleven.

(5 mei)

Line Scores, Box Scores & Play-by-Plays

Stand & Programma


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.