Grand Slam * Stats & News
Updated: 5 september 2010
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


Terrasvogels neemt tweede plaats over
English
DE BILT - Iber Lengua Terrasvogels nam zondag bezit van de tweede plaats door de twee inhaalwedstrijden bij Centrals in winst om te zetten, 2-1 en 11-4. Door de dubbele zege staat Terrasvogels nu twee punten voor op Tex Town Tigers, de tegenstander in de Play-Offs, die op donderdag 16 september van start gaat. Aanstaande zaterdag sluit Terrasvogels het seizoen af met twee wedstrijden tegen Sparks Haarlem, terwijl Tex Town Tigers Centrals ontmoet.

In de opener op zondag stond Terrasvogels met 1-0 achter toen het twee punten scoorde in de zesde inning. Na drie puntloze innings opende Centrals de score in de vierde op Aimee Murch toen Anne Blaauwgeers een honkslag sloeg met ťťn uit, opschoof na een grounder en scoorde op een honkslag van Maaike van Aarle.

Terrasvogels, dat zes loopsters achterliet in de eerste vier innings, antwoordde met twee runs in de zesde slagbeurt. Solange Starrenburg begon met een honkslag, bereikte het derde honk na grounders van Dana Horeman en Marije Schoenmaker en scoorde na een wilde worp van Vendy Draha. Eva de Bruin volgde met een driehonkslag en scoorde na een honkslag van Iris Kolman, die Terrasvogels op 2-1 zette.

In de volgende wedstrijd, die 2 uur en 11 minuten duurde, verzuimde Terrasvogels een 4-1 voorsprong vast te houden, zag Centrals langszij komen in de vijfde, maar kwam toen tot een rally van zeven runs in de zesde om uiteindelijk comfortabel met 11-4 te winnen. Terrasvogels scoorde het eerste punt in de tweede inning toen Eva de Bruin begon met een honkslag en scoorde na een honkslag van Shannah van der Kaaij, maar er bleven drie loopsters achter. Centrals kwam daarna langszij in de derde toen Maaike Blaauwgeers het honk bereikte na een fout en scoorde op een andere fout.

In de vierde scoorde Terrasvogels tweemaal. Met twee uit kreeg Shannah van der Kaaij vier wijd en sloeg MariŽlle Vleugels een honkslag, waarna de eerste scoorde toen ook Kate Gentile een honkslag sloeg. De honken kwamen vol toen Solange Starrenburg de derde honkslag op rij sloeg. Een punt werd toen gescoord toen volgende slagvrouw Marije Schoenmaker werd geraakt door een worp, maar opnieuw bleven er drie loopsters achter.

In de vijfde bracht Terrasvogels de stand op 4-1. Dana Horeman opende met een honkslag, waarna haar pinch-runner Jip de Jonge later scoorde na een tweehonkslag van Shannah van der Kaaij. Centrals bracht de stand hierna opnieuw in evenwicht door in de eigen vijfde beurt driemaal te scoren op Femke van Dusschoten. De honken kwamen vol toen Amber Dammers vier wijd kreeg en Eva Voortman en Lotte Holvast beiden een honkslag sloegen. Na een strikeout zorgde JJ Hartung met een honkslag voor een punt, terwijl Voortman de thuisplaat kreeg na obstructie van de catcher. Na vier wijd op de volgende slagvrouw werd Van Dusschoten opgevoolgd door Aimee Murch, die een RBI-single tegen kreeg van Silea Bos, die de stand in balans bracht, maar hierna volgde met volle honken een 1-2-3 dubbelspel die de inning afsloot.

Met de stand op 4-4 sloeg Terrasvogels in de zesde inning toe, scoorde zeven punten en sloot het duel via de mercy-rule af. In deze inning begon Solange Starrenburg met vier wijd en schoof op na een wilde worp. Hierna volgden twee fouten (beide goed voor drie honken) op een OSS van Marije Schoenmaker en een OS van Eva de Bruin, waardoor tweemaal werd gescoord. Vervolgens kreeg Dana Horeman vier wijd, bracht Iris Kolman een punt binnen met een OS, resulteerde een grounder in de tweede nul en kwamen de honken vol via een honkslag van Shannah van der Kaaij en een vrije loop voor MariŽlle Vleugels. Kate Gentile sloeg hierna een 3-run triple en scoorde even later zelf na een honkslag van Solange Starrenburg, waardoor het 11-4 werd.

(5 september)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.