Grand Slam * Stats & News
Updated: 7 augustus 2010
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


Alcmaria Victrix promoveert naar Hoofdklasse!
English
- ALKMAAR - Alcmaria Victrix versloeg Hoofddorp Pioniers zaterdag met 9-2 en 9-0 om de titel op te eisen in de Overgangsklasse en daardoor te promoveren naar de Hoofdklasse.

Voor Alcmaria betekent de promotie een terugkeer naar de Hoofdklasse afdeling na afwezigheid van 11 jaar op het hoogste niveau. Alcmaria Victrix speelde in de Hoofdklasse in 1998 en 1999 en stond toen onder leiding van voormalig bondscoach George Presburg. In de twee seizoenen samen won de ploeg slechts 12 wedstrijden (drie in 1999) en verloor er 49.

In de ploeg van dit seizoen spelen zes speelsters, die een week geleden met Jong Oranje deelnamen aan het Europees Kampioenschap in Wenen (Oostenrijk), namelijk Jessie van Aalst, Noemie Brandjes, Nadia Bron, Kimberly Jones, Suzanne Meiring en Laura Treurniet. Alcmaria staat onder leiding van voormalig international en Oranje-coach Gonny Farley.

Alcmaria wordt op de ranglijst gevolgd door Gryphons en Robur '58 (die beide vorig seizoen degradeerden uit de Hoofdklasse). Gryphons staat op 17-11, terwijl Robur op 16-11 met een gelijkspel. Beide ploegen moeten het in het restant van dit seizoen nog opnemen tegen Alcmaria, maar zullen ook elkaar nog treffen in een double-header. De ploeg die op de tweede plaats eindigt krijgt recht te spelen tegen de nummer 7 uit de Hoofdklasse in een best-of-five promotie/degradatie Play-Off.

(August 7)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.