Grand Slam * Stats & News
Updated: 8 augustus 2010
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


Tweede competitiewinst voor Jong Oranje!
English
- HAARLEM - Het Jong Oranje Softbal Team versloeg Olympia Haarlem zondag met 6-2 in de eerste wedstrijd van hun double-header om de tweede overwinning in de Hoofdklasse-competitie te boeken. In Game Two verzuimde Jong Oranje een 4-0 voorsprong vast te houden en verloor met 7-6.

In de opener scoorde Jong Oranje tweemaal in de eerste inning, dankzij een honkslag van Dinet Oosting en een driehonkslag van Noemie Brandjes. Nadat Olympia het eerste punt scoorde in de eerste slagbeurt na een honkslag van Marisèla de Wind voegde Jong Oranje nog eens drie runs toe in de tweede inning om de stand op te voeren naar 5-1. In deze inning werd een punt gescoord na een doorgeschoten bal, de volgende na een honkslag van Kiki Draaijer en het derde in een velderskeus-situatie.

Olympia Haarlem scoorde het tweede punt in de vierde inning toen het de honken vol kreeg op Marjolein Merkx na opeenvolgende honkslagen van Maranca Ham, Lisanne van den Berg en Rosanne de Vries. Een grounder van Laura Burggraaf resulteerde toen in een punt, maar Jong Oranje pakte dat terug in de zesde. Kimberly Jones sloeg toen een honkslag en bereikte het derde honk na een fout, waarna ze scoorde op een grounder van Laura Treurniet.

In Game Two kwam Jong Oranje tot een rally van vier runs in de tweede inning. Cindy van der Zanden zorgde toen met een honkslag voor de eerste twee punten, waarna een fout en velderskeus goed waren voor de volgende twee runs en de stand op 4-0 brachten. Echter, Olympia antwoordde met vijfde runs in de eigen tweede beurt met als hoogtepunt een 3-run triple van Christie Hill die haar ploeg op voorsprong zette, 5-4.

Jong Oranje kwam langszij in de derde inning na een double van Cheryl Hiele, maar Olympia hernam de leiding in de vierde na een fout en ee honkslag van de Britse international Karlene Headley-Cooper, die 3-uit-4 sloeg. Jong Oranje verkleinde de achterstand tot 7-6 in de vijfde inning toen Dinet Oosting (die vandaag vijf hits had) een driehonkslag sloeg en scoorde na een OS van Noemie Brandjes, maar daar bleef het bij.

(8 augustus)

Ga voor meer uitgebreide verslagen en foto's van deze wedstrijden naar de officiële site van Jong Oranje


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.