Grand Slam * Stats & News
Updated: 9 oktober 2010
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


5e duel na comeback, tie-break zege Tex Town Tigers!
English
ENSCHEDE - Regerend kampioen Tex Town Tigers was zaterdag vier nullen af van onttroning door Sparks Haarlem, maar kwam toen langszij en won met 4-3 in de achtste (tie-break) inning om de stand in de best-of-five Holland Series in balans te brengen (2-2) en een vijfde duel af te dwingen, die zondagmiddag om 14:00 uur wordt gespeeld in Haarlem. Tex Town Tigers stond met 2-0 achter in de vierde en daarna 3-1 in de vijfde en 3-2 in de zesde, maar slaagde er in terug te komen. Twee nullen op thuis in één situatie in de vierde inning bleken erg kostbaar voor Sparks. De Haarlemse ploeg leek desondanks een inning later nog een 'insurance run' toe te voegen, maar liet uiteindelijk ook teveel loopsters achter en stond met lege handen op deze onbewolkte en zonnige dag.


...Winnende werpster Lindsey Meadows...
...Achter haar 2B Lynn Dollekamp...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Sparks Haarlem had een goede start. TTT-pitcher Lindsey Meadows begon met vier wijd op openingsslagvrouw Nathalie Gosewehr, die daarna het tweede honk stal met één uit. Ze scoorde het eerste punt toen een uithaal van Kim Kluijskens werd gemist in het linksveld en dus kwam Sparks op een vroege 1-0 voorsprong. Tex Town Tigers kwam dicht bij de gelijkmaker in de eigen eerste slagbeurt. Sparks-starter Kirsten Scheele kreeg een lead-off double tegen van Merel Oosterveld, die daarna kon opschuiven na een fout in het midveld. Maar ze zou achterblijven op het derde honk, want volgende slagvrouw Dinet Oosting sloeg een grounder terug naar Scheele, waarna Virginie Anneveld's line drive werd gevangen door 1B Kim Kluijskens en een strikeout de slagbeurt afsloot.


...Sparks-starter...
...Kirsten Scheele...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
In de tweede inning sloeg Areke Spel een honkslag met één uit en stal het tweede honk met twee uit, maar bleef achter. Nadat Kirsten Scheele voor drie nullen had gezorgd in de TTT-tweede, kreeg ze de steun van een tweede punt toen Nathalie Gosewehr de derde inning begon met een homerun over de linksveld-omheining, maar ook bleven er weer twee loopsters achter. Na de homerun gingen de volgende twee slagvrouwen uit, maar toen sloegen Debby Connor en Noémi Boekel een honkslag. Echter, een vangbal maakte een einde aan de inning.

Tex Town Tigers ging weer op rij uit in de tweede helft van de derde inning en toen volgde een cruciale vierde slagbeurt voor Sparks Haarlem. Lead-off hitter Areke Spel bereikte het honk na een fout en Kim Kafoé volgde met een stootslag-honkslag. Maar hoewel de eerste twee slagvrouwen op de honken stonden en er geen nullen waren speelde het honklopen TTT in de kaart. Eerst schoven de twee loopsters op naar het tweede en derde honk na een OSS van Kinge Bouma. Maar toen ging het mis. Spel werd op thuis uitgegooid na een grounder richting korte stop Virginie Anneveld en dat leidde ook tot een tweede nul op thuis. Kafoé schoof op naar het derde honk na de grounder, maar vervolgens eindigde de aangooi van de catcher (na de uitschakeling van Spel op thuis) richting drie, bij een poging haar uit te schakelen, in het linksveld. Kafoé werd naar thuis gestuurd, maar linksveldster Kirsten Holshof dekte de actie prima en gooide de bal terug naar catcher Karin Tuk, die tijd genoeg had om Kafoé op thuis uit te tikken voor de tweede nul in deze actie en de derde nul van de inning.

Het dubbelspel vormde de inleiding van de comeback van Tex Town Tigers en dat toonde de ploeg aan in de 2e4 toen Karin Tuk homerde over de midveld-omheining met twee uit om de achterstand terug te brengen naar 2-1. De homerun kwam nadat Kirsten Scheele de vorige elf slagvrouwen op rij had uitgeschakeld na de lead-off double in de eerste inning. Maar Sparks Haarlem leek daarna een 'insurance run' te scoren in de eerste helft van de vijfde inning, maar liet ook weer een loopster achter. Chantal Versluis opende met een honkslag, schoof op na een OSS van Kim Kluijskens en scoorde na twee doorgeschoten ballen. Na een strikeout kreeg Noémi Boekel vier wijd en stal het tweede honk, maar toen volgde een nieuwe strikeout.


...TV Oost deed verslag...
...van het duel...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Tex Town Tigers pakte toen weer een punt terug in de eigen vijfde beurt. Lead-off hitter Nadine Marinus bereikte het honk na een fout en 'versloeg' toen de aangooi richting tweede honk na een 'force play-grounder' van Meike Witteveen. De twee schoven op na een OSS van Mieke Smit-van der Zwaan en Marinus scoorde vervolgens na een opofferingsslag van Kirsten Holshof om de stand op 3-2 te brengen.

In de zesde inning liet Sparks Haarlem de zevende loopster achter. Met twee uit sloeg Kinge Bouma een honkslag, maar bleef achter op het eerste honk, omdat er een vangbal volgde. In de 2e6 kwam TTT langszij, maar ook toen eindigde ook hun honklopen in een nul op thuis. Dinet Oosting opende met een tweehonkslag over midveldster Nathalie Gosewehr en schoof op na een grounder van Virginie Anneveld. Met twee uit sloeg Lindsey Meadows een tweehonkslag naar rechtsveldster Areke Spel en werd het een nieuwe wedstrijd, omdat de stand op 3-3 kwam. Het betekende het einde voor Kirsten Scheele, die werd opgevolg door Dagmar Bloeming. Ze werd begroet met een honkslag van Nadine Marinus in het linksveld. Meadows schoof op naar het derde honk, werd doorgestuurd naar thuis, maar werd daar uitgegooid door linksveldster Kinge Bouma bij een poging te scoren en dus kwam de inning ten einde.

Omdat beide ploegen op rij uitgingen in de zevende inning volgde een verlenging. Rebecca Soumeru was de pinch-runner voor Sparks als tie-break loopster en schoof op na een OSS van Noémi Boekel, maar toen schakelde Lindsey Meadows Marloes Fellinger en Areke Spel met drie slag uit om de inning af te sluiten. In de 2e8 was Kirsten Holshof de tie-break runner. Tex Town Tigers koos niet voor de bijna automatische opofferingsstootslag om de loopster naar het derde honk te brengen, maar besloot voluit te slaan en dat werkte. Merel Oosterveld sloeg een tweehonkslag door het infield in links-midveld en bracht Holshof binnen voor het winnende punt om een vijfde en beslissende wedstrijd af te dwingen.

Het seizoen 2010 duurt nog een dag langer!

(9 oktober)


...De wedstrijd van vandaag werd gespeeld onder een strak blauwe lucht...
(© Foto: Marco Stoovelaar)


...Nathalie Gosewehr maakt contact in de derde inning...
(© Foto: Marco Stoovelaar)

...en slaat een homerun...
(© Foto: Marco Stoovelaar)


...Areke Spel wordt uitgeschakeld op thuis in de vierde inning...
(© Foto: Marco Stoovelaar)

...net als Kim Kafoé even later...
(© Foto: Marco Stoovelaar)


...Home Plate Umpire Peter Vonk...
(© Foto: Marco Stoovelaar)

...Karin Tuk wordt begroet na haar 4e inning homerun...
(© Foto: Marco Stoovelaar)


...Meike Witteveen draait voor een stootslag met Nadine Marinus als loopster op het eerste honk in de 5e inning...
(© Foto: Marco Stoovelaar)


...Sparks Coach Juni Francisca heeft een meeting...
(© Foto: Marco Stoovelaar)

...Nadine Marinus scoort het 2e TTT-punt in de vijfde...
(© Foto: Marco Stoovelaar)


...Virginie Anneveld grounds out, maar...
...hierdoor komt Dinet Oosting in...
...scoringspositie in de 6e inning...
(© Foto: Marco Stoovelaar)

...Meike Witteveen toont Lindsey Meadows dat het...
...'Time to hit' is, waarna de laatste met...
...een double voor de gelijkmaker zorgt...
(© Foto: Marco Stoovelaar)


...Merel Oosterveld brengt met een double het...
...winnende punt binnen in de 8e inning...
(© Foto: Marco Stoovelaar)

...Kirsten Holshof scoort het winnende punt...
...en wordt begroet door haar teamgenoten...
(© Foto: Marco Stoovelaar)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.