Grand Slam * Stats & News
Updated: 12 april 2010
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


Centrals neemt leiding; Jong Oranje debuteert in Hoofdklasse
English
DE BILT - Geschiedenis werd geschreven op zondag 11 april toen Jong Oranje als team debuteerde in de Hoofdklasse voor de eerste keer in de historie. Voor de nationale jeugdploeg vormen de wedstrijden onderdeel van het selectieproces op weg naar het Europees Kampioenschap voor Junioren deze zomer in Wenen (Oostenrijk), maar de wedstrijden tellen ook gewoon mee in de Hoofdklasse en zijn daardoor van invloed voor de tegenstanders, omdat een overwinning of nederlaag tegen de Junioren erg kostbaar kunnen zijn voor de uiteindelijke eindrangschikking. Centrals won beide wedstrijden, 3-1 en 12-2, en staat daardoor na het eerste weekeinde op 3-1 om de eerste koploper van het seizoen te worden.


...Anne Blaauwgeers...
...4 hits, 5 runs...
...5 gestolen honken...
(© Foto: MS)
Jong Oranje vs. Centrals, 1-3, 2-12 (5)
In de openingswedstrijd opende Centrals de score in de eerste inning toen Anne Blaauwgeers begon met een stootslag-honkslag, opschoof naar het derde honk na een honkslag van Kimberly van der Lee en scoorde op een 'force play-grounder' van Amber Dammers. Twee runs werden toegevoegd in de tweede slagbeurt. Met één uit sloeg Silea Bos een honkslag en stal het tweede honk. Met twee uit kreeg Anne Blaauwgeers vier wijd en kwamen de honken vol toen Lotte Holvast een honkslag sloeg. Hierna sloeg Kimberly van der Lee een line drive het linksveld in voor een 2-run single en een 3-0 voorsprong. De honken kwamen opnieuw vol te staan toen er een fout werd gemaakt, maar toen schakelde Jong Oranje-werpster Mariëlle Vleugels de volgende slagvrouw met drie slag uit om de inning af te sluiten. In de resterende vijf innings stond de rechtshander nog slechts twee honkslagen toe en gooide vijf shutout-innings, waarin nog slechts één speelster het derde honk wist te bereiken.


...Eva Voortman...
...2e zege...
(© Foto: MS)
Jong Oranje scoorde het punt in de tweede inning. Marisèla de Wind begon met een honkslag op de Canadese starter Molly Yetman, die werd gevolgd door een honkslag van Debby Barbé en een puntscorende fout op een grounder van Dinet Oosting. In de vierde inning sloeg Debby Barbé nog een tweehonkslag en bleef achter, maar Jong Oranje kwam weer dicht bij een punt in de zevende. Dinet Oosting opende met een driehonkslag, maar een strikeout, grounder en pop-fly maakten een einde aan de wedstrijd.

In Game One scoorde Centrals opnieuw het eerste punt in de openingsslagbeurt toen Anne Blaauwgeers een honkslag sloeg, het tweede en derde honk stal en scoorde op een OSS van Lotte Holvast. Jong Oranje pakte het punt gelijk terug in de eigen eerste beurt toen Kimberly Jones begon met een honkslag, het tweede honk stal en scoorde op een 2-out single van Marisèla de Wind.

Centrals hernam de leiding in de tweede inning door tweemaal te scoren. Marieke Brouwer begon met een tweehonkslag en Nikki Harte volgde met een honkslag, waarna een grounder van Maaike Blaauwgeers en een wilde worp twee punten opleverden. Centrals nam definitief bezit van de wedstrijd met een 7-run rally in de derde inning, die begon met een lead-off triple van Kimberly van der Lee, die later in de slagbeurt nog een 2-run single toevoegde. Twee runs volgden daarna nog in de vijfde inning. Maaike Blaauwgeers en haar tweelingzus Anne sloegen beiden een honkslag en scoorden op een tweehonkslag van Lotte Holvast. Anne bereikte in deze double-header zeven keer het honk en sloeg vier honkslagen. Ze stal vijf honken (vier in Game 2) en scoorde vijf punten.

Jong Oranje scoorde het tweede punt in de vierde inning. Met één uit bereikte Dinet Oosting het honk na een infield-hit, bereikte het derde honk na een foute aangooi en scoorde via een velderskeus. Jong Oranje kwam tot vier honkslagen op linkshander Eva Voortman, die zelf deel uitmaakt van de Jong Oranje-ploeg, maar het gehele duel gooide voor haar clubteam Centrals. Ze kwam tot vijf strikeouts en verdiende haar tweede overwinning in het weekeinde.

Line Scores, Box Scores & Play-by-Plays

Ga voor een complete terugblik op deze double-header met foto's naar de site van de Nederlandse Softbal Teams


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.