Grand Slam * Stats & News
Updated: 13 december 2010
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


Europa Cup-toernooien toegewezen aan ItaliŽ
English
ANTWERPEN (BelgiŽ) - Tijdens een recente vergadering in het Belgische Antwerpen heeft de Europese Softbal Bond (ESF) de organisaties voor de A-poule toernooien om zowel de Europa Cup als de Cup Winners Cup toegewezen aan ItaliŽ. Dit jaar werden beide A-poule toernooien voor het eerst in de geschiedenis op dezelfde locatie gespeeld en dat was Haarlem.

Het Europa Cup Toernooi zal in 2011 plaatsvinden in Caserta, terwijl het Cup Winners Cup Toernooi zal worden gehouden in Udine en Castions di Strada. De laatste plaats was ook een speellocatie tijdens het Olympisch Kwalificatie Toernooi in 2007.

In 2011 nemen landskampioen Sparks Haarlem en Tex Town Tigers (dat de Europa Cup veroverde in Haarlem) deel aan het Europa Cup Toernooi in Caserta, terwijl Iber Lengua Terrasvogels zal deelnemen aan het Cup Winners Cup Toernooi in Udine en Castions di Strada. Voor Terrasvogels wordt het de 31ste keer dat het deelneemt aan een Europees bekertoernooi en dat is het meeste in de geschiedenis.

Beide evenementen werden in 2009 ook tegelijkertijd in ItaliŽ gehouden in respectievelijk Legnano en Parma. Het is de vierde keer (in zeven jaar) dat beide toernooien in hetzelfde jaar worden georganiseerd in ItaliŽ en de zevende keer in totaal.

EC & CWC zelfde land, zelfde jaar
JaarLandEuropean CupCup Winners Cup
1992TsjechiŽPraguePribram
1997NederlandHaarlemOosterhout
2005ItaliŽMacerataRonchi dei Legionari
2006ItaliŽBollateCaronno/Saronno
2009ItaliŽLegnanoParma
2010NederlandHaarlemHaarlem
2011ItaliŽCasertaUdine/Castions di Strada

(13 december)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.