Grand Slam * Stats & News
Updated: 15 november 2010
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


Olympia Haarlem verloor diepte
English
HAARLEM - Olympia Haarlem, dat de plek in de Hoofdklasse van volgend jaar veiligstelde door een best-of-five Promotie/Degradatie Play-Off vs. Gryphons met 3-1 te winnen, verloor de nodige ervaring na afloop van het seizoen. Vijf speelsters verlieten de ploeg, terwijl twee Juniorenspeelsters, die dit seizoen in een aantal wedstrijden voor de ploeg in de Hoofdklasse uitkwamen, eveneens vertrokken. Drie speelsters werden aan de ploeg voor 2011 toegevoegd, waaronder een speelster die terugkeerde.


...Judith Diepeveen...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Naar Haarlem kwamen infielders Judith Diepeveen en Dinet Oosting, terwijl rechtshandige werpster/infielder Lauren True werd toegevoegd vanuit het Juniorenteam van de club. Volgend seizoen is Olympia van plan twee nieuwe buitenlandse speelsters aan te trekken, want de drie buitenlanders die dit seizoen voor de ploeg uitkwamen keren allen niet terug.

Middle-infielder Judith Diepeveen maakte haar Hoofdklasse-debuut in 2005 toen ze in één wedstrijd speelde voor DSC '74, maar kwam een jaar later niet op het hoogste niveau uit. In 2007 werd Judith een basisspeelster bij DSC '74, speelde in 34 wedstrijden, sloeg .238 en was tweede met 17 gescoorde punten. Een jaar later was ze tweede in het team van Olympia Haarlem (de nieuwe van van DSC) met 19 honkslagen en sloeg de enige homerun van de ploeg. Vorig jaar speelde ze in haar eerste seizoen voor Sparks Haarlem en maakt ook deel uit van de voorselectie van Oranje. Dit jaar speelde Judith in 28 wedstrijden, sloeg .311 (23-uit-74) met 11 punten en 10 RBI's. Volgend jaar maakt ze haar rentree in de Olympia-ploeg.


...Dinet Oosting...
(© F: Marco Stoovelaar)
Dinet Oosting, die catcher/3e honkvrouw is, komt over van Tex Town Tigers, hoewel aanvankelijk werd bericht dat ze zou gaan spelen voor Centrals. Na gespeeld te hebben voor The Blokes in Veendam en Run '71 in Oldenzaal debuteerde Dinet dit jaar in de Hoofdklasse en speelde in 21 wedstrijden voor Tex Town Tigers. Ze sloeg .191 (9-uit-47), scoorde vijf punten en had acht RBI's. Ze speelde ook in de Hoofdklasse voor Jong Oranje, kwam daarvoor uit in 20 wedstrijden, sloeg .423 (22-uit-52), scoorde acht punten en had zeven RBI's. Haar 22 honkslagen en zeven binnengeslagen punten waren de meesten in de Jong Oranje-ploeg, met wie ze ook deelnam aan het Europees Kampioenschap voor Junioren in Wenen (Oostenrijk).


...Lauren True...
(© F: Robert-Jan de Vries)
Lauren True, die één van de outfielders wordt, speelde dit jaar in het Juniorenteam van Olympia, maar debuteerde tijdens het seizoen 2008 al in de Hoofdklasse, toen ze uitkwam in één wedstrijd voor de Haarlemse ploeg. De afgelopen drie jaar speelde Lauren in het Juniorenteam van de vereniging waar ze drie jaar geleden één van de werpsters was.

Infielder Rebecca Duindam en outfielder Marisèla de Wind verlieten de ploeg na het seizoen en zullen in 2011 beiden uitkomen voor Iber Lengua Terrasvogels.


...Rebecca Duindam...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Rebecca Duindam maakte haar Hoofdklasse-debuut in 2007 en speelde toen in twee wedstrijden voor DSC '74, dat een jaar later Olympia Haarlem werd na een fusie. In 2008 speelde ze in haar eerste volle seizoen en sloeg .147 in 29 wedstrijden. Vorig jaar kwam Olympia uit in de Eerste Klasse en promoveerde toen terug naar de Hoofdklasse. Dit seizoen kwam Rebecca in de Hoofdklasse uit voor twee ploegen. Ze sloeg .186 (11-uit-59) in 28 wedstrijden voor Olympia, scoorde acht runs en had vijf RBI's, terwijl ze .200 in 12 wedstrijden sloeg voor Jong Oranje, dat als team eveneens uitkwam in de Hoofdklasse.


...Marisèla de Wind...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Net als Rebecca kwam ook Marisèla de Wind dit seizoen in de Hoofdklasse uit voor twee teams. Ze speelde in alle 32 competitiewedstrijden voor Olympia Haarlem, sloeg .261 (23-uit-88) met drie doubles, negen runs en acht RBI's, terwijl ze .188 sloeg in 20 wedstrijden voor Jong Oranje. Vorig jaar speelde Marisèla ook voor Olympia toen het in de Eerste Klasse uitkwam, nadat ze het jaar ervoor haar Hoofdklasse-debuut had gemaakt en toen in 27 wedstrijden speelde en .122 sloeg. Rebecca en Marisèla namen beiden met Jong Oranje deel aan het Europees Kampioenschap in Wenen.

De Amerikaanse rechtshandige werpster/infielder Courtney Lyons verliet de ploeg tijdens het seizoen. Na haar vertrek nam de Amerikaanse Christie Hill, die zich tijdens het seizoen bij de ploeg voegde als infielder, de pitching over, maar zal volgend jaar niet terugkeren. De Britse international Karlene Headley-Cooper is er dan ook niet meer bij, want zij keerde terug naar Canada. De drie voerden de ploeg dit seizoen aanvallend aan.


...Courtney Lyons...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Courtney Lyons kwam vorig jaar ook al voor de vereniging uit, maar was toen de vaste korte stop in de succesvolle ploeg die toen promoveerde en had een aantal pitching-optredens in het tweede team van Olympia, omdat ze niet gerechtigd was voor de hoofdmacht te gooien. Voor dit seizoen werd ze in het team opgenomen als werpster en maakte haar debuut in de Hoofdklasse, waarin ze 27 wedstrijden speelde en ook als tweede honkvrouw de nodige actie zag. Courtney sloeg .288 (23-uit-80), het derde hoogste gemiddelde van de ploeg, scoorde zeven punten en had acht RBI's. Als werpster gooide ze in 23 wedstrijden en was 6-12, gooide in 120 innings, waarin ze 71 keer drie slag had, maar ook 122 honkslagen tegen kreeg en afsloot met een 3.50 ERA.


...Christie Hill...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Christie Hill is in verschillende seizoenen een waardevolle kracht geweest voor de ploeg. In 2007 speelde ze voor het eerst voor het team (dat toen nog DSC '74 heette) in de Hoofdklasse en was toen de tweede beste slagvrouw van de ploeg met een .329 gemiddelde, scoorde 17 runs en had acht RBI's. Als werpster was ze toen 12-9 en had 80 strikeouts in 133 2/3 inning, terwijl ze afsloot met een 1.94 ERA. Na in 2008 niet in Nederland te hebben gespeeld keerde ze vorig jaar terug toen de ploeg uitkwam in de Eerste Klasse, miste vanwege een blessure verschillende wedstrijden, maar desondanks keerde de ploeg terug naar de Hoofdklasse na winst in de Promotie/Degradatie Play-Off. Vanwege haar blessure was Christie niet meer zo effectief als werpster, zoals ze daarvoor was en dus was ze dit jaar de korte stop. Echter, na het vertrek van Courtney Lyons nam Christie weer een deel van de pitching op zich en gooide een aantal belangrijke wedstrijden voor de Haarlemse ploeg tijdens de Promotie/Degradatie-reeks. Aanvallend voerde Christie de ploeg aan met een .329 slaggemiddelde (23-uit-70), scoorde de meeste punten met 11 en had acht RBI's. Als werpster gooide ze in drie competitie-wedstrijden en was 0-2, gooide in 14 2/3 inning en had acht strikeouts.


...Karlene Headley-Cooper...
(© F: Marco Stoovelaar)
Outfielder Karlene Headley-Cooper debuteerde dit jaar in de Hoofdklasse, speelde in 30 wedstrijden en sloot af met een .313 slaggemiddelde, het tweede hoogste van de ploeg. Karlene sloeg 26-uit-93 en scoorde 10 punten, terwijl ze de ploeg leidde met 11 RBI's en vijf triples. Haar 26 honkslagen waren eveneens de meeste van de ploeg. Met de Britse nationale ploeg nam Karlene dit jaar deel aan het Wereldkampioenschap in Venezuela.

Junioren Deion van der Voort en Eliza Rikkelman verlieten Olympia Haarlem evenees.

Rechtshandige werpster Deion van der Voort speelde in 12 wedstrijden voor Olympia, haar eerste in de Hoofdkasse, maar kreeg geen slagbeurt. Als werpster gooide ze in zes wedstrijden, allen in relief, en was 0-0.

...Eliza Rikkelman...

...Deion van der Voort...
(© Foto's: Marco Stoovelaar)
In zes innings kwam Deion tot drie strikeouts, gooide achtmaal vier wijd en kreeg 12 honkslagen tegen. Deion speelde ook in één Hoofdklasse-wedstrijd voor het team van Jong Oranje, gooide in twee innings en was 0-1. Volgend seizoen zal Deion uitkomen voor Overgangsklasser DSS, dat dit jaar uit de Hoofdklasse degradeerde.

Infielder Eliza Rikkelman speelde vorig jaar voor Eerste Klasser Amsterdam Pirates voordat ze naar Olympia Haarlem kwam. Ze maakte dit seizoen eveneens haar Hoofdklasse-debuut, speelde in 17 wedstrijden en sloeg .130 (3-uit-23), scoorde driemaal en had één RBI. Eliza speelde ook in één Hoofdklasse-wedstrijd voor Jong Oranje en sloeg daarin 0-uit-2. In 2011 zal Eliza uitkomen voor Centrals.

In 2011 keert de Amerikaanse Caroline Powell terug naar Haarlem voor haar tweede seizoen als Hoofd Coach van de ploeg. Net als dit seizoen zal ze weer worden geassisteerd door Inge Consent.

(15 november)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.