Grand Slam * Stats & News
Updated: 15 november 2010
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


Tex Town Tigers verliest ervaring
English
ENSCHEDE - Tex Town Tigers, dat in 2008 en 2009 landskampioen werd, bereikte dit jaar opnieuw de Holland Series, maar werd onttroond in vijf wedstrijden door Sparks Haarlem.

...Hoofd Coach Karly McKormack (rechts) en...
...haar Assistent Coach Ingrid Oosterveld...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Na afloop van dit seizoen, waarin de ploeg de Europa Cup veroverde, verloor Tex Town Tigers een aantal ervaren speelsters, omdat er een aantal naar het westen verhuisde vanwege studie en zodoende besloten daar te gaan spelen. Als gevolg daarvan ondergaat de ploeg volgend seizoen een facelift.

Er zijn (nog) geen nieuwe speelsters aan de ploeg toegevoegd, terwijl het team ook nog altijd zonder coachingstaf is. Na afloop van het seizoen werd bevestigd dat de Amerikaanse Hoofd Coach Karly McKormack niet zal terugkeren, terwijl Assistent Coach Ingrid Oosterveld stopte. De laatste stopte aanvankelijk ook na het seizoen 2009, maar besloot begin dit jaar toch weer terug te keren om de nieuwe Hoofd Coach te assisteren. Op het moment is Tex Town Tigers binnen de eigen vereniging op zoek naar een opvolger voor McKormack. Dat betekent dat de ploeg onder leiding zal komen te staan van hun vierde nieuwe Hoofd Coach in vier jaar. Dit seizoen was McKormack de opvolgster van Kaleo Eldredge, die dit jaar als coach en speelster actief was in Duitsland. De laatste nam de taak in 2009 over van Monti VanBrunt, die dit jaar de Hoofd Coach was van het honkbalteam van Tex Town Tigers.

Vijf speelsters keren volgend seizoen niet terug in Enschede, namelijk rechtshandige werpster Lindsey Meadows, rechtshandige werpster Ginger de Weert, catcher/infielder Dinet Oosting en infielders Virginie Anneveld en Meike Witteveen. Bovendie moet de ploeg het tot ergens in mei doen zonder korte stop Britt Vonk, die studeert en speelt in de USA.


...Lindsey Meadows...
(© F: Marco Stoovelaar)
Rechtshandige werpster Lindsey Meadows is meer dan een waardevolle speelster geweest voor de Tex Town Tigers-ploeg sinds ze in 2005 haar eerste wedstrijd speelde, maar zijn gaat volgend seizoen haar geluk beproeven in Italië. In haar zes seizoenen bij de club voerde Lindsey het team aan in hitting en pitching en had een belangrijk aandeel in het loodsen van de ploeg naar de top van de Hoofdklasse en dat leidde tot twee kampioenschappen en de winst van de Europa Cup dit seizoen. Met uitzondering van haar eerste seizoen sloeg Lindsey boven de .300 in de volgende vijf seizoenen. In 2007 voerde ze de ploeg aan in gescoorde punten (23), was tweede in RBI's (180 en derde met honkslagen (35). Een jaar later was ze beste slagvrouw (.480) en ook de beste in punten (31), hits (49) en doubles (15) en vorig seizoen was Lindsey wederom beste slagvrouw (.425) en leidde in RBI's (25) en doubles (8) en was tweede in honkslagen (37). Dit seizoen speelde ze in alle 32 competitie-wedstrijden, sloeg .302 (26-uit-86), scoorde 15 punten en had 14 RBI's.


...Ginger de Weert...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Maar Lindsey maakte natuurlijk voornamelijk naam als een sterke werpster. Haar meest dominerende seizoenen waren 2007 en 2008 toen ze respectievelijk 18 en 26 wedstrijden won en 190 en 235 keer drie slag gooide. Hoewel ze nog altijd één van de beste werpsters is en 'league-leading' statistieken had was Lindsey dit seizoen minder dominant. Ze gooide in 20 wedstrijden, was 13-3 met één save en schakelde 150 slagvrouwen met drie slag uit in 96 1/3 inning. Lindsey gooide slechts 13 keer vier wijd en kreeg slechts 25 honkslagen tegen en had met 0.36 het beste ERA in de Hoofdklasse.

In haar zes seizoenen in de Hoofdklasse was Lindsey's 'record' 92-26 en kwam ze tot 897 strikeouts en slechts 85 keer vier wijd in 793 2/3 inning. Ze was tweemaal Meest Waardevolle Speelster en Beste Werpster (beide keren in 2007, 2008) en eenmaal Beste Slagvrouw (2008). Dit jaar debuteerde Lindsey in het Nederlands Softbal Team met wie ze deelnam aan het Wereldkampioenschap in Venezuela.

Rechtshandige werpster Ginger de Weert speelt volgend seizoen voor Iber Lengua Terrasvogels, nadat ze de laatste twee seizoenen uitkwam voor Tex Town Tigers. In 2008 maakte ze haar Hoofdklasse-debuut en gooide toen in 17 wedstrijden voor Centrals, waar ze 3-5 was met één save. Vorig jaar gooide ze in 20 wedstrijden voor Tex Town Tigers, sloot af met een 7-3 'record', twee saves en een 1.31 ERA, terwijl ze 41 keer drie slag gooide in 58 2/3 inning. Dit jaar werd Ginger in slechts zes wedstrijden ingezet in de reguliere competitie en was 2-2 met acht strikeouts in 15 innings. Sinds vorig jaar is Ginger een 'alternate' in de voorlopige selectie van het Nederlands Softbal Team.


...Dinet Oosting...
(© F: Marco Stoovelaar)
Catcher/infielder Dinet Oosting speelt in 2011 voor Olympia Haarlem. Na gespeeld te hebben voor The Blokes in Veendam en Run '71 in Oldenzaal debuteerde Dinet dit jaar in de Hoofdklasse en speelde in 21 wedstrijden voor Tex Town Tigers. Ze sloeg .191 (9-uit-47), scoorde vijf punten en had acht RBI's. Ze speelde ook in de Hoofdklasse voor Jong Oranje, kwam daarvoor uit in 20 wedstrijden, sloeg .423 (22-uit-52), scoorde acht punten en had zeven RBI's. Haar 22 honkslagen en zeven binnengeslagen punten waren de meesten in de Jong Oranje-ploeg, met wie ze ook deelnam aan het Europees Kampioenschap voor Junioren in Wenen (Oostenrijk).

Derde honkvrouw Virginie Anneveld is één van de speelsters die vertrok bij Tex Town Tigers door verhuizing naar het westen vanwege studie en zal volgend jaar uitkomen voor landskampioen Sparks Haarlem. Virginie maakte haar Hoofdklasse-debuut in 2005 bij Tex Town Tigers, waar ze 17 jaar speelde, inclusief zes Hoofdklasse-seizoenen, landskampioen werd in 2008 en 2009 en dit jaar de Europa Cup won. In haar rookie-seizoen speelde ze in 31 wedstrijden, sloeg .158 en was ook één van de werpsters van het team, maar werd in de laatste seizoenen de vaste derde honkvrouw van de Enschedese ploeg.

...Virginie Anneveld en Meike Witteveen...
...speelden 15 jaar samen bij...
...Tex Town Tigers, waaronder...
...zes Hoofdklasse-seizoenen...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Vanaf 2006 verbeterde ze haar slaggemiddelde aanzienlijk en dat steeg tot .370 in zowel 2008 als 2009. In 2007 was ze tweede in het team met 22 gescoorde punten en 37 honkslagen, waarna ze de ploeg in 2009 aanvoerde met 25 RBI's. Dit seizoen speelde Virginie in alle 32 wedstrijden, sloeg .289 (28-uit-97) en leidde de ploeg met negen tweehonkslagen. Ze scoorde 15 punten en had met 15 de meeste binnengeslagen punten van het team. Virginie speelde dit seizoen ook als korte stop toen vaste korte stop Britt Vonk was geblesseerd en toen de laatste in augustus naar Amerika vertrok om daar aan haar studie te beginnen. Sinds vorig jaar is Virginie de derde honkvrouw in het Nederlands Softbal Team, met wie ze in 2009 de Europese titel won en dit jaar deelnam aan het Wereldkampioenschap in Venezuela. Virginie kwam uit in 39 interlands.

Infielder Meike Witteveen speelt volgend seizoen voor Iber Lengua Terrasvogels na eveneens zes jaar in de Hoofdklasse te hebben gespeeld voor Tex Town Tigers, waar ze 15 jaar speelde. In 2005 maakte ze haar debuut in de Hoofdklasse, speelde toen in 34 wedstrijden voor de ploeg uit Enschede en sloot .237 met 18 honkslagen. Drie jaar later verhoogde ze haar slaggemiddelde naar .340 en sloeg vorig seizoen .326 en scoorde met 24 het derde hoogste aantal punten in het team. Dit seizoen sloeg ze .408 (20-uit-49), scoorde zeven punten en had vijf RBI's in 19 wedstrijden, terwijl ze een aantal wedstrijden miste vanwege een beenblessure. Vorig jaar debuteerde Meike in het Nederlands Softbal Team, met wie ze de Europese titel won in Spanje en dit jaar deelnam aan het Wereldkampioenschap in Venezuela en totaal in 37 interlands speelde.

(15 november)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.