Grand Slam * Stats & News
Updated: 16 september 2010
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


Houtkamp back-in-business; Mannessen beschikbaar
English
SANTPOORT - Nu het seizoen richting afsluiting gaat komen ook de eerste berichten van veranderingen. Veteraan-coach Nol Houtkamp liet weten dat hij weer actief zal worden, terwijl Berend Mannessen bevestigde dat hij stopt als coach bij DSS, maar voor volgend seizoen beschikbaar is voor ge´nteresseerde ploegen.


...Berend Mannessen en Nol Houtkamp...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Nol Houtkamp maakte bekend dat hij volgend seizoen de trainingen gaat verzorgen van het softbalteam van RCH-Pingu´ns, dat dit seizoen uitkwam in de Derde Klasse en wordt gecoached door Jeroen de Vries. Houtkamp heeft een lange loopbaan als coach en had van 1969-1983 het Nederlands Softbal Team onder zijn hoede, nadat hij zijn loopbaan als honkballer in de Hoofdklasse had afgesloten. Hij coachte later in de softbal Hoofdklasse bij TYBB, DSC '74 en Amsterdam Pirates, maar was ook actief op een lager niveau. Houtkamp, die ook de nationale ploeg van BelgiŰ leidde, is opgenomen in de Hall of Fame van de International Softball Federation, European Softball Federation en de KNBSB.

Vorig weekeinde sloot Berend Mannessen zijn tweede seizoen af bij DSS, dat degradeerde uit de Hoofdklasse naar de Overgangsklasse. Vorig jaar leidde hij de ploeg naar de Eerste Klasse-titel om te promoveren naar de Hoofdklasse. Voordat hij naar DSS kwam was Mannessen dertien seizoenen lang de Hoofd Coach bij Hoofddorp Pioniers. In 1990, was hij Assistent Coach bij Hoofdklasse DSC '74, dat toen onder leiding stond van Nol Houtkamp, die hij een jaar later opvolgde. Mannessen leidde DSC '74 drie seizoenen, waarna hij Alphians ÚÚn seizoen onder zijn hoede had, voordat hij terugkeerde naar Pioniers, dat hij de volgende 13 seizoenen zou coachen. Voor zijn komst naar DSC '74 was Mannessen eerder al vier jaar Hoofd Coach geweest bij Pioniers. Mannessen heeft nog geen club voor volgend seizoen. ,,Maar ik ben beschikbaar'', zegt hij. ,,Ik vind het nog steeds leuk om te coachen.''.

(16 september)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.