Grand Slam * Stats & News
Updated: 16 september 2010
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


Centrals stunt vs. Sparks; Terrasvogels, TTT vrijdag verder
English
HAARLEM / SANTPOORT - Centrals, dat het seizoen afsloot op de vierde plaats, is de best-of-five Play-Off vs. Sparks Haarlem begonnen met een superstunt, want de ploeg won donderdagavond met 3-2 van de competitie-koploper. Centrals scoorde de drie punten in de derde inning na een regen-onderbreking. Game 2 wordt zaterdag in De Bilt gespeeld. De openingswedstrijd in de andere Play-Offs tussen Iber Lengua Terrasvogels en Tex Town Tigers werd in de tweede helft van de derde inning onderbroken vanwege de regen en na een onderbreking van 45 minuten uiteindelijk gestaakt. Het duel wordt vrijdagavond om 20:30 uur in Santpoort vanaf de 2e3 hervat.Sparks Haarlem vs. Centrals

In Haarlem had Sparks Haarlem met 7 tegen 5 meer honkslagen dan Centrals, maar liet ook negen loopsters achter, waaronder tweemaal de honken vol.

Centrals begon het duel gelijk goed, want het kreeg de honken vol in de eerste inning. Met één uit kreeg Sparks-pitcher Dagmar Bloeming honkslagen tegen van Anne Blaauwgeers en Silea Bos. Hierna werd Maaike van Aarle uitgevangen, maar dat leidde ook tot een foute aangooi, die de twee loopsters in staat stelde een honk op te schuiven. Om een gedwongen loop te creëren kreeg volgende slagvrouw Lisa Sweeney opzettelijk vier wijd, maar hierna gooide Dagmar Bloeming drie slag op Kimberly van der Lee, die later een hoofdrol speelde voor Centrals.

In de tweede helft van de eerste inning sloeg Chantal Versluis een honkslag met één uit op Lisa Sweeney, maar ging uit bij een steelpoging. Sparks ging daarna op rij uit in de volgende slagbeurt.


...Kimberly van der Lee...
...2-run double...
(© F: Marco Stoovelaar)
Centrals, dat een loopster achterliet in de tweede inning, sloeg daarna toe in de derde slagbeurt. Eerst ging Anne Blaauwgeers uit na een grounder en kreeg Silea Bos drie slag. Het begon vervolgens te regenen, terwijl volgende slagvrouw Maaike van Aarle vier wijd kreeg. Toen het harder begon te regenen stopte de umpire crew het duel. Na een onderbreking werd de wedstrijd hervat, maar kreeg ook Lisa Sweeney vier wijd. Vervolgens sloeg voormalig Sparks-speelster Kimberly van der Lee een tweehonkslag in het midveld en bezorgde Centrals een 2-0 voorsprong. Even later scoorde ze zelf toen Amber Dammers volgde met een RBI-single die de stand op 3-0 bracht, waarna de derde nul viel.

Met een 3-0 achterstand leek Sparks onmiddellijk terug te komen in de eigen derde slagbeurt toen het de honken vol kreeg met één uit. Eerst kreeg Jolanda Kroesen drie slag, maar toen kregen Kim Kafoé en Kinge Bouma vier wijd. De eerste twee waren aanvankelijk na vorig seizoen gestopt, terwijl de derde een paar jaar geleden was gestopt. De honken kwamen vol toen Nathalie Gosewehr een honkslag sloeg. Echter, Centrals schakelde hierna Kafoé op thuis uit na een grounder van Chantal Versluis, waarna ook Kim Kluijskens een grounder sloeg en de honken vol achter bleven.


...Kim Kluijskens...
...2-run double...
(© F: Marco Stoovelaar)
Centrals, bij wie Hoofd Coach Glyniss Kenepa uit het veld werd gestuurd vanwege kritiek op slag en wijd, was opnieuw dreigend in de vijfde inning toen Maaike van Aarle het tweede honk bereikte na een foute aangooi. Jasmin Carlson werd ingebracht als pinch-runner en schoof op na een wilde worp met twee uit, maar bleef vervolgens achter. In de 2e5 kreeg Sparks weer een scoringskans. Lead-off hitter Jolanda Kroesen bereikte het honk na een fout, waarna Kinge Bouma een honkslag sloeg met één uit. De twee loopsters schoven op toen Nathalie Gosewehr werd uitgevangen, maar de inning kwam ten einde toen Chantal Versluis drie slag kreeg.

Dagmar Bloeming schakelde de laatste acht slagvrouwen die ze tegenover zich kreeg op rij uit, maar kreeg niet de aanvallende steun die ze nodig had. In de zesde openden Kim Kluijskens en Debby Connor met een honkslag en schoven op na een opofferingsstootslag van Noémi Boekel. Volgende slagvrouw Areke Spel werd uitgevangen, waarna de inning ten einde kwam toen Kluijskens op de plaat werd uitgeschakeld bij een poging te scoren na een doorgeschoten bal, wat enige discussie tot gevolg had.

Terwijl de laatste twee innings in de (soms harde) regen werden gespeeld kwam de voorsprong en winst van Centrals in gevaar in de tweede helft van de zevende inning, maar hoewel Sparks tweemaal scoorde liet men de honken opnieuw vol achter. Lisa Sweeney begon met drie slag voor Jolanda Kroesen, maar gooide toen vier wijd op Kim Kafoé en kreeg een honkslag tegen van Kinge Bouma. De Amerikaanse zorgde daarna zelf voor volle honken toen ook Nathalie Gosewehr vier wijd kreeg. Kafoé ging even later gedwongen op thuis uit na een grounder richting derde honk van Chantal Versluis voor de tweede nul in deze inning. Maar hierna sloeg Kim Kluijskens een tweehonkslag langs de linksveld-lijn en bracht twee punten binnen, waardoor het 3-2 werd. Met Versluis op het derde honk kreeg Debby Connor opzettelijk vier wijd. De inning en de wedstrijd kwam daarna ten einde toen Noémi Boekel een grounder sloeg naar eerste honkvrouw Amber Dammers om de verrassende winst van Centrals te completeren.
...Hevige regen in de derde inning...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Iber Lengua Terrasvogels vs. Tex Town Tigers

In Santpoort sloegen Iber Lengua Terrasvogels en regerend landskampioen Tex Town Tigers beide één honkslag, maar kwamen niet tot scoren in de eerste drie innings. In de tweede helft van de derde inning begon het hevig te regenen, waardoor de wedstrijd werd stilgelegd door de umpires. Na een aanvankelijke onderbreking van 30 minuten stelden de umpires het duel nogmaals een kwartier uit, maar hierna werd besloten de wedstrijd op dat moment te staken, vanwege de gesteldheid van het speelveld. De ontmoeting wordt vrijdagavond in Santpoort hervat vanaf 20:30 uur. De wedstrijd begint dan weer op het moment dat er werd gestopt en dat is de tweede helft van de derde inning met Terrasvogels aan slag met twee uit, geen loopsters en een stand van 1 wijd-2 slag op slagvrouw Femke Haage.


...De umpires bespreken de situatie...
...met de coaches...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Terrasvogels-pitcher Aimee Murch begon met twee strikeouts, maar kreeg toen een honkslag tegen van Virginie Anneveld, die de afgelopen twee weken niet speelde vanwege een blessure, maar vanavond de korte stop was. Hierna volgde wederom een strikeout. In de tweede helft van de eerste inning zorgde TTT-pitcher Lindsey Meadows voor drie nullen via driemaal drie slag.

TTT bereikte het honk ook in de tweede inning toen Nadine Marinus op het honk kwam na een fout met één uit, maar daarna volgden twee nullen. In de tweede Terrasvogels-slagbeurt sloeg Solange Starrenburg een honkslag met één uit, maar ging uit bij een steelpoging.

Tex Town Tigers ging op rij uit in de derde inning, waarna de eerste twee Terrasvogels-slagvrouwen werd uitgeschakeld in de 2e3, maar toen, met Femke Haage aan slag, werd het duel onderbroken vanwege de regen.

(16 september)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.