Grand Slam * Stats & News
Updated: 20 april 2010
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


Twee 'one-run' zeges voor Tex Town Tigers
English
ENSCHEDE / HAARLEM / OOSTERHOUT - Landskampioen Computer SOS Tex Town Tigers stond zaterdag tegenover Iber Lengua Terrasvogels, de tegenstander van vorig jaar in de Holland Series en won beide wedstrijden met 1-0, waarbij de winnende punten in beide confrontaties werden gescoord met twee uit in de zevende inning. Sparks Haarlem had een recordrally van 13 punten in de tweede inning op weg naar een grote 15-0 winst in 3 innings vs. Olympia Haarlem, waarna het volgende duel met 4-1 werd gewonnen. DSS won het tweede duel van het seizoen, een 7-0 shutout vs. Euro Stars, maar verzuimde een voorsprong vast te houden in Game Two en verloor met 6-5. Twins versloeg Centrals 7-2 in hun opener, waarna met 9-7 in negen innings werd verloren in de tweede wedstrijd.


Computer SOS Tex Town Tigers vs. Iber Lengua Terrasvogels, 1-0, 1-0
ENSCHEDE - Computer SOS Tex Town Tigers kroop zaterdag tweemaal door het oog van de naald vs. Iber Lengua Terrasvogels. De landskampioen besliste beide wedstrijden van de double-header met een punt in de zevende inning om met 1-0 te winnen en ongeslagen te blijven.


...Karin Tuk...
...gamewinning RBI...
(© Foto: MS)
In de openingswedstrijd had Tex Town Tigers slechts één honkloopster meer dan Terrasvogels in de eerste zes innings. Beide ploegen boekten in die periode slechts twee honkslagen op werpsters Lindsey Meadows en Aimee Murch, die een werpersduel afwerkten. In de eerste inning, met twee uit, sloeg Christina Rolla een honkslag voor Terrasvogels op Lindsey Meadows en in de tweede slagbeurt sloeg Mariëlle Vleugels een honkslag met één uit. In de vierde slagbeurt kreeg Solange Starrenburg drie slag, maar bereikte het eerste honk na een doorgeschoten bal, waardoor ze derde en laatste Terrasvogels-loopster werd. Hierna schakelde Meadows de volgende 10 slagvrouwen op rij uit. Aan de andere kant opende Meike Witteveen de eerste inning met vier wijd en schoof op na een opofferingsstootslag van Kirsten Holshof en een honkslag van Merel Oosterveld. Ze trachtte toen te scoren op een grounder van Lindsey Meadows, maar werd op de plaat uitgeschakeld. Dit was de enige scoringskans voor de thuisploeg tot de zevende inning. Na de nul opm thuis schakelde Aimee Murch zeven slagvrouwen op rij uit, voordat ze een lead-off single tegen kreeg van Merel Oosterveld (die 3-uit-3 sloeg), maar die ging uit in een dubbelspel. Hiermee schakelde Murch weer acht slagvrouwen op rij uit.

In de zevende inning opende Merel Oosterveld met een honkslag, stal het tweede honk en schoof op na een foute aangooi. Hierna ging Lindsey Meadows uit na een pop-fly en Virginie Anneveld na een line drive, maar daarna leverde Karin Tuk de gamewinning single af.


...Virginie Anneveld...
...gamewinning RBI...
(© Foto: MS)
In de tweede wedstrijd kreeg Tex Town Tigers negen loopsters op de honken in de eerste zes innings, maar slechts één daarvan bereikte het derde honk. Aan de andere kant had Terrasvogels er slechts vijf, maar twee daarvan wisten het derde honk te bereiken en de ploeg kreeg de honken vol met één uit in de vierde inning, wat betekent dat de ploeg uit Santpoort de beste scoringskansen had in dit duel.

De Oostenrijkse werpster Martina Lackner schakelde de eerste acht slagvrouwen op rij uit, voordat ze vier wijd gooide op Femke Haage met twee uit in de derde inning. Linda Hoenderdos volgde met een honkslag, waardoor er loopsters op het tweede en derde honk kwamen, maar daarna maakte een grounder een einde aan deze scoringskans voor Terrasvogels. In de vierde bereikte Christina Rolla het honk na een fout, waarmee ze slagbeurt opende. Hierna werd Kaitlyn Gentile uitgevangen, maar de honken kwamen vol toen Solange Starrenburg het honk bereikte via velderskeus en Mariëlle Vleugels vier wijd kreeg. Om uit deze situatie te komen besliste Tex Town Tigers' nieuwe Hoofd Coach Kathy McKormack om Lindsey Meadows weer in te brengen als werpster. En die stelde niet teleur, want ze kwam met twee strikeouts uit de inning en schakelde alle 11 slagvrouwen die ze zag.

In de eerste TTT-slagbeurt sloeg Petra van Heijst een honkslag, maar bleef echter. In de tweede stond Nadine Marinus (velderskeus) op het honk met twee uit toen rookie Marije ten Thij een honkslag sloeg, maar ook deze twee bleven achter. Nadat Aimee Murch voor drie nullen zorgde in de derde inning (twee line drive-vangballen van 3B Iris Kolman) kreeg TTT de enige loopster op het derde honk in de eerste zes slagbeurten. Met één uit sloeg Lindsey Meadows een tweehonkslag, waarna haar pinch-runner Anahelis Francisca opschoof na een 2-out single van Nadine Marinus, maar een strikeout sloot de inning af. Na wederom een loopster te hebben achtergelaten in de vijfde sloegen Karin Tuk en Nadine Marinus honkslagen met twee uit in de zesde inning, maar opnieuw bleven de loopsters achter op de honken. In de 2e7 sloeg Tex Town Tigers opnieuw toe na een fout. Lead-off hitter Dinet Oosting bereikte het honk na een fout en schoof op na een honkslag van Merel Oosterveld. Net als in Game One volgden twee nullen en dit keer was het Virginie Anneveld die de beslissende honkslag sloeg om TTT de winst te bezorgen.

Line Scores, Box Scores & Play-by-Plays


Sparks Haarlem vs. Olympia Haarlem, 15-0 (3), 4-1
HAARLEM - Sparks Haarlem zorgde zaterdag voor een record door 17 speelsters het slagperk in te sturen en 13 punten te scoren in één inning op weg naar een ruime 15-0 overwinning in drie innings in de opener vs. Olympia Haarlem. In Game Two besliste Sparks Haarlem het duel pas laat, scoorde de punten in de vijfde en zesde inning, maar won ook dit keer, 4-1.


...Marloes Fellinger...
...comeback...
(© Foto: MS)
De double-header betekende de terugkeer van Marloes Fellinger, die in beide wedstrijden de designated player was. Aanvankelijk kondigde de oud-Olympiër haar afscheid aan na afloop van vorig seizoen, waarin ze werd uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speelster in de Hoofdklasse. Echter, in de afgelopen weken besloot ze toch op haar beslissing terug te komen en zal ze bij de ploeg zijn wanneer nodig. En na al aan wedstrijden te hebben deelgenomen tijdens het Jan de Wit Toernooi speelde ze vandaag weer in haar eerste competitiewedstrijden.

In de openingswedstrijd opende Courtney Lyons voor Olympia Haarlem met een honkslag op Dagmar Bloeming, maar daarna volgden een strikeout en een dubbelspel. In de tweede helft van de eerste slagbeurt scoorde Sparks het eerste punt toen Nathalie Gosewehr een honkslag sloeg in het linksveld, maar vervolgens in staat was rond de honken te racen toen er een fout in het outfield volgde. Hierna volgden drie nullen.

In de tweede inning kwam Olympia dicht bij een punt toen het de honken vol kreeg met twee uit. Met één uit kreeg Karlene Headley-Cooper vier wijd, maar ging gedwongen uit na een grounder van Lisanne van den Berg. Hierna kregen ook Laura Burggraaf en Gwen Brinkman vier wijd, maar vervolgens sloot Dagmar Bloeming de inning af met een strikeout.

En dat was allemaal de opzet voor een wilde tweede slagbeurt voor Sparks. In deze inning kwamen 17 speelsters aan slag, waarvan de eerste 16 veilig het honk bereikten! Er werden acht honkslagen geslagen, resulterend in 13 punten! Vijf speelsters scoorden in deze inning twee punten, terwijl Noémi Boekel twee honkslagen sloeg (een single en een triple). Maar dit was niet de inning voor routinier Kim Kluijskens, want zij was de enige speelster die in deze slagbeurt niet tot scoren kwam. Kim kwam in deze inning ook niet tot een honkslag (net als Rebecca Soumeru) en werd in deze slagbeurt tweemaal uitgeschakeld. Het begon allemaal toen Noémi Boekel opende met een honkslag en het derde honk bereikte na een fout. Na vier wijd voor Areke Spel zorgde Marloes Fellinger met een honkslag voor het eerste punt. Judith Diepeveen volgde met een puntscorende stootslag-honkslag, waarna de honken vol kwamen toen Rebecca Soumeru vier wijd kreeg.

...Areke Spel slides naar het 2e honk na haar double...
...in de 2e inning; Courtney Lyons heeft geen 'play'...
(© Foto: Robert Jan de Vries)
Een volgend punt werd gescoord toen Nathelie Gosewehr eveneens een vrije loop kreeg, waarna de honken werd schoongeveegd toen Chantal Versluis volgde met een 3-run triple. Kim Kluijskens volgde met met vier en Debby Connor (de negende slagvrouw in deze inning) leverde een RBI-single af, maar Kim werd toen uitgegooid bij een poging het derde honk te bereiken. Olympia-starter Courtney Lyons werd hierna afgelost door rookie Deion van der Voort, maar het scoren ging door. Noémi Boekel begroette de nieuwe werpster met een RBI-triple en scoorde zelf na een foute aangooi. De honken kwamen opnieuw vol te staan toen Marloes Fellinger en Judith Diepeveen beiden vier wijd kregen, waarna een fout op een force play-grounder van Rebecca Soumeru weer een punt tot gevolg had. Nog eens twee punten werden gescoord na een honkslag van Nathalie Gosewehr en een volgend punt kwam tot stand toen Chantal Versluis via een fout op het honk kwam en de 16e opeenvolgende slagvrouw werd die veilig het honk bereikte. De inning kwam uiteindelijk ten einde toen volgende slagvrouw Kim Kluijskens een line drive sloeg naar Courtney Lyons, de nieuwe korte stop, die vervolgens Versluis in een dubbelspel uitschakelde, nadat die van het tweede honk was vertrokken op de klap.

In de derde Olympia-beurt opende Courtney Lyons wederom met een honkslag, maar ging ook dit keer uit in een dubbelspel. In de 2e3 voegde Sparks nog een punt toe om het verschil van 15 punten te bereiken en het duel voortijdig af te sluiten. Met één uit sloeg Noémi Boekel (die 3-uit-3 sloeg) een honkslag, schoof op na een wilde worp en scoorde op een honkslag van Areke Spel.


...Chantal Versluis...
...2-run homerun...
(© Foto: MS)
In Game Two kwam Sparks dicht bij het openingspunt in de eerste inning toen Nathalie Gosewehr werd geraakt door een worp, het tweede en derde honk stal en Kim Kluijskens vier wijd kreeg met één uit, maar daarna volgden twee vangballen. Met de eerste vangbal begon Olympia-werpster Courtney Lyons een reeks van negen opeenvolgende nullen. In de eerste vijf innings sloeg Olympia slechts twee honkslagen op Kirsten Scheele, die beide werden geslagen door Marisèla de Wind. Ze sloeg een 2-out single in de eerste en een lead-off single in de vierde inning. In de vijfde slagbeurt werd Olympia's lead-off hitter Gwen Brinkman geraakt door een worp en schoof op na twee opofferingsstootslagen van Eliza Rikkelman en Rosanne de Vries, maar strandde op het derde honk.

In de 2e5 sloeg Sparks toe. Met twee uit kreeg Nathalie Gosewehr vier wijd en volgde Chantal Versluis met een 2-run homerun, die Sparks niet een 2-0 voorsprong opleverde, maar ook een einde maakte aan de No-Hitter van Courtney Lyons. Nadat Olympia nog eens twee loopsters achterliet in de zesde inning voegde Sparks weer twee runs toe in de eigen zesde beurt. Debby Connor kwam op het tweede honk na een fout in het outfield en schoof op na een wilde worp. Noémi Boekel volgde met vier wijd en stal het tweede honk. De stand werd toen verhoogd naar 2-0 toen Areke Spel een opofferingsslag sloeg en het volgende punt kwam tot stand na een honkslag van Marloes Fellinger.

Olympia scoorde het enige punt in de zevende inning toen Eliza Rikkelman opende met een honkslag, het tweede honk stal, opschoof na een doorgeschoten bal en scoorde op een OS van Rosanne de Vries.

Line Scores, Box Scores & Play-by-Plays

...Marisèla de Wind steelt succesvol het tweede honk in de 4e inning van Game Two...
...Korte stop Chantal Versluis komt net te kort om haar uit te tikken...
(© Foto's: Robert Jan de Vries)


DSS vs. Euro Stars, 7-0, 5-6
HAARLEM (Neth.) - DSS, dat seizoen het Jan de Wit Toernooi tegen een aantal fikse nederlagen aanliep, boekte zaterdag de tweede zege in drie wedstrijden in het reguliere seizoen met een 7-0 shutout-winst vs. Euro Stars in de eerste wedstrijd van hun double-header. In Game Two was DSS op weg naar de derde zege, maar verzuimde een 5-1 voorsprong vast te houden en verloor met 6-5.


...Amanda Hess...
...2 doubles, 2 RBI's...
(© Foto: MS)
In de opener domineerde de ervaren werpster Sonja Pannen opnieuw, net als een week geleden in de seizoensopener. De rechtshander kwam tot acht strikeouts en kreeg slechts drie honkslagen tegen, waarvan twee in de vierde inning. De geroutineerde werpster kreeg een lead-off single tegen van Ellen Venker in de eerste inning en die zou het derde honk bereiken, maar strandde daar. Hierna schakelde Pannen 10 slagvrouwen op rij uit, voordat ze back-to-back singles moest incasseren (met één uit) van Kim Donkers en Anouk van den Heuvel in de vierde inning. Maar hierna volgden een vangbal en een gedwongen nul die de slagbeurt van Euro Stars afsloten. Pannen schakelde hierna weer de volgende zes slagvrouwen uit om haar tweede opeenvolgende shutout te completeren.

DSS werd in de eerste twee innings hitloos gehouden door de Amerikaanse Laura Benardinelli, maar scoorde toen tweemaal met twee uit in de derde slagbeurt. Julie Owen werd geraakt door een worp en scoorde toen er een fout in het outfield volgde op een tweehonkslag van volgende slagvrouw Amand Hess, die vervolgens zelf scoorde toen Jacqueline Wesselink hierna een driehonkslag sloeg. In de vijfde inning werd drie punten toegevoegd. Met één uit sloeg Kelly Zuurendonk een honkslag en schoof op na een wilde worp, waarna Julie Owen opnieuw werd geraakt door een worp. Na een vangbal zorgde Jacqueline Wesselink met een honkslag voor een punt. Een wilde worp tijdens de slagbeurt van Kim Scholtes resulteerde toen in een nieuw punt, maar ook in een werperswissel, want Rebecca Antonissen werd ingebracht als vervanger voor Benardinelli. Antonissen begon ook met een wilde worp en die leverde DSS het vijfde punt op.

De voorsprong werd verhoogd naar 7-0 in de zesde inning. Tippy Vink en Yvette Krooder begonnen met vier wijd, maar daarna ging de eerste gedwongen uit na een grounder van pinch-hitter Tessa Hoekstra. Maar na een strikeout zorgde Julie Owen met een honkslag voor volle honken en volgde Amanda Hess met een 2-run double om het verschil op zeven punten te brengen en het duel af te sluiten.


...Anouk vd Heuvel...
...gamewinning...
...double...
(© Foto: MS)
In Game Two opende DSS de score in de eerste inning toen Amanda Hess een driehonkslag sloeg en scoorde na een wilde worp, waarna de stand werd verdubbeld in de volgende slagbeurt toen Kelly Roest begon met een honkslag, het tweede honk stal, opschoof na een doorgeschoten en scoorde na een nieuwe doorgeschoten bal. Euro Stars antwoordde met een punt in de derde inning. Ellen Venker opende met een honkslag en schoof met één uit op na een OSS van Kim Donkers. Anouk van den Heuvel volgde met een honkslag, net als Davinia de Kwant. Dit stelde Venker in staat te scoren, maar Van den Heuvel werd op de plaat uitgeschakeld toen ook zij trachtte te scoren.

In de vierde inning pakte DSS het punt terug toen Kim Scholtes begon met vier wijd, opschoof na een OSS van Kelly Roest en scoorde op een honkslag van Yvette Krooder. In de vijfde slagbeurt verhoogde DSS de voorsprong naar 5-1. Met één uit kreeg Julie Owen vier wijd en scoorde op een honkslag van Amanda Hess, die daarna zelf scoorde na een fout.

Maar de 5-1 voorsprong bleek niet genoeg. In de zesde inning verkleinde Euro Stars de achterstand tot 5-4 door driemaal te scoren. Kim Donkers begon met een tweehonkslag en scoorde op een one-out single van Davinia de Kwant. Met twee uit stelde een fout in het outfield, die volgde op een honkslag van Kirsten Vierdag zowel De Kwant als de slagvrouw in staat te scoren en de stand op 5-4 te brengen.

Met een 5-4 voorsprong in de zevende werd Sonja Pannen naar de cirkel gestuurd als opvolgster van Amanda Hess om de wedstrijd af te sluiten, maar de veteraan was dit keer niet succesvol. Met één uit bereikte Ellen Venker het honk na een fout en met twee uit maakte Pannen zelf een fout op een grounder van Kim Donkers. Hierna sloeg Anouk van den Heuvel beide loopsters binnen met een tweehonkslag en bezorgde Euro Stars een 6-5 voorsprong. In de 2e7 kreeg Rebecca Antonissen nog een one-out single tegen, maar schakelde de volgende twee slagmensen uit om de comeback-zege af te sluiten.

Line Scores, Box Scores & Play-by-Plays


Twins vs. Centrals, 7-2, 7-9 (9)
OOSTERHOUT - Twins en Centrals deelden zaterdag hun double-header. Twins pakte de opener met 7-2, waarna Centrals terugkwam en Game Two met 9-7 win in negen innings.


...Fabienne van Uden...
...6 honkslagen...
...2 triples, 3 runs...
...5 RBI's...
...8 keer op het honk...
(© Foto: Twins)
In de opener scoorde Twins gelijk in de eerste slagbeurt op Molly Yetman. Met één uit kreeg de Canadese een honkslag tegen van Fabienne van Uden, die scoorde toen Lieke Duffhues volgde met een tweehonkslag. De laatste scoorde kort daarna zelf op een 2-out single van Sandra Catoen. Centrals reageerde met een punt in de tweede inning toen Maaike van Aarle begon met vier wijd en scoorde op een driehonkslag van Amber Dammers.

Twins nam daarna bezit van het duel door tweemaal te scoren in zowel de derde als de vierde inning. In de derde begon Fabienne van Uden met een driehonkslag en scoorde toen volgende slagvrouw Lieke Duffhues (die 3-uit-4 sloeg) opnieuw een tweehonkslag sloeg. De laatste scoorde daarna zelf toen Daisy de Peinder met een honkslag volgde. In de vierde inning opende Evelien Vonk met een honkslag en schoof op na een wilde worp. Met één uit scoorde ze op een honkslag van Micky Jansen, die zelf helemaal vanaf het eerste honk ging scoren op een 2-out single van Lieke Duffhues.

In de zesde inning scoorde Centrals het tweede punt. Na het punt te hebben toegestaan in de tweede ining schakelde Twins-werpster Andee Lindgren 13 van de volgende 14 slagvrouwen uit, voordat Lotte Holvast het honk bereikte na een fout met één uit in de zesde. Ze scoorde toen Kimberly van der Lee volgde met een tweehonkslag. De laatste werd op het derde honk uitgeschakeld toen ze er een driehonkslag van probeerde te maken. In de 2e6 pakte Twins het punt terug. Met één uit kreeg Debby Barbé vier wijd en scoorde toen Fabienne van Uden (die 3-uit-4 sloeg) haar tweede driehonkslag van het duel sloeg en de stand op 7-2 bracht.

In Game Two was het stuivertje wisselen wat het scoren betreft en nam Centrals vijfmaal de leiding, maar Twins wist vier keer langszij te komen. In de eerste slagbeurt scoorde Centrals tweemaal. Anne Blaauwgeers begon met een honkslag en schoof op na een stootslag-honkslag van Lotte Holvast. Hierna zorgde Kimberly van der Lee met een honkslag voor een punt. De honken kwamen vol toen Maaike van Aarle vier wijd kreeg en na een binnenhoog en een gedwongen nul op thuis zorgde een fout voor het tweede punt. Twins liet loopsters op het tweede en derde honk achter in de eerste inning, maar kwam langszij in de tweede inning. Sarah Van Der Meiren en Evelien Vonk sloegen toen beiden een honkslag en gingen scoren op een honkslag van Fabienne van Uden en een fout.


...Nikki Harte...
...RBI-double in 7e...
...RBI-single in 9e...
(© Foto: MS)
Centrals hernam de leiding door twee punten te scoren in de vierde inning. Met één uit sloegen Silea Bos en Moniek Coorn-Baaij een honkslag en scoorden beiden na een driehonkslag van Maaike Blaauwgeers, waardoor de stand op 4-2 kwam. Hierna werd Andee Lindgren opogevolgd door Femke Duffhues, die de inning afsloot met twee groundouts. Opnieuw bracht Twins de stand in evenwicht, dit keer in de vijfde en zesde inning. In de vijfde opende Fabienne van Uden met vier wijd, stal het tweede honk en scoorde op een 2-out single van Sarah Van Der Meiren. In de zesde begon Sandy Lauwers met een infield-hit en ging scoren na een honkslag van Fabienne van Uden. Starter Eva Voortman werd hierna opgevolgd door Molly Yetman, die uiteindelijk de winnende werpster werd.

Centrals nam in de zevende inning voor de derde keer de leiding. Met één uit sloeg Kimberly van der Lee een tweehonkslag en scoorde op een 2-out double van Nikki Harte, maar wederom kwam Twins langszij, maar verzuimde ook het duel te winnen in hun zevende beurt. Sandra Catoen begon met een honkslag en schoof op na een OSS van Sarah Van Der Meiren. Hierna bereikte Evelien Vonk het honk na een fout. Een infield-hit van Sandy Lauwers stelde Catoen hierna in staat de gelijkmaker te scoren en bracht loopsters op het tweede en derde honk. Vonk werd toen op de plaat uitgeschakeld na een grounder richting eerste honk van Femke Duffhues en daarna volgde een strikeout, waardoor er twee loopsters in scoringspositie achterbleven en er verlengd moest worden.

In de achtste nam Centrals voor de vierde keer de leiding toen tie-break loopster Silea Bos scoorde op een honkslag van Moniek Coorn-Baaij, maar Twins zorgde weer voor de vierde keer voor een gelijke stand in hun achtste toen tie-break loopster Micky Jansen scoorde op een honkslag van Fabienne van Uden, die 3-uit-4 sloeg, drie RBI's had en vijfmaal het honk bereikte. Centrals nam een beslissende 9-6 voorsprong in de negende inning door driemaal te scoren op Andee Lindgren, die terugkeerde als werpster. Tie-break loopster Anne Blaauwgeers scoorde eerst via een velderskeus-grounder van Maaike van Aarle, waarna Lotte Holvast en Van Aarle gingen scoren op ene honkslag van Nikki Harte en een grounder van Silea Bos. In de 2e9 wist Twins nog een punt te scoren toen tie-break loopster Daisy de Peinder scoorde op een honkslag van Sandy Lauwers (die 3-uit-5 sloeg), maar daar bleef het dit keer bij.

Line Scores, Box Scores & Play-by-Plays


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.