Grand Slam * Stats & News
Updated: 17 september 2010
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


Tex Town Tigers 'one-runs' Terrasvogels
English
SANTPOORT - Regerend landskampioen Tex Town Tigers is de best-of-five Play-Off vs. Iber Lengua Terrasvogels begonnen met een 1-0 zege in de wedstrijd, die vrijdagavond werd hervat, nadat deze de avond ervoor was gestaakt vanwege de regen. Op donderdagavond werd het duel onderbroken door de regen en uiteindelijk na uitstel van 45 minuten gestaakt. De reeks wordt zaterdag in Enschede voorgezet, waarna Game 3 zondag in Santpoort wordt gespeeld.

Tex Town Tigers had opnieuw de tocht van 200 kilometer gemaakt van Enschede naar Santpoort en 23 uur en 27 minuten nadat de umpire-crew de wedstrijd onderbrak op donderdag duurde het slechts twee minuten voor Femke Haage om haar slagbeurt vrijdag af te maken in de tweede helft van de derde inning met Terrasvogels aan met twee uit. Toen het duel werd gestaakt stond Haage op 1 wijd en 2 slag. Bijna 24 uur later had TTT-werpster Lindsey Meadows nog drie worpen nodig om haar met drie slag uit te schakelen en de inning af te sluiten.

Vanaf de vierde inning zetten werpster Lindsey Meadows en Aimee Murch hun pitchingduel voort dat de avond ervoor was begonnen. De wedstrijd kon beide kanten opgaan, maar het probleem voor beide teams was natuurlijk dat men vanavond een gespleten wedstrijd moest begonnen onder andere omstandigheden dan de avond ervoor, want het leek wat kouder te zijn, maar natuurlijk ook omdat het duel halverwege van start ging. Anderhalf uur voor aanvang van de wedstrijd begon het aanvankelijk weer te regenen en dat resulteerde natuurlijk in een reactie van 'wat zal er vanavond gebeuren'. Gelukkig stopte de regen na ongeveer 30 minuten en kon het restant van de wedstrijd op tijd beginnen. Maar het was een nieuwe dag en dus moesten beide werpsters opnieuw opwarmen en dat is mogelijk van invloed geweest.

In de vierde inning sloeg Karin Tuk één uit een honkslag voor Tex Town Tigers, maar daarna schakelde Murch Meadows met drie slag uit, gevolgd door een grounder van Nadine Marinus. Terrasvogels ging hierna op rij uit in de tweede helft van deze inning.

Tex Town Tigers scoorde hierna het enige punt in de wedstrijd in de vijfde inning. Meike Witteveen, die ondanks een hamstring-blessure de designated player was, opende de inning en werd geraakt door een worp. Haar pinch-runner Lynn Dollekamp schoof daarna op na een opofferingsstootslag van Mieke Smit-van der Zwaan, die een week geleden in de ploeg terugkeerde, nadat ze na afloop van vorig seizoen was gestopt. Volgende slagvrouw Kirsten Holshof zag haar stootslag eindigen in een pop-fly, die werd gevangen door eerste honkvrouw Shannah van der Kaaij, maar daarna sloeg Merel Oosterveld de bal net over midveldster Solange Starrenburg heen voor een tweehonkslag, waardoor de snelle Dollekamp kon scoren.

Vanaf de eerste slagvrouw die ze vanavond zag schakelde Lindsey Meadows negen slagvrouwen op rij uit, waarvan zes met drie slag, maar kreeg toen een 2-out single tegen van Femke Haage in de zesde, voordat ze weer een strikeout liet noteren. In de zevende inning bereikte Meike Witteveen het honk weer voor TTT na het slaan van een one-out single, maar dit keer bleef haar pinch-runner Marije ten Thij op het eerste honk achter, omdat een vangbal en strikeout volgden.

Terrasvogels kreeg een kans langszij te komen in de tweede helft van de zevende inning. Shannah van der Kaaij opende met een honkslag en schoof op na een opofferingsstootslag van Christina Rolla. Hierna maakte TTT-catcher Karin Tuk een cruciale 'play'. Slagvrouw Kate Gentile kreeg drie slag, maar de bal was in de grond. In plaats van de bal naar het eerste honk te gooien om Gentile uit te schakelen gooide Tuk de bal naar het derde honk, omdat Van der Kaaij van het tweede honk was vertrokken en in een run-down kwam, waarna ze werd uitgetikt toen ze terugdook naar het tweede honk. Lindsey Meadows sloot de inning en de wedstrijd daarna af met haar 13e strikeout. Aimee Murch kwam tot acht keer drie slag.

(17 september)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.