Grand Slam * Stats & News
Updated: 20 april 2010
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


Tex Town Tigers blijft ongeslagen
English
ENSCHEDE - Computer SOS Tex Town Tigers won zondag tweemaal vs. Jong Oranje om na zes wedstrijden ongeslagen te blijven, maar, net als zaterdag vs. Iber Lengua Terrasvogels, kwam de winst niet makkelijk tot stand.


...Merel Oosterveld...
...4 honkslagen...
...3 runs, 3 RBI's...
(© Foto: MS)
In de opener won Tex Town Tigers slechts met 5-0 op acht honkslagen, waaronder twee van Petra van Heijst en Karin Tuk. Maar één van TTT's punten was verdiend, nadat het drie onverdiende punten had gescoord op twee fouten in de derde en een ander op een fout in de zesde slagbeurt. Jessie van Aalst, Cheryl Hiele en Cindy van der Zanden sloegen allen twee hits en tekende voor de zes Oranje-hits.

Jong Oranje bezorgde Tex Town Tigers de eerste schrink in de tweede inning toen het twee loopsters op de honken kreeg met twee uit en dicht bij een punt was. Cheryl Hiele sloeg toen een honkslag en schoof op na een fout, waarna Suzanne Meiring vier wijd kreeg. De eerste probeerde toen te scoren op een honkslag van Cindy van der Zanden, maar werd op de plaat uitgeschakeld.

Tex Town Tigers liet twee loopsters achter in de eigen tweede slagbeurt, maar scoorde drie omvderdiende punten in de derde slagbeurt op werpster Laura Treurniet. Lead-off hitter Dinet Oosting bereikte het honk na een fout, net als volgende slagvrouw Merel Oosterveld. De eerste ging even later gedwongen uit na een grounder van Kirsten Holshof, maar Petra van Heijst volgde toen met een honkslag die TTT op voorsprong zette. Een opofferingsslag van Virginie Anneveld en een honkslag van Lindsey Meadows verhoogden de stand hierna naar 3-0. Het vierde punt werd toegevoegd in de vierde inning toen Marije ten Thij vier wijd kreeg, opschoof na een opofferingsstootslag van Dinet Oosting en scoorde toen Petra van Heijst opnieuw een RBI-single afleverde. Het vijfde punt werd gescoord in de zesde slagbeurt. Met één uit sloeg Merel Oosterveld een honkslag en stal het tweede honk, waarna ze even later scoorde na een doorgeschoten bal.

In de derde inning sloeg Jessie van Aalst haar tweede honkslag, maar strandde op het eerste honk. Hierna schakelde de Oostenrijkse werpster Martina Lackner de volgende zes slagvrouwen uit, voordat ze de tweede honkslag moest incasseren van Cindy van der Zanden, maar ook die bleef op het honk achter. In de zevende inning sloeg ook Cheryl Hiele haar tweede honkslag in het duel, maar kwam ook niet verder dan het eerste honk.


...Petra van Heijst...
...gamewinning RBI...
...3 hits, 3 RBI's...
(© Foto: MS)
In Game Two nam Jong Oranje brutaal een 3-0 voorsprong in de eerste inning met als hoogtepunt een 2-run single van Suzanne Meiring, maar de ploeg verzuimde de voorsprong vast te houden, want Tex Town Tigers kwam tot een rally van vier runs in de tweede slagbeurt (opnieuw allen onverdiend, want een fout had de derde nul kunnen zijn). Jong Oranje kwam langszij in de vijfde inning op de Amerikaanse werpster Lindsey Meadows, die moest worden ingezet om de winst veilig te stellen. Die winst kwam uiteindelijk in de zevende inning toen Merel Oosterveld (die drie honkslagen sloeg) het winnende punt scoorde op een walk-off single van Petra van Heijst. Virginie Anneveld en Nadine Marinus sloegen twee hits voor TTT, terwijl Jessie van Aalst er opnieuw twee sloeg voor Oranje.


...Suzanne Meiring...
...2-run single...
(© Foto: MS)
In de eerste inning begon Kimberly Jones met vier wijd en stal het tweede honk, waarna ze scoorde toen Jessie van Aalst volgde met een honkslag. Hierna werd Marisèla de Wind geraakt door een worp en bracht een opofferingsstootslag van Laura Treurniet beide loopsters in scoringspositie. Met twee uit scoorden de twee na een honkslag van Suzanne Meiring en brachten de stand op 3-0. Hierna schakelde TTT-starter Marit van Vulpen de volgende negen slagvrouwen op rij uit, terwijl haar teamgenoten een 4-3 voorsprong namen in de tweede inning. Virginie Anneveld en Karin Tuk sloegen toen beiden een honkslag, waarna een fout op een force play-grounder (met één uit) van Martina Lackner het eerste punt opleverde. Met twee uit kwamen de honken vol toen Kirsten Holshof een honkslag sloeg. De honken werden daarna schoon gemaakt toen Merel Oosterveld een driehonkslag sloeg die TTT een 4-3 voorsprong opleverde.

Jong Oranje kwam langszij in de vijfde inning. Sophie Bugter begon met vier wijd, waarna Rosanne de Vries en Kimberly Jones (stootslag) beiden met een honkslag voor volle honken zorgden. Hierna werd Lindsey Meadows als werpster ingebracht om één en ander om te draaien in het voordeel van TTT. Ze schakelde de eerste slagvrouw die ze zag met drie slag uit, maar kreeg toen een stootslag-honkslag tegen van Marisèla de Wind, die de stand in evenwicht bracht en de honken vol hield. Meadows maakte hierna wel een einde aan de inning met het gooien van tweemaal drie slag.

Tex Town Tigers kwam dicht bij een nieuw punt in de vijfde. Petra van Heijst kreeg vier wijd en stal het tweede honk, maar werd op de plaat uitgeschakeld toen ze probeerde te scoren op een vangbal van Karin Tuk. Na een loopster op het derde honk te hebben achtergelaten in de zesde inning scoorde TTT het winnende punt in de zevende. Merel Oosterveld sloeg een honkslag en Lindsey Meadows kreeg vier wijd, waarna Petra van Heijst de game-winning single afleverde om TTT de derde walk-off zege te bezorgen in vier wedstrijden dit weekend.

Line Scores, Box Scores & Play-by-Plays


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.