Grand Slam * Stats & News
Updated: 18 september 2010
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


Winst Tex Town Tigers, Sparks Haarlem
English
ENSCHEDE / DE BILT - Tex Town Tigers en Sparks Haarlem kwamen zaterdag tot winst in Game 2 van de best-of-five softball Play-Offs. Tex Town Tigers stond met 1-0 achter, maar kwam daarna langszij in de zesde en scoorde nog een punt in de zevende om met 2-1 te winnen vs. Iber Lengua Terrasvogels om een 2-0 voorsprong te nemen in hun wedstrijdenreeks. Sparks Haarlem versloeg Centrals met 11-1 in vier innings om hun reeks in balans te brengen, nadat de laatste donderdag was begonnen met een verrassende overwinning. De Play-Offs worden zondag voortgezet met wedstrijden in Santpoort en Haarlem.Tex Town Tigers vs. Terrasvogels, 2-1

In Enschede kwam regerend landskampioen Tex Town Tigers terug van een 1-0 achterstand om met 2-1 te winnen vs. Terrasvogels en een 2-0 voorsprong te nemen in de best-of-five Play-Off.

Beide ploegen kregen weinig loopsters op de honken in de eerste vijf slagbeurten. Voor Terrasvogels opende Linda Hoenderdos met een honkslag in de eerste inning, maar toen schakelde TTT-werpster Lindsey Meadows de volgende negen slagvrouwen op rij uit. In de vierde begon Shannah van der Kaaij met een honkslag, maar opnieuw volgden drie nullen. Terrasvogels opende de score vervolgens in de zesde slagbeurt. Femke Haage begon met een honkslag en schoof op na een opofferingsstootslag van Linda Hoenderdos. Met twee uit sloeg Christina Rolla een tweehonslag en zette Terrasvogels op een 1-0 voorsprong, maar een strikeout maakte een einde aan de inning.

Tex Town Tigers liet twee loopsters achter in de eerste inning. Merel Oosterveld (lead-off) en Karin Tuk (met twee uit) kregen vier wijd, maar Terrasvogels-pitcher Femke van Dusschoten volgde met een strikeout en schakelde zeven slagvrouwen op rij uit. Met één uit in de vierde inning kreeg ze een honkslag tegen van Karin Tuk, maar volgden twee nullen. In de vijfde sloeg Kirsten Holshof een honkslag met twee uit, slechts de tweede op Van Dusschoten, die desondanks werd vervangen door Aimee Murch. De Australische werpster kreeg een stootslag-honkslag tegen van Merel Oosterveld, maar toen ging Dinet Oosting uit na een line drive.

Nadat Terrasvogels een 1-0 voorsprong had genomen in de zesde kwam Tex Town Tiger langszij in de tweede helft van deze slagbeurt. Virginie Anneveld begon met een honkslag, waarna Lindsey Meadows een honkslag sloeg met één uit. Hierna sloeg ook Nadine Marinus een honkslag en bracht zo de gelijkmaker binnen. Een volgende honkslag, dit keer van Meike Witteveen volgde en zorgde voor volle honken, maar daarna maakten een strikeout en vangbal op fout gebied een einde aan de inning.

Met twee uit in de 1e7 bereikte Mariëlle Vleugels het honk voor Terrasvogels na een fout, maar strandde. In de 2e7 besliste Tex Town Tigers duel in eigen voordeel. Merel Oosterveld begon met een honkslag en schoof op na een OSS van Dinet Oosting, waarna ze scoorde op een honkslag van Virginie Anneveld.Centrals vs. Sparks Haarlem, 1-11

In De Bilt besliste Sparks Haarlem, dat de Play-Offs opende met een nederlaag, Game Two al vroeg door vier punten te scoren in de eerste inning, voordat de eerste nul was gemaakt. Nathalie Gosewehr begon met een honkslag en schoof op na een doorgeschoten bal, waarna ze opschoof na een stootslag-honkslag van Chantal Versluis, die het tweede honk stal en dat leidde weer tot een foute aangooi, waardoor Gosewehr kon scoren. Versluis scoorde vervolgens toen werpster Vendy Draha een foute aangooi maakte op een OSS van volgende slagvrouw Kim Kluijskens, die hierdoor het tweede honk bereikte en vervolgens scoorde toen Debby Connor volgde met een homerun om de stand op 4-0 te brengen. Eva Voortman nam de pitching over, kreeg een one-out double tegen van Noémi Boekel en gooide vier wijd op Kim Kafoé met twee uit, maar sloot toen af met een strikeout.

In de tweede helft van de eerste inning pakte Centrals een punt terug. JJ Hartung begon met een honkslag, schoof op na een doorgeschoten bal en een grounder van Anne Blaauwgeers, waarna ze scoorde op een opofferingsslag van Silea Bos.

In de tweede inning voegde Sparks twee runs toe toen Chantal Versluis een honkslag sloeg met één uit en scoorde op een driehonkslag van Kim Kluijskens, die zelf scoorde na een OS van Debby Connor.

Drie runs werden daarna gescoord in de derde inning op een 2-run triple by Nathalie Gosewehr en een honkslag van Chantal Versluis. Sparks verhoogde de stand naar 11-1 in de vierde slagbeurt toen Areke Spel een 2-run homerun sloeg.

De lead-off single van JJ Hartung was de enige van Centrals in dit duel op Kirsten Scheele, die viermaal drie slag gooide. Sparks kwam tot elf honkslagen, waaronder drie van Chantal Versluis.

Door de winst bracht Sparks hun Play-Off in evenwicht, 1-1.

(18 september)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.