Grand Slam * Stats & News
Updated: 18 september 2010
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


Olympia Haarlem begint met tweemaal winst
English
HAARLEM - Olympia Haarlem is de best-of-five Promotie/Degradatie Play-Off zaterdag begonnen met twee overwinningen vs. Gryphons, dat op de tweede plaats eindigde in de Overgangsklasse. Olympia stond in beide wedstrijden achter, maar won uiteindelijk met 5-4 en 6-1. De reeks wordt aanstaande zaterdag in Rosmalen voortgezet. Indien nodig is er zondag in Haarlem een vijfde ontmoeting.


Game One

Toen de tweede helft van de zevende inning begon keek Olympia tegen een 4-3 achterstand aan, maar kwam langszij en won het duel uiteindelijk in de tie-break.

In de eerste inning scoorden beide ploegen eenmaal. Olympia-pitcher Christie Hill kreeg een lead-off double tegen van Monique Melissant, die daarna opschoof na een grounder en scoorde op een stootslag-honkslag van Morgan Parkerson, maar hierna volgde een dubbelspel. In de tweede helft van de eerste inning sloeg Rebecca Duindam een honkslag met één uit, waarna Lisanne van den Berg werd geraakt door een worp. Hierna sloeg Karlene Headley-Cooper, teamgenoot van Parkerson in de nationale ploeg van Groot-Brittannië, een tweehonkslag om de stand in evenwicht te brengen, maar ook hier sloot een dubbelspel de inning af.

Gryphons hernam de leiding in de derde inning toen Morgan Parkerson een honkslag sloeg met één uit en scoorde op een hiernavolgende tweehonkslag van Claudia Kranendonk. Olympia antwoordde met twee runs met twee uit in de eigen derde slagbeurt. Lisanne van den Berg (velderskeus) en Karlene Headley-Cooper (honkslag) scoorden toen beiden op een tweehonkslag van Maranca Ham.

In de volgende drie innings lieten beide ploegen wat lopers achter, maar in de eerste helft van de zevende inning nam Gryphons voor de derde keer de leiding. Met één uit werd Monique Melissant geraakt door een worp, waarna Yonina Sint Jago een honkslag sloeg. Nadat Olympia-coach Caroline Powell even had gesproken met werpster Christie Hill kwamen de honken vol toen Morgan Parkerson ook een honkslag sloeg. Twee punten werden daarna gescoord toen Claudia Kranendonk de derde honkslag op rij sloeg. Een gedwongen nul en groundout sloten de slagbeurt daarna af, maar Gryphons had een 4-3 voorsprong genomen.

In de 2e7 kwam Olympia langszij met twee uit. Met één uit sloeg Christie Hill een honkslag en schoof op na een opofferingsstootslag van Rebecca Duindam. Ze scoorde even later na een honkslag van Lisanne van den Berg. Karlene Headley-Cooper sloeg ook nog een honkslag, maar daarna volgde een grounder, zodat de wedstrijd moest worden verlengd.

In de achtste inning liet Gryphons een loopster achter, maar in het tweede deel scoorde Olympia het winnende punt. Pinch-runner Lauren True was Olympia's tie-break loopster, die opschoof na een OSS van Marisèla de Wind. Volgende slagvrouw Rosanne de Vries ging uit na een grounder, maar hierna bracht Laura Burggraaf met een honkslag het winnende punt binnen. Olympia kroop door het oog van de naald en won met 5-4.


Game Two

In de volgende wedstrijd nam Gryphons opnieuw de leiding in de eerste inning. Yonina Sint Jago sloeg een honkslag met één uit, waarna ze opschoof naar het derde honk op een 2-out single van Claudia Kranendonk en scoorde na een honkslag van Illiandra Figaroa. Maar daar bleef het in dit duel bij voor Gryphons, dat Olympia overigens 'outhit' met 9-6.

Na een loopster te hebben achtergelaten in de eerste inning scoorde Olympia tweemaal in de tweede slagbeurt. Met twee uit sloeg Rosanne de Vries een tweehonkslag en kreeg Laura Burggraaf vier wijd, waarna Marit Molenaar een punt binnenbracht met een honkslag, terwijl Burggraaf ook scoorde toen er een foute aangooi volgde.

In de derde voegde Olympia drie runs toe toen Gryphons tweemaal in de fout ging. Rebecca Duindam bereikte het honk na een fout en kon vervolgens helemaal vanaf het eerste honk kon scoren na een foute aangooi op een opofferingsstootslag van Lisanne van den Berg, die zelf het tweede honk bereikte. Karlene Headley-Cooper volgde met een driehonkslag om het volgende punt binnen te brengen en scoorde even later zelf na een wilde worp.

Olympia scoorde nog een punt in de vijfde inning toen Lisanne van den Berg een honkslag sloeg en later scoorde na een honkslag van Marisèla de Wind.

(18 september)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.