Grand Slam * Stats & News
Updated: 19 september 2010
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


Terrasvogels dwingt 4e duel af; gaat in beroep
English
SANTPOORT / HAARLEM - Iber Lengua Terasvogels boekte zondag een 4-0 shutout tegen Tex Town Tigers om een vierde wedstrijd af te dwingen in hun best-of-five Play-Off. Sparks Haarlem keek aanvankelijk tegen een 5-0 achterstand aan vs. Centrals, maar draaide het duel om, won met 7-5 en nam een 2-1 voorsprong in hun wedstrijdenreeks.

Maar er is meer. Terrasvogels is in beroep gegaan tegen de omstandigheden rondom het spelen van de eerste wedstrijd van hun Play-Off. Dat duel werd donderdagavond door regen gestaakt in de derde inning. De ploegen werden toen geïnformeerd door de Bond dat het duel de volgende dag vanaf dat moment moest worden uitgespeeld. Vrijdagavond werd dan ook begonnen met twee uit in de 2e3 en een stand van 1 wijd-2 slag op de slagvrouw, waarna Tex Town Tigers met 1-0 won. Echter, de competitiebepalingen stellen duidelijk dat wanneer een niet geldige wedstrijd wordt gestaakt, die in zijn geheel moet worden overgespeeld. Een wedstrijd is pas geldig als er vijf volledige innings zijn gespeeld, of 4 1/2 wanneer de thuisploeg de leiding heeft of in de 2e5 de leiding neemt.Terrasvogels vs. Tex Town Tigers, 4-0

In Santpoort sloeg Terrasvogels al vroeg toe en scoorde drie punten in de eerste twee slagbeurten tegen Tex Town Tigers, dat vandaag begon met Martina Lackner. In de eerste twee innings kreeg de Oostenrijkse werpster vijf honkslagen tegen. In de eerste inning opende Linda Hoenderdos met een tweehonkslag, maar werd toen op het derde honk uitgeschakeld na een grounder riching kort van Christina Rolla, nadat de vorige slagvrouw ook een grounder had geslagen. Maar met twee uit scoorde Terrasvogels alsnog tweemaal. De honken kwamen vol toen Lackner vier wijd gooide op Kate Gentile en Solange Starrenburg en kreeg toen een RBI-single tegen van Mariëlle Vleugels. Een wilde worp stelde vervolgens Starrenburg in staat te scoren en zette Terrasvogels op 2-0.

In de tweede inning voegde Terrasvogels een punt toe, opnieuw met twee uit. Met één uit bereikte Femke Haage het honk na een infield-hit en schoof vervolgens op na een grounder van Linda Hoenderdos en een infield-hit van Shannah van der Kaaij. Ze scoorde toen Christina Rolla volgde met een honkslag door de linkerkant van het infield. De twee loopsters schoven nog op na een doorgeschoten bal, maar de inning kwam toen ten einde toen een line drive van Kate Gentile onschadelijk werd gemaakt.

In elk van de volgende drie innings liet Terrasvogels twee loopsters achter. In de derde kreeg Mariëlle Vleugels vier wijd met één uit en sloeg Marije Schoenmaker een honkslag met twee uit, maar strandden. In de vierde sloeg Shannah van der Kaaij een honkslag met één uit, waarna Ginger de Weert het werpen overnam van Martina Lackner. Kate Gentile sloeg nog een honkslag met twee uit, maar opnieuw bleven twee loopsters achter. In de vijfde begon Mariëlle Vleugels met vier wijd, maar werd uitgegeven toen ze werd geraakt door een line drive honkslag van Dana Horeman. Met één uit kreeg de thuisploeg loopsters op het eerste en derde honk na een honkslag van Femke Haage, maar beiden bleven achter.

Maar in de zesde inning voegde Terrasvogels wel nog een 'insurance run' toe. Met één uit werd Christina Rolla geraakt door een worp en scoorde toen Kate Gentile volgde met een driehonkslag, waardoor het 4-0 werd.

Tex Town Tigers kreeg een paar scoringskansen, maar werd op drie honkslagen gehouden door Femke van Dusschoten, die zesmaal drie slag gooide. Met twee uit in de eerste inning sloeg Virginie Anneveld een tweehonkslag voor TTT en kreeg Karin Tuk vier wijd, maar werd volgende slagvrouw Lindsey Meadows uitgeschakeld met drie slag. In de volgende slagvrouwe bleven nog eens twee loopsters achter. Meike Witteveen sloeg een honkslag, waarna Mieke Smit-van der Zwaan vier wijd kreeg. Nadat de twee waren opgeschoven na een opofferingsstootslag maakte een grounder een einde aan de inning. TTT liet ook twee loopsters achter in de vierde, nadat Lindsey Meadows was begonnen met een honkslag en opgeschoven naar het derde honk na een fout in het outfield. Met één uit werd Meike Witteveen geraakt door een worp, maar daarna volgden een foul-out en strikeout. In de vijfde liet TTT de zevende loopster achter, maar daarna schakelde Femke van Dusschoten de laatste zeven slagvrouwen op rij uit.


Sparks Haarlem vs. Centrals, 7-5

In Haarlem nam Centrals brutaal een 5-0 voorsprong, maar verzuimde die vast te houden en stond uiteindelijk met lege handen, omdat Sparks Haarlem in de vijfde en zesde inning zeven punten scoorde om met 7-5 te winnen.

Centrals opende de score op Dagmar Bloeming met twee onverdiende punten in de eerste inning. Lead-off hitter JJ Hartung bereikte het honk na een fout, waarna Maaike van Aarle en Lisa Sweeney volgden met back-to-back doubles met twee om de stand op 2-0 te brengen. In de tweede inning werden twee runs toegevoegd, opnieuw met twee uit. Amber Dammers opende met een tweehonkslag, waarna Maaike Blaauwgeers het honk bereikte met een stootslag-honkslag. Twee strikeouts volgden, maar toen kwamen de honken vol toen Anne Blaauwgeers een infield-hit sloeg. Hierna sloeg ook Silea Bos een honkslag en bracht een punt binnen, waarna nog een punt werd gescoord toen er een foute aangooi volgde.

centrals bracht de stand op 5-0 in de vierde inning toen Lotte Holvast met één uit het honk bereikte na een fout, opschoof na een doorgeschoten bal en een honkslag van JJ Hartung en daarna scoorde na een opofferingsslag van Anne Blaauwgeers. Maar hierna stopte het scoren voor Centrals, dat niet eens meer de honken bereikte, omdat Dagmar Bloeming zich herstelde, de laatste elf slagvrouwen op rij uitschakelde en de aanvallende steun van haar teamgenoten kreeg.

Na twee loopsters te hebben achtergelaten in zowel de eerste als de tweede inning scoorde Sparks driemaal in de tweede helft van de vierde inning. Met één uit kwamen de honken vol toen Noémi Boekel een honkslag sloeg, Areke Spel werd geraakt door een worp en Kim Kafoé het honk bereikte na een fout. Hierna gooide werpster Lisa Sweeney vier wijd op Jolanda Kroesen, waardoor werd gescoord en volgde Nathalie Gosewehr met een 2-run single, zodat het 5-3 werd, maar dit leidde ook tot de uitschakeling van Kroesen in een rundown, nadat die het tweede honk had bereikt.

In de vijfde nam Sparks de leiding over. Kim Kluijskens opende met een homerun, waarna Debby Connor en Marloes Fellinger een honkslag sloegen. Nadat beiden waren opgeschoven na een wilde worp volgde een groundout, maar de honken kwamen vol toen Areke Spel vier wijd kreeg. Na een strikeout bracht Jolanda Kroesen met een honkslag twee punten binnen en zette Sparks op 6-5, maar het leverde ook het zevende punt op, omdat er nog een fout werd gemaakt.

(19 september)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.