Grand Slam * Stats & News
Updated: 21 september 2010
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


Beroep Terrasvogels: Winst of Verlies?
English
NIEUWEGEIN - Het beroep dat Iber Lengua Terrasvogels aanspande tegen de omstandigheden rondom de eerste wedstrijd van hun Play-Off series werd maandagavond behandeld. Dinsdag maakte de Commissie van Beroep de uitspraak bekend en die was verrassend.

De eerste wedstrijd van de best-of-five Play-Off vs. Tex Town Tigers werd donderdagavond in de derde inning onderbroken vanwege regen. De ploegen, maar ook de wedstrijdofficials, werden toen geÔnformeerd door de competitieleiding dat het duel de volgende dag moest worden uitgespeeld vanaf het moment van onderbreking. Vrijdagavond werd het duel hervat met twee uit in de tweede helft van de derde inning met een 1 wijd-2 slag stand op de slagvrouw, waarna de wedstrijd door Tex Town Tigers met 1-0 werd gewonnen. Echter, de competitiebepalingen stellen duidelijk dat een niet-geldige wedstrijd in zijn geheel moet worden overgespeeld. Deze regel staat specifiek genoemd onder het kopje 'Playoffs' in de competitiebepalingen. Een wedstrijd is officiŽel geldig als er vijf volledige innings zijn gespeeld of als de thuisploeg na 4 1/2 inning voorstaat of voorkomt. En dus ging Terrasvogels in beroep tegen deze beslissing en had bovendien bevestigingen dat er daadwerkelijk fouten waren gemaakt.

Maandagavond was er een hoorzitting op het bondsbureau van de KNBSB. Na geluisterd te hebben naar de argumenten van beide partijen maakte de Commissie van Beroep de volgende ochtend hun besluit bekend. De Commissie van Beroep concludeerde dat Terrasvogels op alle punten gelijk had. Bovendien stelde de Commissie dat de verkeerde reglementen waren gebruikt, dat de bond nalatig was geweest en dat het verweer zwak was. Echter, de Commissie keek ook naar de derde partij, en dat is Tex Town Tigers, dat de wedstrijd had gewonnen en nadeel zou hebben bij het overspelen. En zo besliste de Commissie van Beroep dat de uitslag gehandhaafd blijft en het duel niet wordt overgespeeld.
Dus, hoe moet je dit noemen? Een Winst of Verlies?

Terrasvogels beraadt zich nog over verdere stappen.

(21 september)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.