Grand Slam * Stats & News
Updated: 23 september 2010
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


Ton van Koeverden, Daisy de Peinder gaan Twins coachen
English
OOSTERHOUT - Ton van Koeverden is volgend seizoen de nieuwe Hoofd Coach bij de softbalsters van Twins. Van Koeverden zal worden geassisteerd door Daisy de Peinder, die na afloop van dit seizoen een punt zette achter haar lange loopbaan als actief speelster.

Van Koeverden is de opvolger van René Roovers, die het seizoen afmaakte als interim Hoofd Coach. Roovers nam het coachen vanaf de tweede competitiehelft, die begon op 10 juli, over toen het bij Twins tot een breuk kwam met Leon Kaptein, die bezig was aan zijn eerste seizoen als Hoofd Coach. Vorig jaar was Kaptein assistent van Roovers, die na het seizoen stopte, vanwege zijn drukke werkzaamheden als wethouder in de Gemeenteraad van Oosterhout. Van de 22 wedstrijden die Twins in de eerste helft van de competitie speelde won Twins er slechts negen er verloor er 13, waarvan acht op rij. Twins sloot de eerste helft af met een 5-0 nederlaag tegen Jong Oranje, dat toen na 22 opeenvolgende nederlagen de eerste zege in de Hoofdklasse-competitie boekte. Na de internationale onderbreking nam Roovers de ploeg weer over, deelde de punten in een double-header met koploper Sparks Haarlem en sloot het restant van het seizoen met een 6-4 'record'. Echter, de ploeg wist de Play-Offs niet te halen en moest dus deelnemen aan de Play-Downs. Op de eerste dag van deze na-competitie stelde Twins de plek in de Hoofdklasse van volgend jaar al veilig.


...Ton van Koeverden...
(© F: Marco Stoovelaar)
Dit seizoen was Ton van Koeverden de Hoofd Coach van Euro Stars, nadat hij jaar daar aanvankelijk begon als Assistent Coach. Eén week voor aanvang van het seizoen nam hij het coachen over van Leo Buiteman, die zich om persoonlijke redenen terugtrok. Met een 'record' van 12-19-1 eindigde Euro Stars op de zesde plaats en stelde de Hoofdklasse-plek voor volgend seizoen veilig op de laatste speeldag van de Play-Downs. In 2005 debuteerde Van Koeverden als coach in de Hoofdklasse toen hij Assistent Coach was bij DSC '74. Een jaar later werd hij Hoofd Coach van de Haarlemse ploeg en leidde het team twee seizoenen, waarin hij in 2006 vijfde werd en in 2007 de vierde plaats deelde met Twins. DSC '74 miste dat jaar echter de Play-Offs, omdat het onderling resultaat in het voordeel van Twins was. In 2008 was Van Koeverden de Hoofd Coach van Centrals, dat toen zevende werd en zich handhaafde na een 'sweep' in drie wedstrijden in de Promotie/Degradatie Play-Off tegen Onze Gezellen. Voordat hij een clubteam ging coachen maakte Van Koeverden deel uit van de coachingstaf van het Nederlands Heren Softbal B-team. Als Hoofd Coach in de Hoofdklasse is Van Koeverden's 'record' 51-85-1.


...Daisy de Peinder...
(© F: Marco Stoovelaar)
Daisy de Peinder begon haar softbal-loopbaan in 1982 bij Twins, waarna ze bij deze vereniging in 1993 in de Hoofdklasse debuteerde en toen in negen wedstrijden speelde. Ze zou uiteindelijk 17 seizoenen uitkomen voor de club uit Oosterhout en miste alleen het seizoen 2007. In dat jaar speelde Daisy voor Macerata in de Italiaanse competitie. n haar loopbaan was Daisy de Peinder een gedreven speelster en een leider in de ploeg. In de 462 Hoofdklasse-wedstrijden die ze speelde was ze voornamelijk korte stop. De Peinder was een solide slagvrouw met hoogtepunten in 2002 en 2003 toen ze respectievelijk tot slaggemiddeldes kwam van .418 en .469. Tussen 1996-2001 speelde ze ook college-softbal en speelde voor Tallahassee Community College (1996-1997), St. Louis Community College (1998-1999) en Columbus State University (2000-2001). In 1997 debuteerde Daisy in het Nederlands Sofbal Team en zou gaan uitkomen in 146 officiële interlandwedstrijden voor de nationale ploeg, met wie ze deelnam aan vele internationale evenementen, waaronder één Olympische Spelen (Peking, 2008), 3 Wereldkampioenschappen, 5 Europese Kampioenschappen, 3 Olympische Kwalificatie Toernooien, 4 Canada Cups en 2 Haarlemse Softbal Weken. Na afloop van de Spelen in 2008 sloot Daisy haar internationale loopbaan af.

Voor Daisy de Peinder is dit niet haar eerste coach-ervaring. Tijdens het seizoen 2004 bij Twins was ze de Assistent Coach (als speelster) van Koen Janssen en was vervolgens in een paar wedstrijden Hoofd Coach, totdat Mark van den Heuvel het seizoen afmaakte met Daisy opnieuw als assistent.

(23 september)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.