Grand Slam * Stats & News
Updated: 23 november 2010
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


Nathalie Gosewehr gaat in 2011 in ItaliŽ spelen
English
HAARLEM - Nathalie Gosewehr, outfielder van landskampioen Sparks Haarlem en het Nederlands Softbal Team zal volgend seizoen uitkomen in de Italiaanse softbalcompetitie. Ze gaat spelen voor de Italiaanse kampioen Caserta en zal in 2011 de derde Oranje-international zijn die in ItaliŽ speelt, samen met RHP Lindsey Meadows en OF Saskia Kosterink.


...Nathalie Gosewehr...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Nathalie begon haar softbal-loopbaan op zesjarige leeftijd bij Spaarnwoude, waar ze 12 seizoenen zou spelen. Ze debuteerde daarna in de Hoofdklasse in 2002 als speelster van DSC '74. Na drie seizoenen gespeeld te hebben voor DSC '74 ging Nathalie naar Terrasvogels waar ze in vijf Hoofdklasse-seizoenen zou uitkomen (2005-2009). Na afloop van vorig seizoen besloot Nathalie te gaan spelen voor Sparks Haarlem, met wie ze landskampioen werd en de Europese Cup Winners Cup won. Tijdens het laatste evenement werd Nathalie uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speelster. Vorig jaar won ze de Cup ook toen ze uitkwam voor Terrasvogels en werd toen eveneens de MVP van het toernooi en was toen tevens Beste Slagvrouw.

Dit seizoen speelde Nathalie in alle 32 wedstrijden voor Sparks Haarlem en sloeg .374 (34-uit-91) met vijf doubles en drie triples. Haar 34 honkslagen waren het tweede hoogste aantal van de ploeg, net als haar 28 gescoorde punten en 23 gestolen honken. Nathalie kwam tot 19 binnengeslagen punten.

In 2004 debuteerde Nathalie in het Nederlands Softbal Team, waarvan ze tot half 2007 deel uitmaakte. In december 2008 keerde ze terug in Oranje. Met de nationale ploeg nam Nathalie ondermeer deel aan twee Wereldkampioenschappen, twee Europese Kampioenschappen en drie Canada Cups. Vorig jaar maakte ze deel uit van de ploeg die de Europese titel veroverde in Valencia (Spanje) en dit jaar nam ze met Oranje deel aan het Wereldkampioenschap in Venezuela. Nathalie speelde in totaal in 63 interlandwedstrijden voor Oranje.

Volgend jaar zal ook rechtshandige werpster Lindsey Meadows in de Italiaanse competitie debuteren als speelster van Nuoro. Outfielder Saskia Kosterink speelde dit jaar in haar eerste seizoen in ItaliŽ en keert volgend jaar weer terug naar Sanontint Bollate.

Nathalie is de achtste Nederlandse speelster die in de Italiaanse competitie zal spelen. Eerder speelden LuciŤne Geels (1989, Bussolengo), Anouk Mels (1998-1999, Ronchi Dei Legionari), Sandra Gouverneur (2006, 2009, Nuoro), Rebecca Soumeru (2006, Macerata), Daisy de Peinder (2007, Macerata) en Saskia Kosterink (2010, Bollate) in ItaliŽ. Lindsey Meadows werd de zevende toen ze na afloop van dit seizoen bekend maakte dat ze in ItaliŽ ging spelen.

(23 november)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.