Grand Slam * Stats & News
Updated: 28 april 2010
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


Tex Town Tigers zet winning streak voort
English
DE BILT / HAARLEM / SANTPOORT / OOSTERHOUT - Computer SOS Tex Town Tigers won zaterdag tweemaal ruim en versloeg DSS met 11-0 en 10-2 om hun winning streak te verlengen naar acht wedstrijden. In de opener gooide Lindsey Meadows een 4-inning Perfect Game, terwijl Nadine Marinus twee RBI-doubles sloeg. In Game 2, kwam TTT tot 13 honkslagen, waaronder drie van Merel Oosterveld. Sparks Haarlem won met 5-0 en 3-1 vs. Centrals. In de opener, gooide Dagmar Bloeming een one-hitter, terwijl Kirsten Scheele 10 keer drie slag gooide in Game 2. Iber Lengua Terrasvogels won tweemaal vs. Euro Stars, 6-3 en 3-1. In de openingswedstrijd had Aimee Murch 10 strikeouts, waarna Femke van DusschotenLinda Hoenderdos sloeg vier honkslagen in deze double-header. Twins won met 5-0 en 3-1 vs. DSS. Andee Lindgren was de winnende werpster in beide wedstrijden, had 12 strikeouts in de opener en vier in Game 2. In Game 2 stond Twins met 1-0 achter toen het drie punten scoorde in de zesde slagbeurt.

Stand & Programma


Centrals vs. Sparks Haarlem, 0-5, 1-3
DE BILT - Dagmar Bloeming kreeg slechts één honkslag tegen in de openingswedstrijd van deze double-header. De oranje-werpster kwam tot vier strikeouts en stond slechts vier speelsters tot de honken toe. In de tweede inning, met één uit, sloeg Silea Bos een honkslag voor Centrals, maar dat zou de enige hit voor haar ploeg zijn. Bos was de enige speelster die het honk tweemaal bereikte, want ze kreeg ook vier wijd in de vijfde inning.


...Dagmar Bloeming...
...one-hitter...
(© Foto: MS)
Sparks Haarlem scoorde twee punten in de tweede inning. Debby Connor begon met vier wijd en scoorde toen Noémi Boekel volgde met een tweehonkslag. Even later scoorde de laatste na ene foute aangooi. Drie runs werden toegevoegd in de vijfde slagbeurt. Rebecca Soumeru, die in dit duel in het linksveld speelde, begon met een driehonkslag en scoorde toen ook Nathalie Gosewehr een driehonkslag sloeg met één uit.

...Kirsten Scheele...
...10 strikeouts...
(© Foto: MS)
Volgende slagvrouw Chantal Versluis kreeg toen drie slag, maar bereikte het honk na een doorgeschoten bal. De twee loopsters scoorden beiden toen Kim Kluijskens een tweehonkslag sloeg en de stand op 5-0 bracht.

In Game Two opende Sparks Haarlem de score in de eerste inning. Met één uit kreeg Chantal Versluis en stal het tweede en derde honk, waarna ze scoorde toen er een fout werd gemaakt. Kim Kluijskens volgde met een honkslag en scoorde na een 2-out double van Noémi Boekel. Areke Spel sloeg eveneens een tweehonkslag, maar twee honkloopster bleven achter, omdat er een grounder volgde.

Centrals antwoordde met een punt in de eigen eerste slagbeurt toen Anne Blaauwgeers het honk bereikte na een fout en scoorde na een grounder van Amber Dammers. Sparks pakte het punt terug in de vijfde inning toen Kim Kluijskens (die 3-uit-3 sloeg) een honkslag sloeg met één uit, opschoof na een fout en scoorde op een wilde worp van de Canadese Molly Yetman. Centrals liet de honken vol achter in de derde inning en kreeg daarna geen scoringskansen meer in het restangt van het duel op Kirsten Scheele, die tot 10 strikeouts kwam en vijf honkslagen toestond.

Line Scores, Box Scores & Play-by-Plays


Olympia Haarlem vs. Tex Town Tigers, 0-11 (4), 2-10 (6)
HAARLEM - Computer SOS Tex Town Tigers won zaterdag tweemaal ruim en versloeg DSS met 11-0 en 10-2 om hun winning streak te verlengen naar acht wedstrijden. In de opener gooide Lindsey Meadows een 4-inning Perfect Game, terwijl Nadine Marinus twee RBI-doubles sloeg. In Game 2, kwam TTT tot 13 honkslagen, waaronder drie van Merel Oosterveld.


...Lindsey Meadows...
...Perfect Game...
(© Foto: Robert Jan de Vries)
Tex Town Tigers, dat vorige bevestigde dat het geen binding meer heeft met hun hoofdsponsor Computer SOS, opende de score in Game One in de tweede inning. Met één uit sloeg Virginie Anneveld een tweehonkslag en scoorde toen Nadine Marinus met twee uit ook een tweehonkslag sloeg. In de volgende slagbeurt kwam Tex Town Tigers tot een rally van zeven punten. Dinet Oosting (vier wijd) scoorde toen na een opofferingsslag van Petra van Heijst, terwijl Merel Oosterveld (honkslag) scoorde toen Kirsten Holshof in een rundown kwam na de OS. Hierna sloeg Karin Tuk een tweehonkslag en scoorde na een honkslag van Virginie Anneveld. Na vier wijd voor Lindsey Meadows zorgde Nadine Marinus met haar tweede tweehonkslag voor een nieuw punt. Nog eens twee punten volgden toen er een fout werd gemaakt op een grounder van Marije ten Thij, die daarna zelf scoorde toen er ook een fout werd gemaakt na een grounder van Dinet Oosting. Olympia-starter Rosanne de Vries werd hierna vervangen door Deion van der Voort, die nog eens drie runs moest toestaan in de vierde inning. Petra van Heijst (honkslag) scoorde toen na een fout met volle honken op een grounder van Lindsey Meadows, Karin Tuk (vier wijd) scoorde via een force play-grounder van Nadine Marinus en Meadows scoorde na vier wijd met volle honken voor Oosting om de stand op 15-0 te brengen, genoeg om het duel voortijdig te kunnen afsluiten na vier innings via de mercy-rule.

Pitcher Lindsey Meadows schakelde alle 12 slagvrouwen die ze in dit 4-inning duel zag uit, waaronder vijf met drie slag, en registreerde daarmee de eerste Perfect Game van het seizoen.

In Game Two stond Tex Town Tigers na de eerste inning met 2-0 achter. Courtney Lyons begon voor Olympia Haarlem met een honkslag en Marisèla de Wind sloeg een honkslag met één uit. Hierna bracht Maranca Ham de twee loopsters binnen met een tweehonkslag. Maar in de volgende vijf innings bereikten nog slechts drie slagvrouwen de honken en werd niet meer gescoord. Aan de andere kant scoorde Tex Town Tigers 10 punten om ook dit duel via de mercy-rule af te sluiten.

TTT scoorde het eerste punt in de tweede inning na een RBI-single van Nadine Marinus (die vandaag vier RBI's had). Drie runs werden daarna toegevoegd in de derde slagbeurt, dankzij een fout en een 2-run double van Karin Tuk. Met een 4-2 voorsprong kwam Tex Town Tigers tot een rally van zes punten in de zesde inning op zeven honkslagen. Merel Oosterveld sloeg twee honkslagen in deze slagbeurt. Na haar eerste honkslag volgde Petra vanm Heijst met één uit ook met een honkslag en de twee scoorden na een honkslag van Karin Tuk, die vier RBI's had. Een fout, een honkslag van Marije ten Thij en de tweede hit van Oosterveld verhoogde de stand daarna naar 10-2.

Line Scores, Box Scores & Play-by-Plays

...Game 2: Nadine Marinus duikt head-first naar het tweede honk na haar honkslag in de 2e inning...
...Korte stop Rebecca Duindam ontvangt de bal te laat...
(© Foto's: Robert Jan de Vries)
...Game 2: Merel Oosterveld steelt het tweede honk en is sneller dan de aangooi naar korte Rebecca Duindam...
(© Foto's: Robert Jan de Vries)


Iber Lengua Terrasvogels vs. Euro Stars, 6-3, 3-1
SANTPOORT - Iber Lengua Terrasvogels won tweemaal vs. Euro Stars, 6-3 en 3-1. In de openingswedstrijd had Aimee Murch 10 strikeouts, waarna Femke van DusschotenLinda Hoenderdos sloeg vier honkslagen in deze double-header.


...Linda Hoenderdos...
...4 hits, 2 runs...
(© Foto: MS)
Terrasvogels opende de score in de eerste slagbeurt toen Linda Hoenderdos (die drie honkslagen sloeg in de eerste drie innings) begon met een honkslag, opschoof na honkslagen van Shannah van der Kaaij en Christina Rolla en scoorde op een opofferingsslag van Kate Gentile. Hierna volgde een 5-run rally in de tweede inning toen Terrasvogels een aantal zeer rake klappen registreerde. Marije Schoenmaker opende met een driehonkslag en scoorde op een 2-out single van Linda Hoenderdos. Hierna sloeg ook Shannah van der Kaaij een driehonkslag om nog een punt binnen te brengen. Na vier wijd voor Christina Rolla volgde nog een driehonkslag en die kwam dit keer van de knuppel van Kate Gentile om de stand te verhogen naar 5-0. Het betekende het einde voor startende werpster Daisy verstappen. Ze werd opgevolgd door Rebecca Antonissen, die werd begroet met een RBI-single van Solange Starrenburg, maar daarna de Terrasvogels-aanval tot zwijgen bracht in het restant van het duel. Ze stond nog slechte één honkslag tegen, een 2-out single van Solange Starrenburg in de vierde.


...Kate Gentile...
...double, triple...
...5 RBI's...
(© Foto: MS)
Euro Stars verkleinde de achteestand door in de derde inning driemaal te scoren. Michelle van Driel en Ellen Venker sloegen toen een honkslag en Kim Donkers volgde met een RBI-single. Een 2-out single van Anouk van den Heuvel en een fout op een grounder van Daisy Verstappen leverde Euro Stars toen nog eens twee runs op, maar hierna stond Aimee Murch geen punten meer toe. De Australische werpster kwam tot 10 strikeouts en kreeg in het restant nog slechts één honkslag tegen, een single van Kim Donkers in de vijfde.

In Game Two nam Euro Stars een 1-0 voorsprong in de tweede inning op Femke van Dusschoten, die acht strikeouts had en slechts twee honkslagen toestond. Maar de twee hits zorgden niet voor Euro Stars' enige punt. Met twee uit kregen Daphne Endlich en Michelle van Driel vier wijd, waarna een fout volgde op een grounder van Ellen Venker en voor volle honken zorgde. Kim Donkers volgde met een nieuwe vrije loop en bracht zo het punt binnen, maar daarna bleven drie loopsters achter toen een strikeout volgde.

Terrasvogels reageerde met twee runs in de derde inning op de Amerikaanse starter Laura Benardinelli. Met één uit bereikte Linda Hoenderdos het honk na een infield-hit en kwam op het derde honk toen er een fout werd gemaakt op een OSS van Shannah van der Kaaij. Er volgde wat heen en weer gegooi en toen Hoenderdos hierbij probeerde te scoren werd ze uitgeschakeld op de plaat. Christina Rolla kreeg toen vier wijd en Kate Gentile kwam vervolgens door met een 2-run double om Terrasvogels een 2-1 voorsprong te bezorgen. In de vijfde inning voegde de thuisploeg nog een 'insurance run' toe. Femke Haage kreeg toen vier wijd, stal het tweede honk en scoorde na een honkslag van Rolla.

Line Scores, Box Scores & Play-by-Plays


Twins vs. DSS, 5-0, 3-1
OOSTERHOUT - Twins won met 5-0 en 3-1 vs. DSS. Andee Lindgren was de winnende werpster in beide wedstrijden, had 12 strikeouts in de opener en vier in Game 2. In Game 2 stond Twins met 1-0 achter toen het drie punten scoorde in de zesde slagbeurt.


...Andee Lindgren...
...2 wins...
...16 strikeouts...
(© Foto: Twins)
In de opener was DSS dicht bij een punt in de eerste slagbeurt toen een loopster op de plaat werd uitgeschakeld, maar werd hierna het zwijgen opgelegd door Andee Lindgren, die, na een 2-out single van Marijke van Veen, elf slagvrouwen op rij uitschakelde tussen de tweede en zesde inning, waaronder zes met drie slag. In de zesde en zevende kwam DSS weer op het honk op Lindgren, die 12 keer drie slag gooide en slechts één honkslag toestond in de laatste vijf inning.


...Lieke Duffhues...
...RBI-triple...
(© Foto: Twins)
Twins strandde twee loopsters in de eerste inning, maar scoorde daarna een punt in de tweede na een 2-out single van Evelien Vonk. Een ander punt volgde in de derde, dankzij de twee Belgische speelsters op het Twins-roster. Sarah Van Der Meiren begon met een honkslag en scoorde na een 2-out single van Sandy Lauwers. In de vijfde scoorde Twins twee onverdiende punten toen DSS driemaal in de fout ging, waarna een vijfde punt werd toegevoegd in de zesde toen er opnieuw een fout werd gemaakt door de Haarlemse verdediging.

In Game Two nam DSS een 1-0 voorsprong in de derde inning. Met één uit sloeg Kelly Zuurendonk een honkslag en ging scoren na een double van Julie Owen. Twins-werpster Andee Lindgren schakelde hierna negen slagvrouwen op rij uit en kreeg geen punten meer tegen, maar moest tot de zesde inning wachten op haar tweede zege van de dag. Amanda Hess, de Amerikaanse werpster van DSS kreeg een one-out single tegen van Fabienne van Uden in de eerste inning, maar hield Twins daarna hitloos de volgende drie innings. In de vijfde sloegen Evelien Vonk en Micky Jansen honkslagen voor Twins, maar bleven achter. Twins sloeg daarna toe in de zesde inning. Lead-off hitter Sarah Van Der Meiren werd geraakt door een worp en Daisy de Peinder bereikte het honk na een fout. Met één uit zorgde een honkslag van Andee Lindgren voor de gelijkmaker, waarna een grounder van Sandy Lauwers Twins een voorsprong opleverde, die werd opgevoerd met een punt toen Lieke Duffhues een RBI-triple toevoegde.

Line Scores, Box Scores & Play-by-Plays


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.