Grand Slam * Stats & News
Updated: 28 april 2010
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


Terrasvogels verslaat Jong Oranje
English
SANTPOORT - Iber Lengua Terrasvogels won zondag met 6-4 en 12-0 vs. Jong Oranje om weer terug te keren in de top-4 van de Hoofdklasse. Maar, de nationale jeugdploeg bezorgde vandaag wederom een tegenstander de nodige schrik. Vorige week dwong men landskampioen Computer SOS Tex Town Tigers tot het scoren van het winnende punt in de laatste inning van de tweede wedstrijd van hun double-header, vandaag stond Jong Oranje met 4-2 voor in de vijfde inning tegen de vice-kampioen en vorig jaar winnaar van de Cup Winners Cup. Met een 2-0 achterstand kwamen de Junioren in de tweede inning tot een rally van vier punten en hielden de voorsprong vast totdat Terrasvogels in de vijfde langszij kwam. Terrasvogels besliste het duel daarna in de zesde na een RBI-triple van Kate Gentile en een honkslag van Solange Starrenburg. In de tweede inning nam Femke van Dusschoten de pitching over, gooide tien keer drie slag en stond nog slechts ťťn honkslag toe in het restant van het duel.

In Game Two ging het een stuk makkelijker voor Terrasvogels, dat comfortabel met 12-0 won in vijf innings op 13 honkslagen, waaronder drie van Marije Schoenmaker. Winnende werpster Aimee Murch gooide een 2-hitter waarin beide honkslagen werden geslagen door Dinet Oosting.

Standings & Schedule


...Femke van Dusschoten...
...10 strikeouts...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
In de openingswedstrijd liet Terrasvogels in de eerste inning twee loopsters achter, maar scoorde toen tweemaal in de tweede slagbeurt op starter Inge Tishauser. Met twee uit sloeg Iris Kolman een honkslag en scoorde op een driehonkslag van Femke Haage, die vervolgens zelf scoorde na een honkslag van Linda Hoenderdos. Maar Jong Oranje reageerde, met een 2-0 achterstand, met vier punten in de tweede helft van de tweede inning. Dinet Oosting en Nadia Bron (stootslag) begonnen met honkslagen en schoven op na een OSS van NoŽmie Brandjes. Een punt werd hierna gescoord toen een fout volgde op een grounder voor de thuisplaat van Rebecca Duindam. Een driehonkslag langs de derde honk-lijn van Sophie Bugter bezorgde Jong Oranje daarna een 3-2 voorsprong. Even later werd ze op de plaat uitgeschakeld na een poging te scoren na een grounder van Monique Melissant. Jessie van Aalst volgde met een tweehonkslag om de loopster naar het derde honk te brengen. De honken kwamen vol toen Suzanne Meiring vier wijd kreeg en een nieuw punt werd gescoord toen Laura Treurniet een honkslag sloeg. Met de honken vol nam Femke van Dusschoten het werpen over van starter MariŽlle Vleugels en sloot de inning af met een strikeout. Vanaf dit moment domineerde Van Dusschoten, want ze schakelde 16 van de 17 slagvrouwen die ze zag uit in het restant van het duel. Na 10 slagvrouwen op rij te hebben uitgeschakeld kreeg ze een honkslag tegen van Nadia Bron, maar hierna volgden weer zes nullen op rij.

Met een 4-2 achterstand werd Terrasvogels hitloos gehouden in de derde en vierde inning voor Jessie van Aalst. Terrasvogels kwam daarna langszij in de vijfde inning op nieuwe werpster Laura Treurniet, die twee onverdiende punten moest toestaan. Christina Rolla begon met een honkslag en Marije Schoenmaker kreeg met twee uit vier wijd en stal het tweede honk. Op de aangooi richting tweede honk wist Rolla te scoren. Een fout op een klap van Aimee Murch stelde Schoenmaker in staat de gelijkmaker te scoren.

In de zesde inning scoorde Terrasvogels weer tweemaal (wederom met twee uit) om een 6-4 voorsprong te nemen. Linda Hoenderdos begon met een stootslag-honkslag en scoorde op een 2-out triple van Kate Gentile, die even later zelf scoorde toen Solange Starrenburg een honkslag sloeg.


...Marije Schoenmaker...
...3 hits, 2 runs...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
In Game Two bleef de stand drie innings puntloos, maar toen kwam Terrasvogels tot een rally van vijf runs in de vierde en scoorde er nog eens zeven in de vijfde slagbeurt om een comfortabele 12-0 voorsprong te nemen om het duel voortijdig af te kunnen sluiten via de mercy-rule. Terrasvogels-werpster Aimee Murch gooide het gehele duel, had vier strikeouts en kreeg slechts twee hits tegen, beide geslagen door Dinet Oosting.

Jong Oranje-starter Marjolein Merkx schakelde de eerste zes slagvrouwen uit, kreeg toen een infield-hit tegen van Marije Schoenmaker, maar die ging uit bij stelen, gevolgd door een vangbal en strikeout. Maar in de vierde inning opende Linda Hoenderdos met een tweehonkslag, waarna Christina Rolla vier wijd kreeg met ťťn uit en Kate Gentile met een honkslag voor het eerste punt zorgde. Na een werpsterwissel sloeg ook Solange Starrenburg een honkslag en voegde MariŽlle Vleugels een 2-run double toe. Even later werd de laatste op de plaat uitgeschakeld na een poging te scoren op een honkslag van Marije Schoenmaker, die daarna het vijfde punt ging scoren in deze slagbeurt toen Iris Kolman's honkslag werd gevolgd door een fout.

In de vijfde inning werden zeven punten gescoord. In deze slagbeurt sloeg Christina Rolla een RBI-triple, die werd gevolgd door een RBI-double van Kate Gentile, een RBI-single van Solange Starrenburg, vier wijd voor MariŽlle Vleugels en de derde honkslag in deze wedstrijd van Marije Schoenmaker. Een vrije loop voor Iris Kolman resulteerde daarna in een nieuw punt en een nieuwe werpster. Honkslagen van Linda Hoenderdos en Shannah van der Kaaij en vier wijd met volle honken voor Christina Rolla verhoogde de stand vervolgens naar 12-0.

Line Scores, Box Scores & Play-by-Plays

Meer details en foto's van deze double-header op de site van de Nederlandse Softbal Teams


...Iris Kolman tikt Sophie Bugter uit in Game One...
...bij een poging te scoren...
(© Foto: Marco Stoovelaar)

...Kate Gentile's triple in Game One...
...3B Dinet Oosting komt net tekort met de tik...
(© Foto: Marco Stoovelaar)


...MariŽlle Vleugels...

...Femke van Dusschoten...

...Aimee Murch...

...Inge Tishauser...
(Foto's: Robert Jan de Vries)

...Jessie van Aalst...

...Laura Treurniet...

...Marjolein Merkx...

...Marit van Vulpen...
(Foto's: Robert Jan de Vries)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.