Grand Slam * Stats & News
Updated: 25 september 2010
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


TTT naar Holland Series; Centrals verrast opnieuw!
English
ENSCHEDE / DE BILT - Regerend kampioen Tex Town Tigers kwam zaterdagmiddag terug van een achterstand om Game Four met 3-2 te winnen en daardoor ook de best-of-five Play-Off vs. Iber Lengua Terrasvogels, waardoor het de eerste ploeg was die zich verzekerde van een plek in de Holland Series. Hun tegenstander wordt op zondag beslist, want Centrals verraste opnieuw, speelde wederom een prima duel scoorde tweemaal in de tweede helft van de zevende inning om Sparks Haarlem met 3-2 te verslaan en een vijfde en beslissende wedstrijd af te dwingen. Game 5 wordt zondag in Haarlem gespeeld en begint om 14:00 uur. De Holland Series gaat op donderdag 30 september van start. Wanneer Sparks zondag wint opent de Series in Haarlem, wanneer Centrals wint wordt in Enschede begonnen.


Tex Town Tigers vs. Terrasvogels, 3-2

In Enschede, leidde Terrasvogels met 2-0 toen Tex Town Tigers langszij kwam in de vijfde inning en daarna het winnende punt scoorde in de zevende inning om de reeks te winnen. Vorig jaar stonden de twee teams tegenover elkaar in de Holland Series.

In de eerste helft van de tweede inning kreeg Terrasvogels de eerste loopster in scoringspositie. Met één uit sloeg Solange Starrenburg een honkslag en stal het tweede honk, maar daarna volgde een strikeout. Vervolgens sloeg Dana Horeman een line drive richting eerste honk, maar ving Nadine Marinus de bal om de slagbeurt af te sluiten.

In de tweede helft van de tweede inning dreigde Tex Town Tigers als eerste te scoren. Met één uit kreeg Nadine Marinus het eerste honk, omdat ze was geraakt door een worp, hoewel het leek alsof ze de bal niet ontweek. Met twee uit sloeg Mieke Smit-van der Zwaan een honkslag, maar daarna sloot een strikeout de slagbeurt af.

Terrasvogels opende daarna wel de score door twee punten laten aantekenen met twee uit in de derde inning. Marije Schoenmaker opende met een honkslag en schoof op na een opofferingsstootslag van Femke Haage en een grounder van Linda Hoenderdos. Shannah van der Kaaij sloeg vervolgens een honkslag door het midden om Terrasvogels een 1-0 voorsprong te geven. Even later bereikte ze het derde honk na een tweehonkslag van Christina Rolla en de honken kwamen vol toen TTT-pitcher Lindsey Meadows vier wijd gooide op Kate Gentile. Terrasvogels bracht de stand op 2-0 toen volgende slagvrouw Solange Starrenburg een honkslag in het linksveld sloeg en de honken dus vol bleven. Hierna dreunde Mariëlle Vleugels de bal het midveld in voor een ogenschijnlijke 2-run en misschien zelf 3-run double, maar midveldster Merel Oosterveld rende naar achteren, reikte voor de bal en maakte een inning-afsluitende en -reddende vangbal.

Terrasvogels-pitcher Femke van Dusschoten zorgde daarna voor drie nullen in de derde en vierde TTT-inning. In de volgende slagbeurt sloeg Christina Rolla opnieuw een tweehonkslag, dit keer met twee uit, maar de TTT-verdediging appèleerde dat ze het eerste honk had gemist. 1B Umpire Frank Duits had dat eveneens geconstareerd en bevestigde dat met een uit-call.

TTT kwam langszij in de tweede helft van de vijfde. Meike Witteveen opende met een honkslag en werd vervangen door pinch-runner Lynn Dollekamp, die opschoof na een OSS van Mieke Smit-van der Zwaan. Kirsten Holshof kreeg vervolgens vier wijd en de twee loopsters schoven op na een wilde worp. Hierna sloeg Merel Oosterveld een line drive op de handschoen van van 2B Christina Rolla, een klap die mogelijk had kunnen eindigen in een 'inning-ending double play'. Maar omdat de bal wegsprong vanaf de handschoen in kort rechtsveld achter het eerste honk konden de twee loopsters scoren en de stand in evenwicht brengen. 1B Shannah van der Kaaij maakte hierna een prima vangbal op een line drive van Marije ten Thij, die wel eindigde in een dubbelspel.

Lindsey Meadows zorgde voor drie nullen in de zesde en zevende en schakelde de laatste 13 slagvrouwen op rij uit. In de 2e7 begon Meike Witteveen opnieuw met een honkslag en werd ook nu weer vervangen door pinch-runner (en flex player) Lynn Dollekamp, die, net als twee innings eerder, een honk opschoof na een OSS van Mieke Smit-van der Zwaan. Volgende slagvrouw Kirsten Holshof plaatste ook een opofferingsstootslag en die eindigde in een foute aangooi en leverde TTT het winnende punt op.

Hiermee bereikte Tex Town Tigers de 25ste Holland Series (die in 1982 voor het eerst op het programma stond) en plaatste zich voor het derde jaar op rij voor de finale, waardoor de Enschedese ploeg dus de kans krijgt een trilogie te completeren. De laatste ploeg die driemaal op rij landskampioen werd was Sparks Haarlem, die de titel veroverde in 2004, 2005 en 2006. Tussen het laatste kampioenschap van Sparks en het eerste van TTT won Terrasvogels de titel in 2007.


Centrals vs. Sparks Haarlem, 3-2

In De Bilt las het scoreverloop van de vierde wedstrijd tussen Centrals en Sparks Haarlem vrijwel hetzelfde als die in Enschede. Sparks Haarlem nam ook een 2-0 voorsprong en verloor eveneens in de tweede helft van de zevende, waardoor in deze reeks zondag een vijfde wedstrijd volgt.

Sparks, dat werd 'outhit' met 8-3, nam een 1-0 voorspring in de eerste inning toen Chantal Versluis homerde met één uit. Centrals dreigde daarna te scoren in hun tweede slagbeurt. Met één uit sloeg Silea Bos een honkslag en schoof op na een doorgeschoten bal, waarna Amber Dammers vier wijd kreeg. De twee loopsters schoven op na een grounder van Kimberly van der Lee, waarna de honken vol kwamen toen Sparks-werpster Kirsten Scheele ook vier wijd gooide op Maaike Blaauwgeers. Maar de honken bleven vol achter toen er een strikeout volgde.

Sparks reageerde met een punt in de derde om de stand op 2-0 te brengen. Met één uit sloeg Kim Kafoé een driehonkslag en scoorde toen Nathalie Gosewehr het honk bereikte na een fout. Een foute aangooi op een OSS van Chantal Versluis bezorgde Sparks twee honkloopsters, die naar het tweede en derde honk opschoven na een grounder van Kim Kluijskens. De twee bleven achter toen er een vangbal volgde.

Centrals liet daarna twee loopsters achter in de vierde inning. Maaike van Aarle begon met een stootslag-honkslag en Silea Bos kreeg vier wijd, waarna beiden opschoven na een OSS, maar de volgende twee slagvrouwen werdn uitgeschakeld.

Centrals pakte daarna wel een punt terug in de vijfde inning. Met één uit sloeg JJ Hartung een tweehonkslag en schoof op toen volgende slagvrouw Anne Blaauwgeers werd uitgevangen, waarna ze scoorde toen ook Lisa Sweeney een tweehonkslag sloeg. Maaike van Aarle kreeg nog vier wijd, maar de inning kwam ten einde toen Silea Bos een line drive sloeg naar werpster Kirsten Scheele.

Beide ploegen lieten een loopster achter in de zesde inning en Sparks daarna nog een loopster op het derde honk in de 1e7. Met een 2-1 achterstand in de 2e7 sloeg Centrals toe met één uit. JJ Hartung begon met een honkslag, waarna Anne Blaauwgeers werd uitgevangen op fout gebied. Nadat ook volgende slagvrouw Lisa Sweeney een honkslag had geslagen werd Dagmar Bloeming ingebracht als vervangster van Kirsten Scheele. De twee loopsters schoven daarna op na een wilde worp, waarna een gedwongen loop werd gecreëerd door de honken vol te zetten via opzettelijk vier wijd voor Maaike van Aarle. Maar toen sloeg Silea Bos een honkslag in het linksveld, die de twee Amerikaanse speelsters in staat stelde te scoren en Centrals een 3-2 winst bezorgde.

Winnende werpster Lisa Sweeney gooide het gehele duel en kwam tot een 3-hitter. Vanaf Kim Kluijskens' grounder in de derde inning schakelde ze 10 slagvrouwen op rij uit en 14 van de laatste 16 speelsters die ze tegenover zich kreeg.

(25 september)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.