Grand Slam * Stats & News
Updated: 25 september 2010
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


Olympia Haarlem blijft Hoofdklasser!
English
ROSMALEN - Olympia Haarlem beleefde zaterdag wederom een spannende dag en kroop opnieuw door het oog van de naald (na een 'come-from-behind' nederlaag) in de Promotie/Degradatie Play-Off tegen Gryphons, maar omdat men de double-header deelde won de ploeg de reeks met 3-1 en verzekerde zich weer van een plek in de hoogste afdeling van volgend jaar. Door het verlies blijft Gryphons spelen in de Overgangsklasse. Vorig jaar stonden beide ploegen ook tegenover elkaar in de Promotie/Degradatie Play-Off, maar toen waren de rollen omgedraaid. Een jaar geleden was het Gryphons dat op de zevende plaats eindigde in de Hoofdklasse en moest spelen vs. Olympia, dat toen tweede werd in de Eerste Klasse. Ook toen was het een spannende reeks, gewonnen met 3-2 voor Olympia, dat daardoor promoveerde naar de Hoofdklasse, terwijl Gryphons degradeerde.


Game One

In de openingswedstrijd op zaterdag stond Olympia met 7-1 voor in de derde inning, maar verzuimde die voorsprong vast te houden. Gryphons pakte een punt terug in de 2e3 en scoorde vervolgens elf punten in de volgende drie slagbeurten om een 13-7 voorsprong te nemen. Olympia scoorde nog drie runs in de zevende, maar Gryphons won met 13-10 en dwong een vierde duel af.

In de 'high-scoring'(23 punten) en 'high-hitting' (27 honkslagen) wedstrijd stond Olympia op een bepaald moment zelfs even met 6-0 voor. Voor de Haarlemse ploeg begon het scoren in de eerste inning met twee runs. Christie Hill opende met een honkslag, schoof op na een OSS van Rebecca Duindam en scoorde na een tweehonkslag van Lisanne van den Berg, die later het tweede punt scoorde na een honkslag van Maranca Ham.

In de tweede inning werden vier runs toegevoegd met twee uit. Met Laura Burggraaf op het tweede honk sloeg christie Hill een RBI-single, waarna Rebecca Duindam een RBI-triple toevoegde. Hierna kreeg Lisanne van den Berg vier wijd en terwijl ze het tweede honk stal scoorde Duindam. Een driehonkslag van Karlene Headley-Cooper bracht de stand daarna op 6-0.

Gryphons pakte ene punt terug in de 2e2, dankzij een RBI-double van Morgan Parkerson, maar toen kwam Olympia op 7-1 in de 1e3 toen Marisèla de Wind begon met een driehonkslag en scoorde op een grounder van Laura Burggraaf. Maar hierna werd Olympia puntloos gehouden door Marjolein Merkx, die het werpen in de vierde inning overnam van starter Melissa Dykema. Intussen begonnen de knuppels van Gryphons te spreken en produceerden 11 honkslagen, resulterend in 11 punten, waaronder negen op starter Christie Hill.

Met een 7-2 achterstand, in de 2e4, met twee uit, scoorde Gryphons vier punten op vier hits. De ploeg uit Rosmalen kreeg de honken vol via twee honkslagen en een vrije loop, waarna tweemaal binnenhoog voor twee nullen zorgden. Hierna zorgde Monique Melissant met een honkslag voor twee runs, terwijl de derde loopster scoorde toen er een fout in het outfield volgde. Een driehonkslag van Yonina Sint Jago bezorgde Gryphons nog een punt en verkleinde de achterstand naar 7-6.

Gryphons had nog een grote rally in de vijfde inning toen het vijfmaal scoorde op vijf hits. Claudia Kranendonk en Illiandra Figaroa begonnen met honkslagen en schoven op na een fout. Met éénm uit sloeg Chantal Kradolfer met een honkslag een punt binnen en bracht de stand in evenwicht. Een velderskeus op een stootslag van Kiki Draaijer leidde tot het volgende punt en zette Gryphons op een 8-7 voorsprong. Met twee uit sloeg Monique Melissant een 2-run triple en volgde Yonina Sint Jago met een RBI-double, waardoor het 11-7 werd.

Gryphons scoorde nog eens twee runs in de zesde inning op nieuwe werpster Rosanne de Vries, dankzij een driehonkslag van Claudia Kranendonk en een opofferingsslag van Illiandra Figaroa, zodat het 13-7 werd. Olympia lukte het drie punten te scoren in de zevende inning na een 2-run triple van Laura Burggraaf, die door kon lopen naar thuis en scoorde na een foute aangooi. Met twee uit, de honken leeg en een 13-10 achterstand kreeg Christie Hill vier wijd en dat betekende dat het gelijkmakende punt 'on deck' stond. Maar de wedstrijd eindigde ineens plotseling toen 1B Umpire Bert Oosterveld Hill uitgaf, omdat ze kort in contact was met het oranje 'safety-base' in plaats van het witte 'gewone' honk.

Gryphons kwam tot 15 honkslagen, waaronder drie van Monique Melissant (die vier RBI's had), Yonina Sint Jago en Illiandra Figaroa. Er waren 10 'extra basehits' in het duel, vijf van elke ploeg. Olympia had vier triples, Gryphons sloeg er drie.


Game Two

Nadat de eerste wedstrijd van vandaag 2 uur en vijf minuten duurde was ook de tweede ontmoeting weer een enerverend duel en het duurde twee uur en 16 minuten om het af te sluiten. Opnieuw nam Olympia de leiding, maar kon het ook nu niet vasthouden. In de vierde nam Gryphons de leiding over. Vanaf de zesde inning was het Olympia's beurt voor een comeback, kwam langszij en won uiteindelijk in de zevende inning, 9-8.

In de eerste inning scoorde Olympia drie punten. Met één uit en Rebecca Duindam op het tweede honk zorgde Lisanne van den Berg met een driehonkslag voor het eerste punt, waarna ze zelf scoorde na een honkslag van Karlene Headley-Cooper. Maranca Ham volgde met een tweehonkslag om de stand op 3-0 te brengen.

Gryphons pakte een punt terug in de 2e1 op een RBI-single van Sophie Mollee, maar liet de honken vol achter. Maar in de tweede inning kwam de ploeg langszij. Cindy van der Zanden begon met een honkslag en scoorde na een driehonkslag van Monique Melissant, die daarna de gelijkmaker scoorde na een grounder.

In de derde hernam Olympia de leiding toen Lisanne van den Berg begon met een honkslag en Karlene Headley-Cooper volgde met een homerun. Na twee loopsters te hebben achtergelaten in de derde inning kwam Gryphons tot een rally van vier runs in de vierde om een 7-5 voorsprong te nemen. Met loopsters op het eerste en derde honk en één uit bereikte Claudia Kranendonk het honk na velderskeus en dat leidde tot een punt. Honkslagen van Illiandra Figaroa, Chantal Kradolfer en Kiki Draaijer leverden toen nog eens drie punten op.

In de vijfde scoorde Olympia weer een punt op een doorgeschoten bal, maar zal ook een loopster uitgegeven worden, omdat ze een honk te vroeg verliet en bleef er één loopster achter. Gryphons scoorde ook weer een punt, eveneens na een doorgeschoten bal, om de stand te verhogen naar 8-6.

De wedstrijd begin in de zesde inning de kant van Olympia op te kantelen. In die slagbeurt bracht de ploeg de stand in balans, 8-8. Met één uit kwamen de honken vol toen Christie Hill een honkslag sloeg en zowel Rebecca Duindam en Lisanne van den Berg vier wijd kregen. Een tweehonkslag van Karlene Headley-Cooper zorgde toen voor twee runs en een gelijke stand, maar daarna kwam de inning ten einde na twee vangballen op fout gebied.

In de zevende nam Olympia een 9-8 voorsprong. Rosanne de Vries begon met een honkslag, bereikte het derde honk na twee grounders en scoorde na een honkslag van Christie Hill. Hiermee besliste de Amerikaanse haar eigen wedstrijd, want even later werd ze winnende werpster. In de 2e7 begon Hill met vier wijd voor Cindy van der Zanden, maar toen werd volgende slagvrouw Monique Melissant uitgegeven voor onregelmatig. Een gedwongen nul en een vangbal maakten vervolgens een einde aan de wedstrijd.

(25 september)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.