Grand Slam * Stats & News
Updated: 26 september 2010
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


Sparks Haarlem tweede finalist!
English
HAARLEM - Sparks Haarlem won zondag met 5-3 vs. Centrals om Game 5 van de best-of-five Play-Off te winnen en dus de tweede finalist te worden van het softbalseizoen. Sparks moet het nu opnemen tegen regerend landskampioen Tex Town Tigers in de 25ste editie van de Holland Series, die aanstaande donderdag in Haarlem begint met Game One, aanvang 20:30 uur.

Het ging opnieuw niet makkelijk voor Sparks, want Centrals kwam terug van een 5-1 achterstand en had in de laatste inning nog de honken vol. Centrals was dan ook dit bij het uitschakelen van Sparks en dat zou hebben geresulteerd in de eerste Holland Series sinds 1994 waaraan geen ploeg deelneemt uit de Haarlemse regio. 16 jaar geleden stonden Twins (Oosterhout) en HCAW (Bussum) tegenover elkaar in de finale.

Op wat een lekker zonnige zondagmiddag werd nam Centrals weer brutaal een 1-0 voorsprong in de eerste inning. JJ Hartung opende met een honkslag op werpster Dagmar Bloeming (net gemist door een duikende midveldster Nathalie Gosewehr), maar daarna volgden twee vangballen. Maar toen scoorde de Amerikaanse na een tweehonkslag langs de rechtsveldlijn van Maaike van Aarle, die in haar laatste wedstrijd speelde, want ze had haar afscheid aangekondigd na dit seizoen.

Met een 1-0 achterstand reageerde Sparks onmiddellijk met twee runs in de tweede helft van de eerste inning. Met één uit sloegen Chantal Versluis en Kim Kluijskens een honkslag. Hierna sloeg ook Debby Connor een honkslag en zorgde zo voor de gelijkmaker, terwijl een hiernavolgende fout Kluijskens naar het derde honk bracht. Nadat een pop-fly de tweede nul opleverde bezorgde een fout op een grounder van Noémi Boekel Sparks een 2-1 voorsprong.

Na een puntloze tweede inning kwam Sparks tot een rally van drie runs met twee uit in de derde inning om een ogenschijnlijk comfortabele 5-1 voorsprong te nemen. In deze inning sloeg Chantal Versluis een tweehonkslag met één uit en schoof op na een grounder. Debby Connor volgde daarna met haar tweede RBI-single in het duel. Marloes Fellinger bracht Connor daarna naar het derde honk met een honkslag en schoof zelf op na de aangooi richting drie. Hierna sloeg Noémi Boekel de derde honkslag op rij op Lisa Sweeney, bracht zo twee punten binnen en zette de stand op 5-1. Sparks kreeg nog een loopster toen Areke Spel vier wijd kreeg maar toen maakte een grounder een einde aan de inning.

Voor Sparks was het scoren na de derde inning afgelopen, maar Centrals zette de ploeg daarna opnieuw onder druk. In de vierde inning opende Maaike van Aarle met haar tweede double in het duel, schoof op na een wilde worp en scoorde na een honkslag van Amber Dammers, die ook haar afscheid aankondigde.

In de vijfde inning scoorde Centrals weer een punt. Met één uit kreeg JJ Hartung vier wijd en sloeg Anne Blaauwgeers een honkslag. De laatste ging even later gedwongen uit na een grounder van Lisa Sweeney, maar een doorgeschoten bal stelde vervolgens Hartung in staat te scoren en de stand op 5-3 te brengen.

In de 2e6 verzuimde Sparks meer afstand te nemen. Met twee uit sloegen Kim Kafoé en Nathalie Gosewehr een honkslag, maar daarna volgde een strikeout. Centrals was daarna dreigend in de zevende inning en kreeg de honken vol. Met één uit sloeg JJ Hartung een honkslag en bereikte Anne Blaauwgeers het honk na een fout. Lisa Sweeney dreunde daarna de bal diep het midveld in, werd uitgevangen door Nathalie Gosewehr, maar Hartung kon wel het derde honk bereiken. De honken kwamen vol toen Maaike van Aarle vier wijd kreeg. Even later kreeg Van Aarle een publiekswissel en werd vervangen door pinch-runner Jasmin Carlson. Bij de dug-out werd ze opgewacht door haar teamgenoten, die haar ontvingen met omhelsingen. Met de honken vol was Silea Bos de slagvrouw. Op zaterdag zorgde ze met een honkslag voor twee punten in de zevende inning en bezorgde Centrals een 3-2 overwinning. Maar nu sloeg ze een grounder naar korte stop Chantal Versluis, die Carlson gedwongen uitschakelde op het tweede honk om de wedstrijd af te sluiten.

(26 september)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.