Grand Slam * Stats & News
Updated: 30 november 2010
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


Berend Mannessen nieuwe Hoofd Coach van UVV
English
UTRECHT - Berend Mannessen is de nieuwe Hoofd Coach van het softbalteam van UVV, zo heeft de club bekend gemaakt.


...Berend Mannessen...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Dit jaar leidde Mannessen het team van DSS in zijn tweede seizoen bij de Haarlemse club. Vorig jaar pakte DSS de titel in de Eerste Klasse en promoveerde naar de Hoofdklasse, waarna Mannessen de Coach of the Year Award won. Dit seizoen maakte DSS na 24 jaar weer haar rentree op het hoogste niveau. Zoals verwacht werd het een zwaar seizoen voor de ploeg, die uiteindelijk weer degradeerde.

Voordat hij naar DSS kwam was Mannessen dertien seizoenen lang de Hoofd Coach bij Hoofddorp Pioniers. In 1990, was hij Assistent Coach bij Hoofdklasser DSC '74, dat toen onder leiding stond van Nol Houtkamp, die hij een jaar later opvolgde. Mannessen leidde DSC '74 drie seizoenen, waarna hij Alphians één seizoen onder zijn hoede had, voordat hij terugkeerde naar Pioniers, dat hij de volgende 13 seizoenen zou coachen. Voor zijn komst naar DSC '74 was Mannessen eerder al vier jaar Hoofd Coach geweest bij Pioniers.

Dit seizoen eindigde UVV op de vierde plaats in de Overgangsklasse met een 16-19-1 'record'. Dat was een respectabele achterstand op kampioen Alcmaria Victrix, dat 29 punten meer had dan UVV en promoveerde naar de Hoofdklasse.

Het honkbalteam keerde onlangs terug naar de Hoofdklasse, maar het softbalteam van UVV heeft ook de eigen ambities om terug te keren naar het hoogste niveau. Met de kennis en ervaring van Mannessen hoopt UVV de eerste stap richting dat doel te zetten.

(30 november)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.