Grand Slam * Stats & News
Updated: 1 juni 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


Breaking news: Centrals en coach Kenepa uit elkaar!

...Glyniss Kenepa...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
English
DE BILT - Woensdag maakte Hoofdklasser Centrals bekend dat het team en Hoofd Coach Glyniss Kenepa uit elkaar zijn. De club stelde dat de breuk dinsdagavond in goed onderling overleg is afgehandeld. Kenepa's Assistent Coach Willy van der Lee zal het seizoen afmaken als de nieuwe Hoofd Coach van de ploeg. Echter, Van der Lee moet een schorsing van acht wedstrijden uitzitten nadat hij was weggestuurd twee weken geleden na een aanvaring met een umpire. Donderdag speelt Centrals de volgende twee wedstrijden tegen Jong Oranje. De ploeg staat dan onder leiding van Henk van Zijtveld, Hans Snel en Willy Juana. Na afloop zal de situatie worden bekeken voor de overige wedstrijden waarin Van der Lee nog niet beschikbaar is als coach.


...Willy van der Lee...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Glyniss Kenepa was bezig aan zijn derde seizoen als Hoofd Coach van Centrals, die hij vorig seizoen voor het eerst in de clubgeschiedenis naar de Play-Offs loodste. Centrals werd toen in een zinderende 5-game series uitgeschakeld door Sparks Haarlem, dat uiteindelijk landskampioen werd. Tijdens de Play-Offs werd Kenepa uit het veld gestuurd en geschorst.

Dit was Kenepa's zevende seizoen als Hoofd Coach in de Hoofdklasse. Eerder leidde hij Amsterdam Pirates (2000-2002) en DSC '74 (2005) on het hoogste niveau, die hij beide naar de Play-Offs coachte. Hij was ook Hoofd Coach van Hoofddorp Pioniers (2004) in de Eerste Klasse.

Hij werd benoemd tot Hoofd Coach van Euro Stars voor het seizoen 2008, maar dat eindigde twee weken voor aanvang van de competitie in een breuk. Ook toen werd hij opgevolgd door Willy van der Lee, terwijl Kenepa dat seizoen zelf afmaakte als Assistent Coach bij Twins, voordat hij naar Centrals kwam voor het seizoen 2009. Kenepa is ook Assistent Coach geweest van Birds in 2003.

Momenteel deelt Centrals de vijfde plaats met Twins met een 5-9 'record', maar vorig weekeinde verlengde de ploeg een losing streak naa acht wedstrijden na dubbel verlies tegen Twins.

(1 juni)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.