Grand Slam * Stats & News
Updated: 2 september 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


Daisy de Peinder in 2012 coach van Twins
English
OOSTERHOUT - Het softbalteam van Twins staat in 2012 onder leiding van oud-international Daisy de Peinder, zo maakte de club op 1 september bekend. De Peinder, die haar hele loopbaan voor Twins uitkwam, met uitzondering van één seizoen in Italië, is de opvolgster van Ton van Koeverden, van wie ze dit seizoen assistent was.

...Daisy de Peinder en Ton van Koeverden...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Daisy de Peinder nam na vorig seizoen afscheid als actief speelster en werd eind september vorig jaar aangesteld als Assisten Coach voor dit seizoen, terwijl Ton van Koeverden de nieuwe Hoofd Coach werd. Van Koeverden was de opvolger van René Roovers (die op zijn beurt interim-coach was na een coachwissel tijdens het seizoen), maar die keerde dit seizoen weer terug in de coachingstaf als assistent. Aanstaande zaterdag zal Van Koeverden Twins voor het laatst dit seizoen leiden als het de Play-Downs afsluit met een double-header op eigen veld vs. Centrals. Dit seizoen eindigde Twins in de competitie op de zesde plaats met een 11-17 'record' en is momenteel 1-1 in de Play-Downs.

Ton van Koeverden was bezig aan zijn eerste seizoen bij Twins, nadat hij in 2010 de Hoofd Coach was van Euro Stars. Hij maakte zijn coachdebuut in de Hoofdklasse in 2005 toen hij assistent was bij DSC '74, waarna hij in 2006 en 2007 Hoofd Coach was van die ploeg. Een jaar later leidde Van Koeverden Centrals, waarna hij in 2009 niet actief was. Na afloop van de competitie van dit seizoen is Van Koeverden's 'record' als Hoofd Coach in de Hoofdklasse 62-102-1.

Daisy de Peinder begon haar softbalcarrière bij Twins in 1982 en maakte bij die vereniging in 1993 haar debuut in de Hoofdklasse. Dat was het begin van een periode van 17 seizoenen in het softbalteam van de Oosterhoutse vereniging, allen op Hoofdklasse-niveau. Ze miste alleen het seizoen 2007 toen ze uitkwam voor Macerata in de Italiaanse competitie. In haar 17 seizoenen bij Twins speelde ze in 462 wedstrijden, de meeste daarvan als korte stop. Van 1996-2001 speelde ze ook op een aantal scholen in de USA, Tallahassee Community College (1996-1997), St. Louis Community College (1998-1999) en Columbus State University (2000-2001).

In 1997 debuteerde Daisy de Peinder in het Nederlands Softbal Team en zou gaan uitkomen in 146 interlands voor de nationale ploeg, met wie ze deelnam aan vele evenementen, waaronder drie Wereldkampioenschappen, vijf Europese Kampioenschappen, de Olympische Spelen van 2008 in Peking (China), drie Olympische Kwalificatie Toernooien, vier Canada Cups en twee Haarlemse Softbal Weken.

In 2004 was Daisy de Peinder ook als Assistent Coach, terwijl ze toen ook zelf nog speelde voor Twins. In hetzelfde seizoen nam ze een aantal wedstrijden waar als Hoofd Coach na een coachwissel.

In het bericht stelt Twins dat Van Koeverden bij zijn aanstelling als coach van Twins de opdracht had meegekregen om De Peinder de fijne kneepjes van het coachvak te leren. Het bestuur van Twins hield daarbij rekening van een periode van zeker twee jaar. Het bericht gaat verder: ,,De ervaren Amsterdammer slaagde echter uitstekend in zijn opdracht. De Peinder toonde zich een prima leerling, waardoor Van Koeverden erin is geslaagd om De Peinder al binnen één jaar klaar te stomen voor het hoofdcoachschap''. Onder leiding van De Peinder hoopt Twins volgend seizoen weer een kandidaat te zijn voor de Play-Offs.

(2 september)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.