Grand Slam * Stats & News
Updated: 7 april 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


Terrasvogels, Twins winnen toernooien
English
ENSCHEDE / MOERGESTEL - Iber Lengua Terrasvogels en Twins sloten het weekeinde af als toernooiwinnaars. Terrasvogels pakte voor de achtste keer de eerste plaats op het jaarlijkse intenationale J.C.J. Mastenbroek Toernooi, terwijl Twins het internationale Pre-Season Tournament van Roef! in Moergestel won.

Mastenbroek Toernooi

...Mercedes Lovato: 2-hitter...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
In Enschede kwam Iber Lengua Terrasvogels tot 14 honkslagen in hun eerste wedstrij van zaterdag vs. Tex Town Tigers, waaronder drie van Marije Schoenmaker (die vier RBI's had) en oud-Tiger Meike Witteveen (die ook tweemaal scoorde). Ginger de Weert (die vorig seizoen ook voor TTT uitkwam) gooide het gehele duel voor Terrasvogels en had vijf strikeouts.

In het tweede duel scoorde Terrasvogels het enige punt vs. SK Joudrs Praha (Tsjechië) in de vijfde inning. Eva de Bruin opende met een driehonkslag en scoorde na een honkslag van Meike Witteveen, die opnieuw drie hits sloeg. Mercedes Lovato gooide voor Terrasvogels, had zeven strikeouts en gooide een a 2-hitter.

In de derde wedstrijd op zaterdag had Terrasvogels 13 honkslagen, waaronder twee van Meike Witteveen, Lotte Holvast, Marije Schoenmaker (die drie RBI's had) en Eva de Bruin. Alle speelsters in de Terrasvogels line-up sloegen minimaal één honkslag. Maxime Heinsbroek debuteerde als werpster en stond slechts vier honkslagen toe aan de Duitse tegenstander Mannheim Tornados. Terrasvogels scoorde zevenmaal in de eerste en zesmaal in de derde inning om ongeslagen poule-winnaar te worden.

Zondag versloeg Terrasvogels Gryphons met 6-1 in de kruisfinale. De ploeg sloeg in de derde inning toe door alle zes runs te scoren. Met één uit sloeg Lotte Holvast een honkslag en scoorde het eerste punt toen Solange Starrenburg volgde met een driehonkslag. Een honkslag van Marije Schoenmaker was daarna goed voor het tweede punt. Later in de slagbeurt werd de stand opgevoerd naar 6-0. Gryphons scoorde het enige punt in de zesde op Mercedes Lovato, die zeven keer drie slag gooide en vijf 'perfect innings' gooide, maar in de zesde twee hits en het punt moest toestaan. Terrasvogels had 10 hits.


...Areke Spel wordt begroet na het slaan van een 2-run homerun...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
De weg naar de finale voor Oolders Omaco Sparks Haarlem begon zaterdag met een 6-1 zege vs. Olympia Haarlem, bij wie startende werpster Amanda Lindsey acht honkslagen en vijf punten moest toestaan in de eerste vier innings. Kirsten Scheele en Rebecca Soumeru gooiden voor Sparks Haarlem en stond samen vijf honkslagen toe. Sparks Haarlem kwam tot elf honkslagen, waaronder twee van Debby Connor, Areke Spel, Shannah van der Kaaij en Julie Owen. Sparks opende de score in de eerste inning toen Julie Owen, die overkwam van 'buurvrouw' DSS, opende met een honkslag en scoorde na een honkslag van Debby Connor. Nadat tweemaal was gescoord in de tweede inning verhoogde Sparks de stand naar 5-0 in de derde beurt toen Areke Spel een daverende 2-run homerun sloeg.

In hun tweede wedstrijd won Sparks Haarlem met 7-2 vs. Gryphons. Met een 2-0 achterstand kwam Gryphons langszij in de 1e3, maar hierna kwam Sparks tot een rally van vijf runs in de 2e3. Sparks opende de score in de eerste inning toen Chantal Versluis homerde, waarna een punt werd toegevoegd in de tweede, maar een honkslag van Illiandra Figaroa bracht de stand in balans in de derde inning. Sparks antwoordde met vijf punten op slechts één honkslag en dat was een stootslag van Areke Spel. Twee runs in deze beurt kwamen tot stand na een doorgeschoten bal.


...Meike Witteveen...
...Beste Slagvrouw...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Sparks Haarlem sloot de eerste ronde met een 8-0 shutout vs. Wesselin Vermins uit Duitsland. Kirsten Scheele stond slechts één hit toe in drie innings, waarna Dagmar Bloeming twee hitloze innings toevoegde. Areke Spel en Rebecca Soumeru hadden elk drie RBI's voor de Haarlemmers. De laatste sloeg twee triples. Na driemaal te hebben gescoord in de eerste inning werden vijf punten gescoord in de tweede, waaronder twee op de tweede driehonkslag van Soumeru.

In de kruisfinal op zondag won Sparks Haarlem met 7-4 van het organiserende Tex Town Tigers. Met een 1-0 achterstand (RBI-single Nadine Marinus, eerste inning) scoorde Sparks vier punten in de derde inning met als hoogtepunt een 3-run homerun van Debby Connor. Julie Owen sloeg drie van de tien hits voor haar ploeg, waaronder twee doubles. Nadat Mieke Smit-van der Zwaan homerde voor TTT in de vijfde scoorde Sparks driemaal in de 2e5, waaronder twee op een double van Owen.

De finale tussen Terrasvogels, dat voor het eerst onder leiding staat van Tim Verbrugge, en Sparks Haarlem bleef drie innings puntloos. Terrasvogels opende de score in de vierde toen Lotte Holvast vier wijd kreeg en scoorde na een doorgeschoten bal. Het tweede punt werd gescoord in de zesde inning. Meike Witteveen begon met een honkslag en scoorde na een honkslag van Solange Starrenburg, die drie hits had. Ginger de Weert gooide het hele duel en kreeg vier honkslagen tegen.

Meike Witteveen was de Beste Slagvrouw van het toernooi met een slaggemiddelde van .688.


Pre-Season Tournament
In Moergestel veroverde Twins de eerste plaats op het internationale toernooi door met 2-0 te winnen in de finale tegen Prague Stars uit Tsjechië.


...Eva van Knegsel scoort voor Roef! vs. Twins...
(© Foto: Eric Beumer)
Op zaterdag won Twins driemaal in Poule A. De ploeg, die dit seizoen voor het eerst wordt gecoached door Ton van Koeverden, opende met een ruime 13-0 shutout-winst vs. London Angels uit Engeland, waarna organisator Roef! met 7-4 werd verslagen. Twins sloot de eerste dag af met een 6-2 winst vs. HCAW, dat in de jaren tachtig en negentig één van de succesvolste ploegen was in de Hoofdklasse.

Dag 2 begon voor Twins met twee wedstrijden in de finalepoule. In het eerste duel van de dag kwam Twins tot een 5-0 shutout tegen Prague Stars, waarna nipt met 6-5 werd gewonnen van Alcmaria Victrix in de volgende wedstrijd om op een gedeelde eerste plaats te eindigen met de Tsjechen, waardoor beide zich plaatsten voor de finale.

Prague Stars was een verrassende finalist, want in de voorronde won de ploeg maar één van de drie gespeelde wedstrijden. Op zaterdag bleef Alcmaria Victrix ongeslagen in Poule B en won driemaal met een 9-0 eindstand vs. Sparks Haarlem 2, Hamburg Knights (Duitsland) en Prague Stars. De Tsjechen won alleen vs. Sparks, 10-1, want het verloor ook nipt met 3-2 van Hamburg. Als gevolg hiervan eindigden Prague, Hamburg en Sparks op gelijke hoogte en kregen de Tsjechen de tweede plaats op basis van de toernooiregels, waardoor de ploeg zich plaatste voor de finalepoule.

Na winst op Twins in de finalepoule won Prague met 2-1 van HCAW om de finale te bereiken.

HCAW legde beslag op de derde plaats door met 3-1 te winnen van Alcmaria Victrix.

Op dit toernooi waren er geen persoonlijke prijzen.

(3 april)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.