Grand Slam * Stats & News
Updated: 8 april 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


Opening Day softbalseizoen
English
APELDOORN / ROSMALEN / AMSTERDAM / HOOFDDORP - Op zaterdag 9 april gaat het softbalseizoen van start in de Overgangsklasse met vier double-headers. De eerste wedstrijd begint om 14:00 uur in Apeldoorn waar Robur '58 thuisspeelt tegen DSS, dat vorig seizoen degradeerde uit de Hoofdklasse.


...Leah McIntosh...

...Taryne Mowatt...
Een half uur later is Rosmalen de locatie voor de ontmoeting tussen Gryphons en UVV. Deze twee ploegen staan op papier als de voornaamste kandidaten om dit seizoen voor het kampioenschap te gaan en dus promotie naar de Hoofdklasse. Vorig seizoen eindigde Gryphons op de tweede plaats achter kampioen Alcmaria Victrix, maar miste promotie na verlies van de best-of-five Promotie/Degradatie Play-Off series vs. Olympia Haarlem. Game One van deze double-header belooft ook een sterke pitching confrontatie te worden tussen de Canadese Leah McIntosh (UVV) en de Amerikaanse Taryne Mowatt (Gryphons), maar is ook een treffen tussen twee ervaren coaches. Berend Mannessen is in zijn eerste seizoen bij UVV, nadat hij de afgelopen twee seizoenen de leiding had bij DSS, terwijl André Prins terugkeert als clubcoach in zijn eerste seizoen bij Gryphons. Vorig seizoen was Prins niet actief als clubcoach, maar daarvoor had hij de leiding over de nationale jeugdploegen.

De resterende twee double-headers beginnen om 15:00 uur. Amsterdam Pirates ontvangt Roef!, dat vorig seizoen naar deze afdeling promoveerde, terwijl Hoofddorp Pioniers op eigen veld speelt tegen Be Wild! Zuidvogels.

Verder dit weekeinde gaat de Eerste Klasse op zaterdag van start met één double-header (DVH op bezoek bij Alcmaria Victrix 2, aanvang 14:00 uur). Zeven andere double-headers in deze afdeling staan voor zondag op het programma.

De Tweede Klasse heeft zondag eveneens Opening Day met zes double-headers.

De Hoofdklasse opent het nieuwe seizoen op zaterdag 16 april.

(8 april)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.