Grand Slam * Stats & News
Updated: 23 maart 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


Canadese werpster voor UVV
English
UTRECHT - De Canadese Leah McIntosh zal tot eind juni gooien voor het Utrechtse UVV, zo bevestigde de club op woensdag. Een andere buitenlandse werpster neemt het daarna tot het einde van het seizoen over.


...Leah McIntosh...
(© Foto: UAlbany)
In 2007 en 2008 maakte Leah McIntosh deel uit van de Nationale Canadese Junioren Ploeg en nam met dat team deel aan het Wereldkampioenschap voor Junioren van 2007 in Enschede. ,,Dus Leah kent Holland een beetje, vooral van de regen in die periode'', stelde Berend Mannessen, die dit seizoen voor het eerst de Hoofd Coach zal zijn bij UVV. De afgelopen twee jaar leidde Mannessen het Haarlemse DSS, die hij in 2009 naar promotie naar de Hoofdklasse loodste. Vorig seizoen degradeerde DSS weer en is dit jaar tegenstander van UVV in de Overgangsklasse.

In 2009 werd Leah McIntosh geselecteerd voor de Nationale Ploeg van Canada met wie ze deelnam aan de Canada Cup. Tijdens dat evenement gooide ze twee innings in relief in de eerste wedstrijd tegen het Nederlands Softbal Team tijdens een 8-1 overwinning voor de Canadese ploeg.

Als werpster van de Great Danes, het softbalteam van de Amerikaanse University of Albany, werd ze gekozen in verschillende All Star-teams. In 2008 en 2009 eidigde ze op de tweede plaats in haar league in strikeouts met respectievelijk 217 en 246. In deze twee seizoenen gaf ze in 317 1/3 inning slechts 67 vrije lopen weg. In 2008 zorgde ze ook voor een Division I-record met 18 strikeouts in één wedstrijd. In het seizoen 2009 gooide Leah vier Perfect Games. In haar loopbaan op Albany eindigde ze in de top-10 all-time in overwinningen, gegooide innings en complete wedstrijden en werd de leider in strikeouts en No-Hitters.

(23 maart)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.