Grand Slam * Stats & News
Updated: 10 maart 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


Euro Stars trekt zich terug uit Hoofdklasse
English
CAPELLE a/d IJSSEL - Euro Stars heeft het softbalteam teruggetrokken uit de Hoofdklasse, zo heeft de KNBSB bevestigd.

Na afloop van vorig seizoen vertrokken vrijwel alle speelsters (en de Hoofd Coach) bij de ploeg, die in oktober al dacht aan trekken en een verzoek bij de bond indiende om in de Overgangsklasse te worden geplaatst. Echter, het KNBSB-bestuur wees dit verzoek af om de simpele redenen dat de reglementen stellen dat een ploeg die zich terugtrekt twee afdelingen lager zal worden ingedeeld. Kort hierna besloot Euro Stars toch in de Hoofdklasse uit te komen en maakte dat eind oktober bekend. Maar toen vertrokken ook nog een aantal van de resterende speelsters.

Aanvankelijk zouden speelsters uit het tweede team en junioren de ploeg gaan vormen voor dit seizoen (aangevuld met buitenlandse speelsters) en werd ook een mogelijke samenwerkingsovereenkomst met Gryphons geopperd.

Maar uiteindelijk bleek één en ander toch allemaal niet realiseerbaar en dat resulteerde in de beslissing van Euro Stars zich toch terug te trekken, iets meer dan een maand voor aanvang van de nieuwe competitie. In plaats van negen ploegen (waaronder Jong Oranje) bestaat de Hoofdklasse nu uit acht teams. Zoals het er nu uitziet zal het speelschema ongewijzigd blijven en worden de wedstrijden van Euro Stars simpelweg van de agenda gehaald.

(10 maart)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.