Grand Slam * Stats & News
Updated: 13 februari 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


André Prins gaat Franse ploeg coachen
English
AMSTERDAM - De ervaren softbalcoach André Prins keert in 2011 opnieuw terug in het internationale coaching, want tijdens het 2e Right To Play Future Stars Tournament in Amsterdam bevestigde hij vandaag dat hij de positie van Hoofd Coach van het Franse Nationale Softbal Team had geaccepteerd.


...André Prins tijdens het WK Junioren in Enschede...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Met de Franse Nationale Dames Ploeg neemt Prins dit jaar deel aan het Europees Kampioenschap in augustus in Italië. Vorig jaar leidde Prins de Franse Nationale Jeugdploeg tijdens het Europees Junioren Kampioenschap in Wenen (Oostenrijk).

Prins keert dit seizoen ook terug als clubcoach want hij nam de taak van Hoofd Coach over bij Gryphons, dat uitkomt in de Overgangsklasse.

Prins is zeker geen vreemde in het internationale softbal, want in 2005 maakte hij deel uit van de coachingstaf van het Nederlands Softbal Team en was toen tevens coach van het Nederlands Junioren Team. Van 2006-2009 was Prins Hoofd Coach van het Nederlands Jeugdprogramma. In 2007 loodste hij Jong Oranje naar de allereerste Play-Off tijdens een Junioren Wereldkampioenschap toen het evenement plaatsvond in Enschede. In 2008 leidde hij Jong Oranje naar de Europese titel in Duitsland en in 2009 veroverde hij de zilveren medaille met het jeugdteam tijdens de Youth World Cup in Tsjechië.

In het verleden was hij coach van zowel de nationale als de jeugdploeg van Rusland, maar ook van het in Moskou spelende clubteam Caroussel.

Naast zijn internationale activiteiten als coach en clinician (vorig jaar reisde hij naar verschillende landen) was Prins coach en instructeur op clubniveau bij verschillende verenigingen, waaronder Westerkwartier, VUC, Storks, Sparta, Euro Stars en Gryphons.

(13 februari)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.