Grand Slam * Stats & News
Updated: 13 juni 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


Tweemaal winst voor Alcmaria Victrix
English
ALKMAAR - Alcmaria Victrix won maandag met 3-0 en 8-5 vs. Jong Oranje en staat nu op een comfortabele derde plaats in de Hoofdklasse in hun eerste seizoen terug op het hoogste niveau.

In de opener kwam winnende werpster Femke van Dusschoten tot zes strikeouts en stond vier hits toe in de 3-0 shutout.

Alcmaria opende de score met twee runs in de tweede inning. Kym Turnell begon met een tweehonkslag en schoof met één uit op na een wilde worp. Even later scoorde de Australische het eerste punt eveneens na een wilde worp. Vervolgens kregen Nadia Bron en Maxime van Dalen vier wijd. De eerste scoorde daarna toen er een foute aangooi volgde in een binnenhoog-situatie waarin de bal niet werd gevangen.

Alcmaria scoorde het derde punt in de vierde. Nadia Bron kreeg toen vier wijd met twee uit en scoorde toen Maxime van Dalen volgde met een driehonkslag.

Met uitzondering van de laatste inning bereikte Jong Oranje in elke slagbeurt de honken. In de derde inning opende Eva Voortman met een driehonkslag, maar werd later op thuis uitgeschakeld. In de vierde liet de ploeg de honken vol achter. Met één uit sloeg Cindy van der Zanden een honkslag en bereikte Lueji Petchkovsky Morais het honk na een fout. Met twee uit kreeg Eva Voortman opzettelijk vier wijd, maar daarna maakte een pop-up een einde aan de slagbeurt.

In de tweede wedstrijd leidde Alcmaria comfortabel met 5-0 na vijf innings toen Jong Oranje terugkwam in het duel. In de eerste inning scoorde Alcmaria tweemaal, nadat Kimberly Jones en Anne Vlietstra een honkslag sloegen. De twee scoorden respectievelijk op een foute aangooi en een gestolen honk.

In de tweede inning werden drie runs toegevoegd met twee uit. Annemiek de Rover begon met een honkslag, waarna twee nullen volgden. Haar pinch-runner Denice van Dijk schoof vervolgens op na een honkslag van Kimberly Jones en scoorde na een stootslag-honkslag van Anne Blaauwgeers. Een honkslag van Anne Vlietstra was daarna goed voor de volgende twee runs en verhoogde de stand naar 5-0.

In de zesde verkleinde Jong Oranje de achterstand naar 5-3. Lueji Petchkovsky Morais en Eva Voortman sloegen een honkslag en dat zorgde voor een werpsterwissel. Hierna sloeg ook Sophie Bugter een (stootslag)honkslag, maar Voortman liep te ver door bij het tweede honk en werd uitgeschakeld. Met twee uit bracht Kiki Draaijer twee punten binnen met een driehonkslag en scoorde zelf toen Floor van Dijk volgde met een tweehonkslag.

Alcmaria pakte de drie runs onmiddellijk terug in de eigen zesde beurt met twee uit via een RBI-triple van Kimberly Jones en een 2-run, inside-the-park-homerun van Anne Blaauwgeers.

In de zevende kwam Jong Oranje nog terug met twee runs na een 2-run double van Sophie Bugter, maar stond uiteindelijk met lege handen.

(13 juni)

Line Scores, Box Scores & Play-by-Play
Stand & Programma


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.