Grand Slam * Stats & News
Updated: 14 juli 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


Roster Oranje voor Europees Kampioenschap bekend
English
NIEUWEGEIN - Na afloop van de training op woensdag 13 juli maakte Hoofd Coach Craig Montvidas zijn selectie bekend voor het Europees Kampioenschap van dit jaar dat op 31 juli van start gaat in ItaliŽ.

Voor aanvang van de training van vandaag stonden er 21 speelsters op het roster en dat betekende dat er vier speelsters moesten afvallen. Dit viertal blijft wel op de lijst staan als 'alternates' en zij zijn beschikbaar om weer opgeroepen te worden in de ploeg wanneer dat nodig mocht zijn, zoals bijvoorbeeld bij blessures.

Tijdens het Europees Kampioenschap wordt de coachingstaf uitgebreid met Tracy Bunge, die ook vorig jaar bij de ploeg actief was, waaronder deelname aan het Wereldkampioenschap in Venezuela.

Het roster heeft geen rookies, maar werpster Ginger de Weert is geselecteerd voor haar eerste officiŽle toernooi. Eerder dit jaar was Ginger ťťn van de 22 speelsters die met Oranje deelnam aan de American Tour naar Florida en Tennessee. Ze maakte ook deel uit van de ploeg tijdens de Holland Tours van 2009 en 2010, maar viel toen af voor de definitieve selectie.

Werpster Rebecca Soumeru zal deelnemen aan haar zesde Europees Kampioeschap en dat zal tevens haar 30ste officiŽle toernooi zijn als speelster van de nationale ploeg. Voor Outfielder Saskia Kosterink wordt het haar vierde Europees Kampioenschap. Tijdens het evenement heeft Saskia de kans om uit te komen in haar 100ste officiŽle interlandwedstrijd in Oranje, want ze is nog zes wedstrijden af van het bereiken van deze mijlpaal.

Het Nederlands Softbal Team begint het Europees Kampioenschap in Groep en ontmoet daarin BelgiŽ, Denemarken, OekraÔne en Spanje. Oranje opent op 31 juli vs. OekraÔne, speelt tegen BelgiŽ en Spanje op 1 augustus en sluit de voorronde af op 2 augustus vs. Denemarken. Hierna begint op 3 augustus de tweede ronde. De finale staat op het programma voor 6 augustus.

De 17 speelsters die zijn geselecteerd voor het Europees Kampioenschap zijn:

Pitchers:
Dagmar Bloeming, Rebecca Soumeru (beiden Oolders Omaco Sparks Haarlem), Lindsey Meadows (Nuoro, ItaliŽ) en Ginger de Weert (Iber Lengua Terrasvogels).
Catchers:
Anne Blaauwgeers (Alcmaria Victrix), Nathalie Timmermans (Oolders Omaco Sparks Haarlem) en Karin Tuk (Tex Town Tigers).
Infielders:
Virginie Anneveld, Chantal Versluis (beiden Oolders Omaco Sparks Haarlem), Britt Vonk (Tex Town Tigers) en Meike Witteveen (Iber Lengua Terrasvogels).
Outfielders:
Areke Spel (Oolders Omaco Sparks Haarlem), Nathalie Gosewehr (Caserta, ItaliŽ), Saskia Kosterink (Bollate, ItaliŽ), Merel Oosterveld (Tex Town Tigers), Solange Starrenburg (Iber Lengua Terrasvogels) en Fabienne van Uden (Twins).

Staff:
Craig Montvidas (Hoofd Coach), Karen Marr (Coach), Tracy Bunge (Coach), Paul Boonstra (Team Manager), Marco Stoovelaar (Media Officer/Scorer) en Anouk Fermont (Fysiotherapeut).

(14 juli)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.