Grand Slam * Stats & News
Updated: 15 april 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


Opening Day Hoofdklasse Softbal
English
SANTPOORT / DE BILT / HAARLEM - Op zaterdag 16 april gaat het nieuwe seizoen in de Hoofdklasse Softbal van start met drie double-headers. Een vierde double-header staat voor zondag op de agenda.

Landskampioen Oolders Omaco Sparks Haarlem komt nog niet in actie. Aanvankelijk had de ploeg moeten spelen vs. Euro Stars, maar dat team trok zich begin maart terug. Omdat het speelschema niet werd aangepast betekent één en ander dat de tegenstanders van Euro Stars simpelweg een vrije dag hebben.

Iber Lengua Terrasvogels speelt twee double-headers, beide op het thuisveld in Santpoort. Zaterdag ontmoet Terrasvogels, dat voor het eerst onder leiding staat van Hoofd Coach Tim Verbrugge, Tex Town Tigers, waarna zondag wordt gespeeld vs. Centrals.


...Meagan Hartung...
...vierde TTT-coach in 4 jaar...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Terrasvogels heeft meer diepte aan de ploeg toegevoegd in het off-season door de komst van nieuwe speelsters, maar Tex Town Tigers, dat vorig jaar opnieuw de Holland Series bereikte, heeft minder ervaring. Basisspeelsters IF Meike Witteveen, RHP Ginger de Weert (beiden Terrasvogels), IF Virginie Anneveld (Sparks Haarlem) en RHP Lindsey Meadows (Italië) vertrokken na vorig seizoen, terwijl de ploeg het tot eind mei ook nog moet doen zonder korte stop Britt Vonk, die studeert en speelt op de University of California at Berkeley in de USA. Dus Tex Town Tigers moet meer steunen op jongere speelsters, net als Centrals waar ook een aantal speelsters vertrok of stopte. Tex Town Tigers staat onder leiding van de jonge Amerikaanse Hoofd Coach Meagan Hartung en dat betekent dat de ploeg voor het vierde jaar op rij een nieuwe Hoofd Coach heeft. Glyniss Kenepa keert terug als Hoofd Coach van Centrals.

Olympia Haarlem, waar Caroline Powell weer Hoofd Coach is, opent het nieuwe seizoen op eigen veld en doet dat tegen Alcmaria Victrix, dat hiermee terugkeert in de hoogste afdeling. Olympia Haarlem haalde twee nieuwe Amerikaanse speelsters binnen, werpster Amanda Lindsey en korte stop Elena Leon, terwijl Alcmaria verschillende speelsters van Jong Oranje op het roster heeft staan. Alcmaria staat onder leiding van Hoofd Coach Gonny Farley.

In de Bilt opent Centrals het seizoen zaterdag op eigen veld en ontmoet dan Twins, waar Ton van Koeverden voor het eerst Hoofd Coach is. Twee weken geleden won Twins het internationale Pre-Season Tournament van Roef! in Moergestel. Afgelopen weekeinde bleef de ploeg puntloos op Dag 1 van het Jan de Wit Toernooi, maar winst zondag toch de finale te bereiken door tweemaal te winnen (waaronder een 9-inning 2 1/2 uur duel). In de finale sloeg de vermoeidheid toe en keek Twins al snel tegen een 12-0 achterstand aan tegen Sparks Haarlem, waarna het verzocht het duel na drie innings te stoppen.

(15 april)

Programma
Play-by-Play


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.