Grand Slam * Stats & News
Updated: 18 april 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


Centrals en Terrasvogels delen op zondag
English
SANTPOORT - Centrals verraste zondag door de opener van hun double-header vs. Iber Lengua Terrasvogels met 5-2 te winnen. Linkshander Eva Voortman had een prima optreden en kwam tot 12 strikeouts, terwijl ze vijf hits toestond. Met een 1-0 voorsprong kreeg Centrals een flinke opsteker toen Marina Gusman Brown een 3-run homerun sloeg in de tweede slagbeurt.

In Game 2 stond Centrals met 3-1 voor met twee uit in de zevende inning toen Terrasvogels tot een rally van drie punten kwam om met 4-3 te winnen. In deze beurt sloeg Meike Witteveen een honkslag met één uit en schoof op na een fout, waarna ze scoorde op een 2-out single van Solange Starrenburg. Hierna sloeg ook Marije Schoenmaker een honkslag, waarna Anouk van den Heuvel volgde met een 2-run single en de stand in evenwicht bracht. Een honkslag van Marisèla de Wind leverde Terrasvogels vervolgens de winst op.


In de opener had Centrals een goede start, terwijl twee verdedigende fouten van Terrasvogels in de eerste inning de tegenstander het eerste punt opleverden. Lead-off hitter Marina Gusman Brown bereikte het honk na een fout en scoorde even later het eerste punt na de tweede fout in deze slagbeurt.


...Eva Voortman: 12 strikeouts in opener...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
In de tweede inning nam Centrals een 4-0 voorsprong. Met één uit sloeg Stephanie Ruiter een honkslag. Maar even later werd ze op het derde honk uitgeschakeld toen ze geen kans had op te schuiven na een honkslag van Zonairis Thielman. Hierna kreeg Jasmin Carlson vier wijd en volgde Marina Gusman Brown met een 3-run homerun (die mogelijk een grand slam had geweest wanneer Ruiter op het tweede honk was blijven staan).

In de vijfde inning voegde Centrals nog een punt toe toen Gusman Brown haar derde punt scoorde, opnieuw na een fout.

Centrals-pitcher Eva Voortman had een prima optreden. Na een vrije loop en drie strikeouts in de eerste inning kreeg ze een lead-off double tegen van Anouk van den Heuvel in de tweede inning, waarna vier wijd volgde voor Marisèla de Wind. Maar hierna ging de eerste (nadat ze het derde honk had gestolen) uit op de thuisplaat bij een poging te scoren na een doorgeschoten bal en volgden nog twee nullen.

In de vijfde inning, met een 2-0 achterstand, pakte Terrasvogels twee runs terug. Eerst begon Voorman met haar tiende strikeout, maar toen kreeg ze een honkslag tegen van Marije Schoenmaker en gooide vier wijd op Anouk van den Heuvel. Vervolgens bracht Marisèla de Wind de stand op 5-2 met een driehonkslag, maar daar bleef het bij voor de thuisploeg.

De 12 strikeouts van Eva Voortman zijn de meeste in een Opening Weekend sinds Joyce Smit (Terrasvogels) er dertien had op 19 april 1997.

In Game 2 bleef het duel vier innings puntloos. In die periode sloeg Centrals twee honkslagen, terwijl een andere slagvrouw vier wijd kreeg van starter Mercedes Lovato. Aan de zijde van Terrasvogels bereikten zeven slagvrouwen de honken in de eerste vier innings op Melissa Dowling. Na twee loopsters achter te laten in de derde, liet Terrasvogels er drie achter in de vierde slagbeurt. In die inning begonnen Marije Schoenmaker en Anouk van den Heuvel met honkslagen, waarna Mercedes Lovato vier wijd kreeg met twee uit, maar daarna maakte een strikeout een einde aan de inning.


...Marisèla de Wind slaat het winnende punt binnen...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Nadat Terrasvogels de honken vol achter liet in de 2e4 sloeg Centrals met drie runs toe in de 1e5. Stephanie Ruiter begon met een honkslag en schoof op na een OSS van Eliza Rikkelman. Nadat een strikeout de tweede nul opleverde kreeg Marina Gusman Brown opzettelijk vier wijd om een gedwongen loop op te zetten. Maar daarna kwamen de honken vol toen Eva Voortman een stootslag-honkslag sloeg. Hierna volgde Kimberly van der Lee met een 2-run single om Centrals op voorsprong te zetten. Even later scoorde Voortman het derde punt in een double steal-situatie.

In de 2e5 veroverde Terrasvogels één punt terug. Met één uit sloeg Lotte Holvast een honkslag en schoof twee honken op na twee doorgeschoten ballen, waarna ze scoorde op een grounder van Marije Schoenmaker.

In de 2e7 was Centrals één nul af van een verrassende stunt, maar hierna draaide Terrasvogels het duel alsnog in eigen voordeel om. Met één uit sloeg Meike Witteveen een honkslag en schoof op na een outfield-fout en een grounder, waarna ze scoorde op een honkslag van Solange Starrenburg. Dit was de eerste van vier honkslagen op rij, want hierna bracht Marije Schoenmaker met een honkslag loopsters op het eerste en tweede honk. Hierna volgde Anouk van den Heuvel met een honkslag en die stelde Starrenburg in staat de gelijkmaker te scoren en bracht Schoenmaker naar het derde honk. Even later sloeg ook Marisèla de Wind een honkslag en die bracht Schoenmaker binnen met het winnende punt.

De tweede wedstrijd was de eerste waarin Centrals weer onder leiding stond van Hoofd Coach Glyniss Kenepa, die nog drie wedstrijden moest uitzitten van een schorsing die hij tijdens de Play-Offs van vorig jaar had gekregen. De eerste drie wedstrijden werden gecoached door zijn assistent Willy van der Lee.

Line Scores, Box Scores & Play-by-Play
Stand & Programma

(17 april)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.