Grand Slam * Stats & News
Updated: 19 juni 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


Sparks Haarlem als eerste ploeg geplaatst voor Play-Offs
English
HAARLEM / DE BILT / ALKMAAR - Oolders Omaco Sparks Haarlem is zaterdag de eerste Hoofdklasse-ploeg geworden die zich plaatste voor de Play-Offs van dit jaar. Door beide wedstrijden vandaag te winnen bij Alcmaria Victrix werd de koploper onbereikbaar voor de onderste drie ploegen in de afdeling. Hoewel Sparks Haarlem zich verzekerde van een plek in de Play-Offs wordt de eindstand (en dus het thuisvoordeel) beslist tijdens een drie weken durende Tussenronde na afloop van het reguliere seizoen met deelname van de top-4.

Verder op zaterdag won Olympia Haarlem, dat op de vierde plaats staat, tweemaal vs. Twins om meer afstand te nemen van deze ploeg, maar ook van Centrals. Deze laatste ploeg verloor met 4-1 van Tex Town Tigers, waarna de tweede wedstrijd van de double-header werd afgelast vanwege hagel. Iber Lengua Terrasvogels was vandaag vrij.

Op zondag speelt Olympia twee inhaalwedstrijd bij Alcmaria, terwijl Sparks de ploeg van Jong Oranje ontmoet.Olympia Haarlem vs. Twins
In Haarlem boekte Olympia Haarlem zaterdag tweemaal een shutout tegen Twins en won met 3-0 en 1-0. Amanda Lindsey gooide beide wedstrijden voor Olympia en schakelde in 16 innings 30 slagvrouwen met drie slag uit. Hiermee verhoogde ze haar 'league-leading' strikeout-totaal naar 129 (de tweede beste werpster heeft er 77) en ze voert de Hoofdklasse nu ook aan met negen overwinningen.


...Amanda Lindsey - Meeste StrikeOuts, Meeste Wins...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
In de opener was het duel vijf innings puntloos, maar hierna kwam Olympia tot een rally van drie punten in de zesde slagbeurt. Met één uit kreeg Amanda Lindsey toen vier wijd en werd vervangen door pinch-runner Mandy Duk. Even later werd het duel kort onderbroken vanwege regen, maar toen het werd vervolgd kreeg ook Rosanne de Vries vier wijd. Hierna werd het eerste punt gescoord toen Lisanne van de Berg een honkslag sloeg. Met loopsters op het tweede en derde honk leverde Gwen Brinkman een 2-run triple af die de stand op 3-0 bracht. Olympia kreeg nog een extra loopster toen ook Marit Molenaar vier wijd kreeg, maar een pop-up en een groundout sloten de beurt daarna af.

Aanvankelijk begon Twins het duel goed toen het twee loopsters in scoringspositie kreeg met slechts één uit. Fabienne van Uden opende met een honkslag en schoof op na een OSS van Kimberly Petrovich en een honkslag van Andee Lindgren, die even later het tweede honk bereikte via velderskeus. Maar hierna schakelde Olympia-pitcher Amanda Lindsey de volgende twee slagvrouwen met drie slag uit om deze inning af te sluiten en kwam daarna niet meer in de problemen. Na een lead-off single van Sophie Bugter in de tweede inning schakelde de rechtshander 18 van de volgende 19 slagvrouwen uit, waarvan elf met drie slag. In totaal kwam Amanda in dit duel tot 13 keer drie slag.

In Game 2 speelde Amanda Lindsey eveneens een hoofdrol. In de negende inning leverde ze een one-out, walk-off single af die Olympia een 1-0 overwinning bezorgde. Bovendien gooide ze opnieuw een complete wedstrijd en dit keer kwam ze tot 17 strikeouts, terwijl ze slechts één honkslag toestond. Haar No-Hitter kwam ten einde in de vijfde inning toen Kirsten Molle een tweehonkslag sloeg. Die bracht Lieke Duffhues, die met één uit vier wijd had gekregen, naar het derde honk, maar beide loopsters bleven achter, want een strikeout sloot de inning af. Slechts vier slagvrouwen van Twins bereikten het honk in dit duel.

Olympia werd op vijf hits gehouden door Andee Lindgren, die eveneens een complete wedstrijd gooide. Olympia kwam eveneens in de vijfde inning dicht bij een punt. Amanda Lindsey begon met een honkslag en bereikte het derde honk na een one-out single van Lisanne van de Berg, maar daarna volgden twee nullen. In de zesde inning liet Olympia de honken vol achter. Met twee uit bereikte Dinet Oosting het honk na een fout, sloeg Maranca Ham een honkslag en werd Amanda Lindsey geraakt door een worp, maar een strikeout maakte daarna een einde aan deze scoringskans.

Maar uiteindelijk besliste Olympia het duel in de negende (en laatste) inning. Tie-break loopster Dinet Oosting schoof eerst op na een OSS van Maranca Ham, waarna ze scoorde toen Amanda Lindsey volgde met haar 'game-winning, walk-off single'.

Line Scores, Box Scores & Play-by-Plays
Stand & ProgrammaCentrals vs. Tex Town Tigers
In De Bilt won Tex Town Tigers met 4-1 vs. Centrals in de openingswedstrijd van hun double-header, die in de eerste helft van de zevende inning werd onderbroken en daarna definitief gestaakt vanwege hagel. Hierna werd Game 2 afgelast vanwege de weersomstandigheden en is opnieuw vastgesteld voor donderdag 23 juni.


...Karin Tuk - 3 hits, RBI-double...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Tex Town Tigers opende de scoren met twee runs in de eerste inning op Samantha Skillingstad, die debuteerde voor Centrals en dus ook in de Hoofdklasse. Britt Vonk, die een paar dagen eerder was teruggekeerd na afloop van de College World Series die de afsluiting vormde van haar eerste seizoen als speelster van de University of California at Berkeley, opende het duel met een honkslag. Ze schoof daarna naar het derde honk op toen er een fout werd gemaakt op een OSS van Merel Oosterveld. Hierna stal de laatste het tweede honk, die werd gevolgd door een foute aangooi van de cacher, resulterend in het eerste punt. Nadat Oosterveld op het derde honk uitging bij een steelpoging sloeg Nadine Marinus een honkslag en stal het tweede honk, waarna het duel werd onderbroken vanwege regen. Toen het duel werd hervat sloeg Jenna DeLong een tweehonkslag en volgde Karin Tuk met een RBI-double die de stand op 2-0 bracht.

Tex Town Tigers, dat twee loopsters achterliet in de derde inning, voegde een punt toe in de vijfde. Jenna DeLong opende toen met vier wijd en schoof op na een honkslag van Karin Tuk. Na een double-steal bracht Kirsten Holshof een punt binnen met een honkslag. In de zesde bracht Britt Vonk de stand op 4-0 toen ze opende met een driehonkslag, maar kon scoren toen er een fout volgde op de aangooi vanuit het outfield.

In de eerste helft van de zevende inning sloeg Tex Town Tigers met één uit nog twee honkslagen op Samantha Skillingstad (die totaal 12 honkslagen moest toestaan), maar hierna werd het duel onderbroken vanwege de hagel, waarna de umpire crew het duel later definitief stopte.

Winnende werpster Jenna DeLong had 14 strikeouts en stond slechts twee honkslagen toe. Beide hits werden geslagen in de zesde inning toen Marina Gusman Brown opende met een tweehonkslag en sloeg Kimberly van der Lee een one-out single die voor het enige punt van Centrals zorgde.

Line Score, Box Score & Play-by-Play
Stand & ProgrammaAlcmaria Victrix vs. Oolders Omaco Sparks Haarlem
In Alkmaar won koploper Oolders Omaco Sparks Haarlem met 7-0 en 11-2 vs. Alcmaria Victrix. Met de tweede overwinning verzekerde de Haarlemse ploeg zich van een plek in de Play-Offs van dit jaar.

In de openingswedstrijd scoorde Sparks Haarlem het eerste punt in de eerste slagbeurt toen, met twee uit, Areke Spel een tweehonkslag sloeg en scoorde op een hiernavolgende honkslag van Debby Connor. Sparks voegde hierna een punt toe in de derde toen Chantal Versluis een one-out homerun sloeg, maar hierna liet de ploeg ook drie loopsters achter. Na de homerun bereikte Virginie Anneveld het honk na een fout, sloeg Areke Spel een honkslag en kreeg Debby Connor vier wijd, maar daarna volgden twee nullen.

De ploeg kwam toen tot een rally van vijf runs in de vijfde inning om een 7-0 voorsprong te nemen, genoeg om het duel voortijdig af te kunnen sluiten via de mercy-regel. In de vijfde opende Chantal Versluis met vier wijd en sloeg Virginie Anneveld een honkslag, waarna beiden scoorden toen Areke Spel volgde met een driehonkslag. Na vier wijd voor Debby Connor werd een punt gescoord na een stootslag-honkslag van Julie Owen. Dit leidde tot een werpsterwissel, waarbij Annemiek de Rover het overnam van Femke van Dusschoten, maar de nieuwe werpster werd begroet met een RBI-double van Nathalie Timmermans, gooide hierna vier wijd op Michelle van Driel, gevolgd door een RBI-single van Shannah van der Kaaij, waardoor het 7-0 werd en de honken vol kwamen. Hierna volgden een gedwongen nul op thuis, waarna een binnenhoog en een vangbal de inning afsloten.


...Virginie Anneveld - Voert Hoofdklasse aan met 26 Runs...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Alcmaria Victrix produceerde slechts drie honkslagen op Dagmar Bloeming. De eerste daarvan was een lead-off single van Kimberly Jones in de eerste inning. De overige twee honkslagen kwamen eveneens van de knuppel van Jong Oranje-speelsters, een one-out single van Noëmie Brandjes in de derde en een one-out single van Jessie van Aalst in de vierde slagbeurt. Kirsten Scheele gooide de vijfde inning voor Sparks Haarlem.

In Game 2, scoorde Sparks Haarlem tweemaal in de eerste slagbeurt op starter Malou van Dusschoten. Met één uit kwamen de honken vol toen Virginie Anneveld vier wijd kreeg, Areke Spel een honkslag sloeg en Debby Connor ook vier wijd kreeg. Toen Julie Owen werd uitgevangen op fout gebied kon de eerste loopster scoren, waarna het volgende punt volgde toen een fout werd gemaakt op een grounder van Nathalie Timmermans.

Drie runs werden toegevoegde in de derde inning. Eerst werd Julie Owen geraakt door een worp, waarna ze scoorde toen Nathalie Timmermans volgde met een homerun. Hiena kreeg Michelle van Driel vier wijd en sloeg Shannah van der Kaaij een honkslag, waardoor er loopsters op het tweede en derde honk kwamen. Hierna werd Silea Bos uitgevangen, maar dit leidde ook tot een dubbelspel, want Van Driel werd eveneens uitgeschakeld. Even later scoorde Van der Kaaij na een honkslag van Chantal Versluis. Sparks kreeg toen de honken vol toen Virginie Annveld vier wijd kreeg (na een gestolen honk) en ook Areke Spel een vrije loop kreeg (na een double-steal), maar een grounder sloot de beurt daarna af.

In de vierde bracht Sparks de stand op 6-0 op nieuwe werpster Jessie van Aalst toen Julie Owen scoorde op een 'force play-grounder' van Shannah van der Kaaij.

Alcmaria scoorde hierna een punt in hun vierde beurt toen Noëmie Brandjes scoorde na een fout, maar Sparks Haarlem pakte het punt terug in de volgende slagbeurt na een honkslag van Virginie Anneveld.

Alcmaria maakte er 7-2 van in de 2e5 na een RBI-single van Kym Turnell, maar dat was ook hun laatste punt.

In de zevende voegde Sparks vier runs toe op Annemiek de Rover die de stand opvoerden naar 11-2. Shannah van der Kaaij en Silea Bos bereikten toen beiden het honk na een fout en dit werd gevolgd door een RBI-double van Chantal Versluis en een 2-run triple van Virginie Anneveld. De laatste scoorde daarna het laatste punt van de wedstrijd na een opofferingsslag van Nathalie Timmermans. Omdat dit haar 26ste punt van het seizoen was klom Virginie naar de eerste plaats in deze categorie in de Hoofdklasse.

Line Scores, Box Scores & Play-by-Plays
Stand & Programma

(18 juni)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.