Grand Slam * Stats & News
Updated: 19 maart 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


Amerikaanse werpster Terrasvogels gearriveerd
English
SANTPOORT - De Amerikaanse werpster Mercedes Lovato is in Santpoort gearriveerd. De rechtshander zal tot eind mei gooien voor Iber Lengua Terrasvogels en de bal dan overgeven aan een andere Amerikaanse werpster.


...Mercedes Lovato...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Mercedes Lovato, die vijf zussen en twee broers heeft, is geen onbekende in het Nederlandse softbal, want ze gooide in het seizoen 2008 voor Centrals. In dat jaar kwam ze tot 36 strikeouts in 55 2/3 inning en gooide in 16 wedstrijden. In dat seizoen was Mercedes teamgenoot van werpster Ginger de Weert, en de twee zullen dit jaar ook weer samen spelen bij Terrasvogels. In hetzelfde jaar gooide Mercedes' zus Kelly Lovato voor Olympia Haarlem.

In 2008 gooide Mercedes in één wedstrijd van de Holland All Stars, een team samengesteld uit buitenlandse en Nederlandse speelsters, dat twee wedstrijden speelde tegen het Nederlands Softbal Team tijdens de voorbereidingen op de Olympische Spelen in Peking (China) later dat jaar. In het team van de Holland All Stars speelde toen ook outfielder Solange Starrenburg, die nu haar teamgenoot is bij Terrasvogels. In 2009 werd Solange één van de acht speelsters van de Holland All Stars die werden geselecteerd voor het Nederlands Softbal Team. Vorig jaar maakte een negende speelster van die ploeg haar debuut in Oranje.

Als speelster in Amerika gooide Mercedes voor de University of Illinois-Chicago, met wie ze tweemaal competitie-kampioen werd, en Cal State University Northridge.

(19 maart)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.